Få tilskud til renovering

17. februar 2021 | Nyhed

Trænger din boligforening til nye vinduer eller nyt isoleret tag? Københavns Kommune støtter hvert år med over 100 mio. kr. til bæredygtig bygningsfornyelse. I kan også søge penge til grønne tage og grønne facader, når I renoverer. 

Bæredygtig bolig

København har forpligtet sig til at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Og her spiller boligforeningerne en stor rolle! Størstedelen af byens CO2-udledning foregår nemlig i vores bolig, f.eks. når vi bruger vand og varme. Der kan derfor være meget CO2 – og mange penge – at spare ved at få renoveret de gamle ejendomme.

Københavns Kommune har en pulje til helhedsrenoveringer, hvor boligforeninger (andels- og ejerforeninger eller private udlejningsejendomme) kan søge støtte til forskellige renoveringsarbejder. Der er mange muligheder – fra nye vinduer og nyt tag til isolering mod kælder, loft og gavl.

Se en række gode eksempler på bæredygtig renovering i København her

Tænk klimatilpasning og biodiversitet ind

I kan også søge støtte til begrønning, grønne tage og planter på facaden af ejendommen, når I renoverer. Mere bynatur gavner biodiversiteten, men er også med til at sikre byen mod både skybrud og tørke – og så er grønne tage og grønne facader smukke og frodige at se på. Grønne tage kan f.eks. optage 50 – 80 procent af den årlige regn, der falder på det, og dermed være med til at aflaste byens kloakker i tilfælde af skybrud.

Læs Miljøpunktets inspirationskatalog om grønne tage her

Klimatilpasset gårdhave i Askøgade, Østerbro

Første frist d. 1. marts

Der er ansøgningsfrist den 1. marts 2021 for en kort beskrivelse af jeres renoveringsprojekt. Det betyder at I hverken behøver at have stemt om det i foreningen eller have et færdigt projekt for at søge.

Hvis ansøgningen går videre fra første ansøgningsrunde, er der frist for den kvalificerede ansøgning d. 20. august.

Ansøgningen er delt op i to dele, så der kan nå at være dialog omkring renoveringsprojektet, inden det skal vedtages politisk.

Læs mere og ansøg i linket her: https://byfornyelsesportalen.kk.dk/artikel/foerste-ansoegning-til-helhedsrenoveringer

Læs også:

Nyhed

Nye sorteringspunkter på Østerbro

Snart kan du sortere dit affald både i gården og på gaden. Der bliver nemlig sat 750 nye sorteringspunkter op i København, hvor du kan komme af med plastik, pap, papir osv. Vil du have indflydelse på, hvor punkterne skal stå? Så kan du tegne dit forslag ind på et kort og sende til Københavns Kommune. 

Nyhed

Få et gratis partnerskabstræ

Er der plads til et træ i din forhave, din boligforening eller på din gade? Og har du lyst til at plante og passe det? Så kan du blive træpartner og få et eller flere gratis træer af Københavns Kommune.

Nyhed

Søg midler til biodiversitetsprojekter

Drømmer du om en by med vilde blomster, plads til insekter og smådyr og mere natur i lokalområdet? Københavns Kommune har netop oprettet en ny pulje, hvor du kan søge penge til lokale projekter, der skaber mere og bedre bynatur og biodiversitet.

Bæredygtig boligforening

Der er mange muligheder for at starte den grønne omstilling i boligforeningen. I kan f.eks. starte en vandsparekampagne, forgrønne og klimatilpasse jeres gård med grønne tage, regnvandsbede og grønne facader, sortere mere affald eller energioptimere jeres varmeforsyning.

Kontakt Miljøpunkt Østerbro, hvis I vil have hjælp til at komme i gang.

Læs mere her

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This