Få et gratis partnerskabstræ

8. december 2020 | Nyhed

Er der plads til et træ i din forhave, din boligforening eller på din gade? Og har du lyst til at plante og passe det? Så kan du blive træpartner og få et eller flere gratis træer af Københavns Kommune. 

Vil du have et gratis træ?

Københavns Kommune har igen åbnet op for, at borgere, boligforeninger og virksomheder kan få et eller flere gratis træer og være med til at gøre byen grønnere. Men skynd dig – det er først til mølle!

Partnerskabstræerne skal bidrage til at gøre byen grønnere til glæde for københavnerne. Kommunen donerer træerne, mens det er borgere, boligforeninger eller virksomheder der til gengæld står for at plante og pleje dem på private arealer. Eneste krav er, at træerne står et sted som er synligt for offentligheden. Planter du f.eks. et træ i din have, skal man kunne se trækronen fra fortovet.

På Østerbro blev der i 2016 og 2017 bl.a. plantet partnerskabstræer ved Svanemøllen Station, på Nygårdsvej og et enkelt i Nordhavn.

Sådan bliver du træpartner

Som træpartner underskriver du en samarbejdsaftale med kommunen, som gælder i tre år. Som træpartner er du forpligtet til:

  • At passe og vande træet
  • At sikre at træet har tilstrækkelig med jord og at jorden er egnet til træplantning
  • At plante træet max 10 m fra et offentligt areal, så træets krone er synlig for byens borgere
  • At træets placering må indberettes på københavnerkortet
  • At indberette hvis træet dør, flyttes eller hvis arealet skifter ejer

Du ansøger om et partnerskabstræ ved at udfylde formularen her.

Læs mere om partnerskabstræer på Københavns Kommunes hjemmeside her.

Avnbøg på Poul Henningsens Plads, foto: Peder Clement

Selvsået hyld på Marstalgade, foto: Peder Clement

Lind på Poul Henningsens Plads, foto: Peder Clement

Læs også:

Nyhed

Udlån af ladcykler åbent igen

Nu kan du igen låne en ladcykel af Miljøpunkt Østerbro - ganske gratis. Cyklerne udlånes for en uge af gangen, fra mandag til søndag. Og vi sørger naturligvis for afspritning, afstand m.m. Book en cykel her.

Nyhed

Få tilskud til renovering

Trænger din boligforening til nye vinduer eller nyt isoleret tag? Københavns Kommune støtter hvert år med over 100 mio. kr. til bæredygtig bygningsfornyelse. I kan også søge penge til grønne tage eller grønne facader, når I renoverer. Læs mere her.

Guide

Oplev Nordhavnstippen

Hvad sker der, når naturen får lov at overtage et forladt byområde? Det kan du opleve på Nordhavnstippen i Ydre Nordhavn. Her er vild natur, udsigt til Øresund og masser af sankemuligheder - og området ligger ikke mere end en cykeltur fra stenbroen.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This