Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Arrangement, Nyhed

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Åbningen af projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ giver et indblik i, hvad der kommer til at ske i og omkring huset de næste to år, hvor projektets forskellige vilde og grønne workshops og aktiviteter løber af stablen.

Oplevelser og aktiviteter på åbningsdagen

Den 12. januar kan du få en smagsprøve på, hvad Det VILDT GRØNNE Kildevæld er.

Få bl.a. viden og inspiration om tøjforbrug gennem vores udstilling med dansk upcycling brands og lær om, hvordan man upcycler. Byt tøj i byttestationen eller vær med til i fællesskab at skabe et fælles væveprojekt fra genbrugt tekstilgarn. 

Få også stillet kriblen i de grønne fingre ved at trille frøbomber med vilde hjemmehørende frø eller ved at plante en stikling fra det lille plantebyttemarked. Med en frøbombe og en stikling kan du tage en del af Det VILDT GRØNNE Kildevæld med hjem og se det grønne liv spire hjemme hos dig selv eller dér i byen, hvor din frøbombe lander. 

Vi byder på en lækker vild nytårsdrink, børnebobler med (u)krudt i og grønne snacks, som du kan nyde, mens du udforsker alle smagsprøverne på nogle af Det VILDT GRØNNE Kildevælds kommende aktiviteter. 

Så på dagen kan du: 

 • Starte året ud med en grøn nytårs-challenge, som du skal (prøve) at overholde i 2024
 • Lave en uro fra naturens materialer 
 • Se spændende tekstil-upcycling brands fra Danmark 
 • Lave din egen frøbombe med frø fra vilde planter
 • Bytte en plante eller stikling med hinanden eller fra Kildevælds planter
 • Være med til at lave et fælles væv med tekstilgarn
 • Prøve vores tøjquiz
 • Bytte tøj, sko eller babyting i vores byttestation
 • Få en masse inspiration og indblik i, hvordan du får et bedre tøjforbrug i vores udstilling 

Inviter dine venner

Hvis du vil invitere dine venner til eventet, så kan du hente en invitation i pdf her, som du kan sende dem.

Hvad er ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’?

Det VILDT GRØNNE Kildevæld er en række grønne og bæredygtige workshops og begivenheder skabt i samarbejde mellem Kildevæld Kulturcenter, Re:Wair og Miljøpunkt Østerbro. Projektet er støttet af Nordea-fonden og Østerbro Lokaludvalg.

Gennem de kommende to år vil der være et væld af aktiviteter, der inspirerer og motiverer til en grønnere hverdag inden for de emner, vi brænder vildt meget for: 

 • FÆLLESSKAB OG MAD: Fællesspisninger – bl.a. bekæmpelse af madspild og vegansk madlavning
 • NATUR OG PLANTER: Sanketure, vilde pizzaer og planteworkshops
 • TØJ OG BEVIDST FORBRUG: Byttemarkeder, visible mending og upcycling

Har du en vild idé? 

Hvad kunne du tænke dig at se i Kildevæld i forbindelse med projektet Det VILDT GRØNNE Kildevæld? Send dine ønsker afsted til os på sociale medier eller i den grønne idékasse på Kildevæld d. 12. januar. 

Vi glæder vildt meget os til at se dig!

Det VILDT GRØNNE Kildevæld er støttet af Nordea-fonden.

Læs også:

Affald og ressourcer Nyhed

Storskrald er fortid i København

Hvis du bor i en gård eller andelsforening og har lagt mærke til, at storskraldsrummet er ved at være godt fyldt, kan det være I er gået glip af den ændring i storskraldsordningen, der blev gennemført sent sidste år. Nu er det slut med storskrald, som vi kendte det i Københavns Kommune. Fordi mere skal genbruges.

Luftforurening Nyhed

Lad brændeovnen blive i 2023

Vi er forbi de korteste, koldeste uger af vinteren, og hvis du overvejer at få den sidste vinterkulde ud af væggene ved at fyre op i brændeovnen, eller gerne vil nå den sidste vinterhygge foran flammerne - så foreslår vi, at du skruer op for varmen og hyggen uden at involvere brændeovnen. 

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Seneste nyt

Instagram