En fremtid uden affald? Åbent hus i LØS market

23. november 2021 | Arrangement

Kom til åbent hus i den emballagefri købmand ‘LØS market’ på Nordre Frihavnsgade og bliv klogere på, hvordan vi får et samfund med mindre affald og færre engangsprodukter. Det er mandag d. 6. december kl. 19.00 – 20.00.

Europamestre i affald

Vi bliver bedre og bedre til at affaldssortere. Men vi producerer også mere og mere affald.

Faktisk smider hver dansker i snit 842 kilo affald ud om året. Det gør Danmark til det land i Europa, der producerer MEST affald per indbygger! Til sammenligning producerer en svensker ’kun’ 449 kilo affald om året.

Hvordan får vi et samfund med mindre affald – og mindre spild? Og er det virksomhedernes, borgernes – eller måske kommunens – ansvar at minimere mængden af f.eks. engangsemballage?

Udvidet producentansvar

Kom og hør Jens Peter Mortensen fra Miljøpunkt Østerbros bestyrelse fortælle om det såkaldte ’udvidede producentansvar’, hvor virksomhederne fra 2025 bliver pålagt at tage et større ansvar for deres emballager. Det kan f.eks. være i form af emballager med pant på, eller emballager, som kan bruges igen og igen.

Hør også butikschef Kenneth Sørensen fortælle om LØS market og visionen om en 100 procent emballagefri købmand, hvor du kan handle dagligvarer helt uden at generere unødigt affald.

Tid og sted

Arrangementet foregår mandag d. 6. december kl. 19.00 – 20.00.

Adressen er LØS market, Nordre Frihavnsgade 21, 2100 København Ø.

Der vil være kaffe og te til alle deltagere, samt mulighed for at handle nødder, mel, grøntsager, kaffe, sæbe og mange andre dagligvarer i butikken – emballagefrit og økologisk! Medbringe gerne egne bøtter, glas e.lign. hjemmefra.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Efter arrangementet kan de, der har lyst, fortsætte til cafe Bopa og tale videre med de andre grønne deltagere. Du er også velkommen til at melde dig ind i vores grønne netværksgruppe for Østerbro og Nordhavn:
https://www.facebook.com/groups/272533257603898

Læs også:

Arrangement

Craftivism Festival

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 29. april og glæd dig til Craftivism Festival i Kildevæld Kulturcenter. Festivalen byder på workshops, modeshow, byttemarked, musik og underholdning - alt sammen med fokus på upcycling, kreativitet og bæredygtig mode.

Arrangement

Affaldsindsamling ved Kildevæld

Kom og vær med til at samle skrald i og omkring søen i Kildevældsparken. Det er søndag d. 26. marts kl. 10.00 - 12.00 i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Læs mere her.

Arrangement

Invitation til årsmøde

Kom og hør to spændende oplæg om aktuelle miljøemner, hhv. ’Tiny Forests’ og ’PFAS’, når Miljøpunkt Østerbro inviterer til åbent årsmøde mandag d. 13. marts kl. 17.00 – 19.00 i Kildevæld Kulturcenter. Til mødet kan du også høre mere om det lokale miljøarbejde på Østerbro.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram