Få hjælp til en grønnere gård eller facade

10. juni 2021 | Nyhed

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. 

Grøn boligforening

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Og vil I have hjælp til at forgrønne gården, facaden eller altanerne?

Miljøpunkt Østerbro har fået støtte fra Københavns Kommunes nye biodiversitetspulje til at hjælpe og rådgive udvalgte boligforeninger, der ønsker at komme i gang med grønne tage, grønne facade, altanprojekter eller måske omlægge en græsplæne i gården til en frodig og bivenlig blomstereng.

Få besøg af Miljøpunktet og få skræddersyet rådgivning til lige netop jeres boligforening eller gårdlaug.

  • Vi vejleder i plantevalg (med fokus på biodiversitet og hjemmehørende arter), etablering og pasning, og hjælper med at udarbejde et årshjul for den videre drift.
  • Vi stiller også gerne op med skovle og havehandsker til en praktisk arbejdsdag.
  • Derudover tilbyder vi et opfølgende besøg efter første sæson, hvor vi evaluerer hvordan det er gået og hvad der skal gøres fremadrettet.

Praktiske informationer

Rådgivningen er gratis og kan søges af alle gårdlaug eller boligforeninger (andel, ejer eller leje), som har adresse på Østerbro eller i Nordhavn. Som boligforening skal I selv finansiere planter og materialer, men mange grønne projekter kan gennemføres for relativt få midler, f.eks. at plante en vin op af en facade.

Send en mail til [email protected] med en kort beskrivelse af jeres ideer (f.eks. om I vil anlægge et grønt tag på cykelskuret i gården eller har en græsplæne, som I gerne vil omlægge til blomstereng). De enkelte boligforeninger/gårdlaug udvælges med udgangspunkt i det bedste potentiale for at blive en god case til efterfølgelse.

Projektet er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommunes pulje til borgerdrevne biodiversitetsprojekter.

Læs også:

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Arrangement

Workshop: få en grønnere gård, facade eller altan

FULDT BOOKET - Spirer der grønne drømme i din boligforening? Så kom og få gratis vejledning og inspiration til grønne tage, facadebeplantning, bivenlige blomsterenge eller frodige altaner. Det er torsdag d. 17. juni kl. 16.30 - 18.30. Læs mere og tilmeld dig her.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This