Bæredygtig boligforening 

Bor du i en boligforening på Østerbro eller i Nordhavn, der gerne vil spare på vand- og varmeforbrug, sortere mere affald eller måske få et grønnere gårdmiljø? I Miljøpunkt Østerbro hjælper vi boligforeninger i gang med den grønne omstilling.

CO2 neutral hovedstad i 2025

København har et mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Det kræver en markant reducering af vores energi- og ressourceforbrug – og her spiller boligforeningerne en vigtig rolle. Størstedelen af byens CO2-udledning foregår nemlig i vores bolig, f.eks. når vi bruger vand og varme.

I boligforeningerne er vi fælles om forsyningen af vand og varme. Og vi deles om regningen for afhentning af affald. Derfor giver det god mening at gå sammen med naboerne i boligforeningen, hvis I ønsker at nedsætte jeres samlede CO2-forbrug – eller spare penge på vand og varme.

Grønne (og klimatilpassede) arealer

Mange boligforeninger har også et fælles gårdmiljø, fælles kældernedskakter, cykelskure m.m. Derfor giver det god mening (eller er helt nødvendigt) at gå sammen med naboerne i boligforeningen eller gårdlauget, hvis gamle vinduer skal udskiftes, ejendommene skal klimasikres – eller hvis I drømmer om et grønnere gårdmiljø.

Grønne tage, grønne facader, regnvandsbede og fortovshaver er vigtige for biodiversiteten, beskytter byen mod oversvømmelse og tørke, og er samtidig med til at gøre København til et dejligere sted at bo. Her spiller boligforeningerne også en vigtig rolle. 

Sådan kommer I i gang

Her på siden har vi samlet en række guides og artikler, der henvender sig til boligforeninger.

Hvis I har konkrete spørgsmål eller ønsker, er I også velkomne til at kontakte os i Miljøpunkt Østerbro. Vi deltager gerne i et bestyrelsesmøde, generalforsamling eller et andet beboermøde med et kort oplæg og inspiration til, hvordan jeres boligforening kan komme godt i gang med at blive mere grøn og bruge færre ressourcer.

Skriv til Louise Nøhr på [email protected] for at aftale et møde.

Rådgivningen sker i samarbejde med bl.a. Københavns Kommune, forsyningsselskabet HOFOR og partnerskabet Energispring.

Kælderens hemmelighed

Energioptimering er en lavthængende frugt, som ofte overses, når det kommer til at spare på el og varme. Men med få simple greb kan din boligforening spare betydeligt på varmeregningen – og samtidig bruge færre ressourcer og udlede mindre CO2.

Læs mere

Få tilskud til renovering

Trænger din boligforening til nye vinduer eller nyt isoleret tag? Københavns Kommune støtter hvert år med over 100 mio. kr. til bæredygtig bygningsfornyelse. I kan også søge penge til grønne tage eller grønne facader, når I renoverer. 

Lære mere

Få en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. 

Læs mere

Dyrk din altan

Vil du have jord under neglene og en grønnere altan til glæde for dig selv, dine naboer og byens biodiversitet? Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan indrette din frodige altan.

Læs mere

Skal Østerbro lånehøns bo hos jer?

Måske har jeres boligforening allerede talt om muligheden for høns, men er usikre på, hvordan man gør, og mon det reelt er noget for jer? Så er vores lånehøns en god mulighed for at afprøve, hvad det indebærer at have høns.

Læs mere

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This