Undervisning

Du kan booke Miljøpunkt Østerbro til undervisning i bæredygtighed, madspild, bynatur og ressourceforbrug – alt sammen med afsæt i FN’s verdensmål. Undervisningen er primært målrettet folkeskolen og består af temadage eller forløb, der viser bæredygtighed og verdensmål i konkrete og overskuelige handlinger, som børn og voksne kan gøre i hverdagen.

Vi har som udgangspunkt nedenstående undervisningstilbud, der dog alle kan ændres, så det passer til den specifikke klasse eller skole. Undervisningen passer primært til madkundskab, samfundsdag og natur/teknologi, men er også blevet booket til dansk, engelsk og større projektopgaver i udskolingen.

Der er årligt et vist antal gratis forløb for skoler på Østerbro finansieret af Østerbro Lokaludvalg. Derudover finansieres undervisningen gennem Åben Skole, hvor man som skole kan ansøge om partnerskaber, turboforløb eller ønske forløbet som en del af de årligt indkøbte tilbud, skolerne kan vælge imellem.

Læs mere om de forløbene herunder.

Book undervisning

Har du spørgsmål til indhold, booking eller finansiering?

Kontakt Miljøpunkt Østerbro på tlf. 31 49 70 84  eller e-mail info@miljopunkt-osterbro.dk 

Biernes By

Biernes By

Et undervisningsforløb om bier, udviklet i samarbejde med Det Lille Teater og ByBi. Vi skal blive klogere på bier og bynaturen, og vi skal også se forestillingen ‘Bi Omkring’, der spiller på Det Lille Teater.

læs mere
Spis din by

Spis din by

Et undervisningsforløb med fokus på bynatur, spiselige planter og nyttige insekter. Vi undersøger insekter og andre små nyttedyr i byen, sanker vilde spiselige planter og laver mad på bål.

læs mere
Fornemmelse for mad

Fornemmelse for mad

Et madspildsforløb for mellemtrinet, hvor eleverne lærer at bruge deres sanser og viden om mad til at minimere spild i hverdagen. Vi tager bl.a. på butiksbesøg og laver mad af overskudsvarer.

læs mere
Generation verdensborger

Generation verdensborger

Et forløb for udskolingen med fokus på FN’s verdensmål. Gennem teori, virksomhedsbesøg og praktiske opgaver kobler vi hverdagens forbrug af tøj, telefoner og ting til de globale konsekvenser af overproduktion.

læs mere