Pumpestationen syr til Plastikposefrit Østerbro

9. marts 2020 | Nyhed

I hele uge 9 blev der syet muleposer på livet løs i syværkstedet på Pumpestationen i Præstøgade, da der blev sat fokus på at skære ned for plastikforbruget på Østerbro.

Eleverne i fritidscenteret syede muleposer af stofrester fra eget værksted og stofdonationer fra borgere. Muleposerne skal deles ud i lokale butikker i bydelen og give de handlende mulighed for at skifte plastikposen ud. Stofposerne kan ikke erstatte alle plastikposer, men kan minde os om at huske at genbruge vores poser (uanset om de er lavet af stof, plastik eller bioplast) og tage en med hjemmefra.

Udover kyndig vejledning fra Kirstine Langvad, der til daglig arbejder i syværkstedet, fik eleverne besøg af kunstneren, Karen Segall, der gav inspiration til at bruge selv de mindste stofrester i patchwork til flotte og farverige poser. Miljøpunktet var også på besøg for at fortælle om projekt Plastikposefrit Østerbro, hvordan plastikaffald skader natur og miljø, og hvordan vi ved fælles hjælp kan ændre vaner til at bruge mindre (engangs)plastik i hverdagen.

Omkring 20 børn var med i løbet af ugen og fik tilsammen syet 65 poser.

Hvis du vil være med i Plastikposefrit Østerbro kan du f.eks. donere stof, tråd eller eksisterende muleposer, du kan begynde at sy derhjemme og du kan arbejde med at skære ned på brugen af engangsplastik i hverdagen.

Skriv til [email protected] hvis du vil være med eller vide mere.

Projektet er støttet af og lavet i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Nyhed

Søg midler til biodiversitetsprojekter

Drømmer du om en by med vilde blomster, plads til insekter og smådyr og mere natur i lokalområdet? Københavns Kommune har oprettet en pulje, hvor du kan søge penge til lokale projekter, der skaber mere og bedre bynatur og biodiversitet. Næste frist er d. 1. september 2021.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This