Spis dit Østerbro

Spis dit Østerbro er et undervisningsforløb for folkeskoler i København, der giver eleverne viden og oplevelser med og i bynaturen.

Find og brug spiselige vilde planter i din bydel

Vi bruger så meget tid som muligt udendørs, og tager på sanketur, laver mad på bål eller bygger enkle insekthoteller. Fokus er på at introducere spiselige planter, der vokser omkring os i parker og haver, og hvordan vi i langt højere grad kan vælge at spise lokal mad. Men også hvordan natur ikke kun er smuk og nyttig for mennesker, men nødvendig at beskytte for at biodiversitet i form af forskellige planter, insekter og dyr kan trives både i byen og på landet.

Børn fra 1. klasse fra Sortedam Skole snitter nyplukkede brændenælder og gråbynke til madpandekager

Book et forløb

Spis dit Østerbro er et nyt undervisningstilbud, der bygger på mange års erfaring i at undervise skoleelever i at minimere madspild. Forløbet passer godt til indskolingen, der lærer om kompost, insekter og andre smådyr. Til større elever kombineres det med elementer af undervisningsforløbet Fornemmelse for mad, der omhandler madspild.

For forespørgsler og mere information om “Spis dit Østerbro” kan du kontakte projektleder Lama Juma på tlf. 31 49 08 70 eller e-mail [email protected]

Læs mere

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Sank på Østerbro

I Fælledparken finder du bl.a. brændenælder, vejbred, gråbynke og mælkebøtter.

Pluk nye skud, vask dem grundigt og brug dem finthakket i f.eks. madpandekager, naanbrød eller en omelet.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This