Pumpestationen syr til Plastikposefrit Østerbro

9. marts 2020 | Nyhed

I hele uge 9 blev der syet muleposer på livet løs i syværkstedet på Pumpestationen i Præstøgade, da der blev sat fokus på at skære ned for plastikforbruget på Østerbro.

Eleverne i fritidscenteret syede muleposer af stofrester fra eget værksted og stofdonationer fra borgere. Muleposerne skal deles ud i lokale butikker i bydelen og give de handlende mulighed for at skifte plastikposen ud. Stofposerne kan ikke erstatte alle plastikposer, men kan minde os om at huske at genbruge vores poser (uanset om de er lavet af stof, plastik eller bioplast) og tage en med hjemmefra.

Udover kyndig vejledning fra Kirstine Langvad, der til daglig arbejder i syværkstedet, fik eleverne besøg af kunstneren, Karen Segall, der gav inspiration til at bruge selv de mindste stofrester i patchwork til flotte og farverige poser. Miljøpunktet var også på besøg for at fortælle om projekt Plastikposefrit Østerbro, hvordan plastikaffald skader natur og miljø, og hvordan vi ved fælles hjælp kan ændre vaner til at bruge mindre (engangs)plastik i hverdagen.

Omkring 20 børn var med i løbet af ugen og fik tilsammen syet 65 poser.

Hvis du vil være med i Plastikposefrit Østerbro kan du f.eks. donere stof, tråd eller eksisterende muleposer, du kan begynde at sy derhjemme og du kan arbejde med at skære ned på brugen af engangsplastik i hverdagen.

Skriv til [email protected] hvis du vil være med eller vide mere.

Projektet er støttet af og lavet i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Nyhed

Vi planter en miyawakiskov i Fælledparken

Miljøpunkt Østerbro er gået sammen med en lokal skoleklasse og Københavns Kommune om at etablere en lommeskov i Fælledparken. Skoven kommer til at være på 200 kvadratmeter og bestå af 620 forskellige arter, herunder træer som eg, bøg, lind, hassel og hyld. Læs mere om skoven her.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram