Få tilskud til renovering

17. februar 2021 | Nyhed

Trænger din boligforening til nye vinduer eller nyt isoleret tag? Københavns Kommune støtter hvert år med over 100 mio. kr. til bæredygtig bygningsfornyelse. I kan også søge penge til grønne tage og grønne facader, når I renoverer. 

Bæredygtig bolig

København har forpligtet sig til at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Og her spiller boligforeningerne en stor rolle! Størstedelen af byens CO2-udledning foregår nemlig i vores bolig, f.eks. når vi bruger vand og varme. Der kan derfor være meget CO2 – og mange penge – at spare ved at få renoveret de gamle ejendomme.

Københavns Kommune har en pulje til helhedsrenoveringer, hvor boligforeninger (andels- og ejerforeninger eller private udlejningsejendomme) kan søge støtte til forskellige renoveringsarbejder. Der er mange muligheder – fra nye vinduer og nyt tag til isolering mod kælder, loft og gavl.

Se en række gode eksempler på bæredygtig renovering i København her

Tænk klimatilpasning og biodiversitet ind

I kan også søge støtte til begrønning, grønne tage og planter på facaden af ejendommen, når I renoverer. Mere bynatur gavner biodiversiteten, men er også med til at sikre byen mod både skybrud og tørke – og så er grønne tage og grønne facader smukke og frodige at se på. Grønne tage kan f.eks. optage 50 – 80 procent af den årlige regn, der falder på det, og dermed være med til at aflaste byens kloakker i tilfælde af skybrud.

Læs Miljøpunktets inspirationskatalog om grønne tage her

Klimatilpasset gårdhave i Askøgade, Østerbro

Første frist d. 1. marts

Der er ansøgningsfrist den 1. marts 2021 for en kort beskrivelse af jeres renoveringsprojekt. Det betyder at I hverken behøver at have stemt om det i foreningen eller have et færdigt projekt for at søge.

Hvis ansøgningen går videre fra første ansøgningsrunde, er der frist for den kvalificerede ansøgning d. 20. august.

Ansøgningen er delt op i to dele, så der kan nå at være dialog omkring renoveringsprojektet, inden det skal vedtages politisk.

Læs mere og ansøg i linket her: https://byfornyelsesportalen.kk.dk/artikel/foerste-ansoegning-til-helhedsrenoveringer

Læs også:

Nyhed

Udlån af ladcykler åbent igen

Nu kan du igen låne en ladcykel af Miljøpunkt Østerbro - ganske gratis. Cyklerne udlånes for en uge af gangen, fra mandag til søndag. Og vi sørger naturligvis for afspritning, afstand m.m. Book en cykel her.

Nyhed

Egernskoven til debat

Egernskoven i Fælledparken har vakt debat, efter at Københavns Kommune er begyndt at pille de opsatte foderhuse ned. Men hvorfor kan det være problematisk at hænge egern- og fuglehuse op? Læs argumenterne her.

Nyhed

Tøjet længe leve

Tøjspild og overforbrug er et kæmpe problem, men mode og bæredygtighed behøver ikke være uforeneligt. Det var temaet for minifestivalen Re-Fashion Days, der blev afholdt i dagene op til Black Friday. Se billederne og læs mere om tøj, mode og bæredygtighed her.

Bæredygtig boligforening

Der er mange muligheder for at starte den grønne omstilling i boligforeningen. I kan f.eks. starte en vandsparekampagne, forgrønne og klimatilpasse jeres gård med grønne tage, regnvandsbede og grønne facader, sortere mere affald eller energioptimere jeres varmeforsyning.

Kontakt Miljøpunkt Østerbro, hvis I vil have hjælp til at komme i gang.

Læs mere her

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This