Pumpestationen syr til Plastikposefrit Østerbro

9. marts 2020 | Nyhed

I hele uge 9 blev der syet muleposer på livet løs i syværkstedet på Pumpestationen i Præstøgade, da der blev sat fokus på at skære ned for plastikforbruget på Østerbro.

Eleverne i fritidscenteret syede muleposer af stofrester fra eget værksted og stofdonationer fra borgere. Muleposerne skal deles ud i lokale butikker i bydelen og give de handlende mulighed for at skifte plastikposen ud. Stofposerne kan ikke erstatte alle plastikposer, men kan minde os om at huske at genbruge vores poser (uanset om de er lavet af stof, plastik eller bioplast) og tage en med hjemmefra.

Udover kyndig vejledning fra Kirstine Langvad, der til daglig arbejder i syværkstedet, fik eleverne besøg af kunstneren, Karen Segall, der gav inspiration til at bruge selv de mindste stofrester i patchwork til flotte og farverige poser. Miljøpunktet var også på besøg for at fortælle om projekt Plastikposefrit Østerbro, hvordan plastikaffald skader natur og miljø, og hvordan vi ved fælles hjælp kan ændre vaner til at bruge mindre (engangs)plastik i hverdagen.

Omkring 20 børn var med i løbet af ugen og fik tilsammen syet 65 poser.

Hvis du vil være med i Plastikposefrit Østerbro kan du f.eks. donere stof, tråd eller eksisterende muleposer, du kan begynde at sy derhjemme og du kan arbejde med at skære ned på brugen af engangsplastik i hverdagen.

Skriv til lama@miljopunkt-osterbro.dk hvis du vil være med eller vide mere.

Projektet er støttet af og lavet i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Arrangement Nyhed

Åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Kom og hør et spændende oplæg om 'velfærd inden for de planetære grænser' når Miljøpunkt Østerbro inviterer til åbent årsmøde tirsdag d. 19. marts kl. 17.00 i Kildevæld Kulturcenter. Til mødet kan du også høre mere om det lokale miljøarbejde, og hvordan du selv kan engagere dig i bestyrelsen fx.

Luftforurening Nyhed

Virker din emhætte?

I foråret 2024 vil Rådet for Godt Indeklima gennemføre detaljerede målinger af emhætter i 20 danske boliger i Storkøbenhavn. Du kan være med! Erfaringerne fra tidligere indeklimaprojekter viser nemlig desværre, at mange emhætter virker dårligt - eller bruges forkert. Og mados er en væsentlig kilde til skadelig luftforurening.

Seneste nyt

Instagram