Få tilskud til renovering

17. februar 2021 | Nyhed

Trænger din boligforening til nye vinduer eller nyt isoleret tag? Københavns Kommune støtter hvert år med over 100 mio. kr. til bæredygtig bygningsfornyelse. I kan også søge penge til grønne tage og grønne facader, når I renoverer. 

Bæredygtig bolig

København har forpligtet sig til at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Og her spiller boligforeningerne en stor rolle! Størstedelen af byens CO2-udledning foregår nemlig i vores bolig, f.eks. når vi bruger vand og varme. Der kan derfor være meget CO2 – og mange penge – at spare ved at få renoveret de gamle ejendomme.

Københavns Kommune har en pulje til helhedsrenoveringer, hvor boligforeninger (andels- og ejerforeninger eller private udlejningsejendomme) kan søge støtte til forskellige renoveringsarbejder. Der er mange muligheder – fra nye vinduer og nyt tag til isolering mod kælder, loft og gavl.

Se en række gode eksempler på bæredygtig renovering i København her

Tænk klimatilpasning og biodiversitet ind

I kan også søge støtte til begrønning, grønne tage og planter på facaden af ejendommen, når I renoverer. Mere bynatur gavner biodiversiteten, men er også med til at sikre byen mod både skybrud og tørke – og så er grønne tage og grønne facader smukke og frodige at se på. Grønne tage kan f.eks. optage 50 – 80 procent af den årlige regn, der falder på det, og dermed være med til at aflaste byens kloakker i tilfælde af skybrud.

Læs Miljøpunktets inspirationskatalog om grønne tage her

Klimatilpasset gårdhave i Askøgade, Østerbro

Første frist d. 1. marts

Der er ansøgningsfrist den 1. marts 2021 for en kort beskrivelse af jeres renoveringsprojekt. Det betyder at I hverken behøver at have stemt om det i foreningen eller have et færdigt projekt for at søge.

Hvis ansøgningen går videre fra første ansøgningsrunde, er der frist for den kvalificerede ansøgning d. 20. august.

Ansøgningen er delt op i to dele, så der kan nå at være dialog omkring renoveringsprojektet, inden det skal vedtages politisk.

Læs mere og ansøg i linket her: https://byfornyelsesportalen.kk.dk/artikel/foerste-ansoegning-til-helhedsrenoveringer

Læs også:

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Nyhed

Vi planter en miyawakiskov i Fælledparken

Miljøpunkt Østerbro er gået sammen med en lokal skoleklasse og Københavns Kommune om at etablere en lommeskov i Fælledparken. Skoven kommer til at være på 200 kvadratmeter og bestå af 620 forskellige arter, herunder træer som eg, bøg, lind, hassel og hyld. Læs mere om skoven her.

Bæredygtig boligforening

Der er mange muligheder for at starte den grønne omstilling i boligforeningen. I kan f.eks. starte en vandsparekampagne, forgrønne og klimatilpasse jeres gård med grønne tage, regnvandsbede og grønne facader, sortere mere affald eller energioptimere jeres varmeforsyning.

Kontakt Miljøpunkt Østerbro, hvis I vil have hjælp til at komme i gang.

Læs mere her

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram