Sanselig mørkevandring på Nordhavnstippen

16. september 2022 | Arrangement

Kom med på mørkevandring på Nordhavnstippen torsdag d. 29. September. Vi oplever nattens funklende stjerner og planeter gennem en stjernekikkert. Og vi skærper lugte-, føle- og høresansen, når vi bevæger os ud på en sanselig vandring i mørket, hvor synssansen kommer lidt på prøve. Turen er gratis, men kræver tilmelding.

En sanselig oplevelse

Kunne du tænke dig at opleve Nordhavnstippen i mørke? Spotte en flagermus, der flyver over dit hoved? Ligge lidt på et tæppe i græsset og kigge på skyer? Og kigge i en stjernekikkert efter stjerner og planeter? Så tag med på en sanselig mørkevandring torsdag den 29. september kl. 20.15 – 22.00.

Vi oplever nattens funklende stjerner og planeter gennem en stjernekikkert. Og vi skærper lugte-, føle- og høresansen, når vi bevæger os ud på en sanselig vandring i mørket, hvor synssansen kommer lidt på prøve.

Naturen i mørke

Hvor tit er du egentligt ude i naturen i mørket? Har du tænkt over, hvor mange andre arter end mennesket vi deler byen med? Har du nogensinde været på Nordhavnstippen i tusmørket og kigget ud over Øresund og det elektriske lys fra kysterne, både den danske og svenske? Har du kigget gennem en stjernekikkert og set Jupiter og Saturn?

Der er en helt særlig magi ved at være ude i (by)naturen i mørke. Når synssansen bliver udfordret af det svindende lys, kommer vores andre sanser mere i spil, og vi oplever vores by og vores natur på en helt ny måde. En by og natur, som vi deler med mange andre arter. Faktisk er to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – nattedyr.

Og på den yderste spids af Nordhavn ligger et helt fantastisk naturområde. Her omgivet af gravkøer, containere, byggepladser og kraner er der opstået en helt særegen natur, hvor græsset har fået lov til at gro og de lokale arter er flyttet ind. På Nordhavnstippen bor bl.a. den fredede grønbrogede tudse og flagermus. Og her kan vi med fordel løfte blikket for at nyde det lange kig ud mod horisonten og nattens funklende stjerner.

Læs mere om Nordhavnstippen her

Om mørkevandringen

Vi mødes kl. 20.15 ved rundkørslen for enden af Kattegatvej og vandrer langsomt og stille ud i mørket.

På turen vil der være øvelser, der får os til at mærke naturen og aktiverer sanserne; føle-/taktilsansen, duftsansen, høresansen og synssansen. Vi vil høre mere om Nordhavnstippen og om stjerner og planeter. Og til sidst slutter vi af med at se i den store transportable stjernekikkert.

Medbring gerne et let tæppe, da vi også vil lave en øvelse, hvor man ligger i græsset og kigger op i himlen, hvis vejret tillader det.

Kikkertobservationerne kan kun gennemføres i klart vejr. I tilfælde af regn kan det blive nødvendigt at rykke turen.

Det bliver en sanselig oplevelse. Vi glæder os til at se dig.

Praktiske informationer

  • Vi mødes kl. 20.15 ved rundkørslen for enden af Kattegatvej (lige i nærheden af Nordhavnstippen).
  • Turen slutter ude på Nordhavnstippen kl. 22.00. Bus 164 kører tæt på og ellers husk at medbringe cykel og cykellygter.
  • Området er desværre ikke velegnet for gangbesværede. Husk også praktisk fodtøj.
  • Kikkertobservationerne kan kun gennemføres i klart vejr.
  • I tilfælde af regn kan det blive nødvendigt at rykke turen.
  • Medbring dit eget tæppe.

Tilmelding

Turen er gratis, men kræver tilmelding. Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er først til mølle. Skriv til nina@miljopunkt-osterbro.dk og skriv “Mørkevandring” i emnefeltet.

Mørkevandringen er arrangeret af Miljøpunkt Østerbro i samarbejde med By & HavnAstronomisk Selskab og Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram