En fremtid uden affald? Åbent hus i LØS market

23. november 2021 | Arrangement

Kom til åbent hus i den emballagefri købmand ‘LØS market’ på Nordre Frihavnsgade og bliv klogere på, hvordan vi får et samfund med mindre affald og færre engangsprodukter. Det er mandag d. 6. december kl. 19.00 – 20.00.

Europamestre i affald

Vi bliver bedre og bedre til at affaldssortere. Men vi producerer også mere og mere affald.

Faktisk smider hver dansker i snit 842 kilo affald ud om året. Det gør Danmark til det land i Europa, der producerer MEST affald per indbygger! Til sammenligning producerer en svensker ’kun’ 449 kilo affald om året.

Hvordan får vi et samfund med mindre affald – og mindre spild? Og er det virksomhedernes, borgernes – eller måske kommunens – ansvar at minimere mængden af f.eks. engangsemballage?

Udvidet producentansvar

Kom og hør Jens Peter Mortensen fra Miljøpunkt Østerbros bestyrelse fortælle om det såkaldte ’udvidede producentansvar’, hvor virksomhederne fra 2025 bliver pålagt at tage et større ansvar for deres emballager. Det kan f.eks. være i form af emballager med pant på, eller emballager, som kan bruges igen og igen.

Hør også butikschef Kenneth Sørensen fortælle om LØS market og visionen om en 100 procent emballagefri købmand, hvor du kan handle dagligvarer helt uden at generere unødigt affald.

Tid og sted

Arrangementet foregår mandag d. 6. december kl. 19.00 – 20.00.

Adressen er LØS market, Nordre Frihavnsgade 21, 2100 København Ø.

Der vil være kaffe og te til alle deltagere, samt mulighed for at handle nødder, mel, grøntsager, kaffe, sæbe og mange andre dagligvarer i butikken – emballagefrit og økologisk! Medbringe gerne egne bøtter, glas e.lign. hjemmefra.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Efter arrangementet kan de, der har lyst, fortsætte til cafe Bopa og tale videre med de andre grønne deltagere. Du er også velkommen til at melde dig ind i vores grønne netværksgruppe for Østerbro og Nordhavn:
https://www.facebook.com/groups/272533257603898

Læs også:

Arrangement

Affaldsindsamling på Svanemøllen Strand

Vil du være med til at befri Svanemøllen Strand for plastikposer, take-away emballage, mundbind, cigaretskod og andet skrald? Så kom og vær med, når vi sammen med Nordic Ocean Watch Denmark samler skrald på Svanemøllen Strand lørdag d. 27. november kl. 13.00. Alle er velkomne - store som små. 

Arrangement

Det jul, det kål

Tag familien under armen og kom til årets måske mest klimakærlige julearrangement søndag d. 5. december på Krudttønden. Kom og oplev teaterforestilling og klimaforedrag, smag på julens kål og deltag i skattejagt, konkurrencer, krea-værksteder og meget mere. Læs hele programmet her.

Arrangement

Workshop med TagTomat: Få en grønnere gårdhave

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Så kom og vær med torsdag d. 25. november kl. 16.30 – 18.30, når Miljøpunkt Østerbro og TagTomat inviterer til gratis workshop om gårdhaver, biodiversitet og grønne fællesskaber. Læs mere og tilmeld dig her.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram