Pumpestationen syr til Plastikposefrit Østerbro

9. marts 2020 | Nyhed

I hele uge 9 blev der syet muleposer på livet løs i syværkstedet på Pumpestationen i Præstøgade, da der blev sat fokus på at skære ned for plastikforbruget på Østerbro.

Eleverne i fritidscenteret syede muleposer af stofrester fra eget værksted og stofdonationer fra borgere. Muleposerne skal deles ud i lokale butikker i bydelen og give de handlende mulighed for at skifte plastikposen ud. Stofposerne kan ikke erstatte alle plastikposer, men kan minde os om at huske at genbruge vores poser (uanset om de er lavet af stof, plastik eller bioplast) og tage en med hjemmefra.

Udover kyndig vejledning fra Kirstine Langvad, der til daglig arbejder i syværkstedet, fik eleverne besøg af kunstneren, Karen Segall, der gav inspiration til at bruge selv de mindste stofrester i patchwork til flotte og farverige poser. Miljøpunktet var også på besøg for at fortælle om projekt Plastikposefrit Østerbro, hvordan plastikaffald skader natur og miljø, og hvordan vi ved fælles hjælp kan ændre vaner til at bruge mindre (engangs)plastik i hverdagen.

Omkring 20 børn var med i løbet af ugen og fik tilsammen syet 65 poser.

Hvis du vil være med i Plastikposefrit Østerbro kan du f.eks. donere stof, tråd eller eksisterende muleposer, du kan begynde at sy derhjemme og du kan arbejde med at skære ned på brugen af engangsplastik i hverdagen.

Skriv til lama@miljopunkt-osterbro.dk hvis du vil være med eller vide mere.

Projektet er støttet af og lavet i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Affald og ressourcer Nyhed

Storskrald er fortid i København

Hvis du bor i en gård eller andelsforening og har lagt mærke til, at storskraldsrummet er ved at være godt fyldt, kan det være I er gået glip af den ændring i storskraldsordningen, der blev gennemført sent sidste år. Nu er det slut med storskrald, som vi kendte det i Københavns Kommune. Fordi mere skal genbruges.

Luftforurening Nyhed

Lad brændeovnen blive i 2023

Vi er forbi de korteste, koldeste uger af vinteren, og hvis du overvejer at få den sidste vinterkulde ud af væggene ved at fyre op i brændeovnen, eller gerne vil nå den sidste vinterhygge foran flammerne - så foreslår vi, at du skruer op for varmen og hyggen uden at involvere brændeovnen. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram