Få et gratis partnerskabstræ

29. april 2021 | Nyhed

Er der plads til et træ i din forhave, din boligforening eller på din gade? Og har du lyst til at plante og passe det? Så kan du blive træpartner og få et eller flere gratis træer af Københavns Kommune. 

Vil du have et gratis træ?

Københavns Kommune har igen åbnet op for, at borgere, boligforeninger og virksomheder kan få et eller flere gratis træer og være med til at gøre byen grønnere. Men skynd dig – det er først til mølle!

Partnerskabstræerne skal bidrage til at gøre byen grønnere til glæde for københavnerne. Kommunen donerer træerne, mens det er borgere, boligforeninger eller virksomheder der til gengæld står for at plante og pleje dem på private arealer. Eneste krav er, at træerne står et sted som er synligt for offentligheden. Planter du f.eks. et træ i din have, skal man kunne se trækronen fra fortovet.

På Østerbro blev der i 2016 og 2017 bl.a. plantet partnerskabstræer ved Svanemøllen Station, på Nygårdsvej og et enkelt i Nordhavn.

Sådan bliver du træpartner

Som træpartner underskriver du en samarbejdsaftale med kommunen, som gælder i tre år. Som træpartner er du forpligtet til:

  • At passe og vande træet
  • At sikre at træet har tilstrækkelig med jord og at jorden er egnet til træplantning
  • At plante træet max 10 m fra et offentligt areal, så træets krone er synlig for byens borgere
  • At træets placering må indberettes på københavnerkortet
  • At indberette hvis træet dør, flyttes eller hvis arealet skifter ejer

Læs mere om og ansøg om et partnerskabstræ på Københavns Kommunes hjemmeside her.

Avnbøg på Poul Henningsens Plads, foto: Peder Clement

Selvsået hyld på Marstalgade, foto: Peder Clement

Lind på Poul Henningsens Plads, foto: Peder Clement

Læs også:

Arrangement

Workshop om bynatur og ‘biomimetik’

Vil du være med til at forbedre den lokale biodiversitet i Kildevældsparken? Og samtidig blive klogere på, hvordan vi som mennesker kan lære af eller 'mime' naturen? Så kom til workshop om 'biomimetik' lørdag d. 8. maj kl. 10 - 13.

Nyhed

Nye sorteringspunkter på Østerbro

Snart kan du sortere dit affald både i gården og på gaden. Der bliver nemlig sat 750 nye sorteringspunkter op i København, hvor du kan komme af med plastik, pap, papir osv. Vil du have indflydelse på, hvor punkterne skal stå? Så kan du tegne dit forslag ind på et kort og sende til Københavns Kommune. 

Nyhed

Søg midler til biodiversitetsprojekter

Drømmer du om en by med vilde blomster, plads til insekter og smådyr og mere natur i lokalområdet? Københavns Kommune har netop oprettet en ny pulje, hvor du kan søge penge til lokale projekter, der skaber mere og bedre bynatur og biodiversitet.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This