Projekter

Plastikposefrit Østerbro

Plastikposefrit Østerbro

Tænk, hvis indkøb på Østerbro i fremtiden gøres helt uden brug af plastikposer? Det er tanken bag Plastikposefrit Østerbro, der vil anspore til at udskifte plastikposer med fælles delestofposer.

Forurening fra brændeovne

Forurening fra brændeovne

Brændeovnen spreder ikke kun hygge, men også skadelige partikler, der forurener luften i byen og bidrager til global opvarmning. Derfor arbejder vi i Miljøpunkt Østerbro med at informere om de negative konsekvenser ved brændefyring.

Bæredygtigt tøjforbrug

Bæredygtigt tøjforbrug

Tøjindustrien belaster både klimaet og miljøet. I Miljøpunkt Østerbro sætter vi fokus på tøjspild og det bæredygtige tøjforbrug gennem byttemarkeder, ReFashion Festival, barselscafeer og undervisning.

Østerbro tager skraldet

Østerbro tager skraldet

Vil du være med til at samle skrald på Østerbro? I 2020 og 2021 arrangerer vi månedlige affaldsindsamlinger sammen med borgere, ngo’er, skoler og andre aktører på Østerbro. Vi udlåner også grabbere, poser og waders.

Naturpark i Nordhavn

Naturpark i Nordhavn

Kom med på bynaturvandring på Nordhavnstippen. Miljøpunkt Østerbro er med i netværket Nordhavns Naturvenner, der arbejder for en stor naturpark i Nordhavn med plads til vild natur og mangfoldig biodiversitet.

Klimatilpasning på Østerbro

Klimatilpasning på Østerbro

Hvordan sikrer vi Østerbro mod skybrud og tørke? Kom med på guidet tur og få inspiration fra bydelens klimatilpassede gårdhaver og større lokale klimaprojekter, f.eks. i Sankt Kjelds Kvarter og på Strandboulevarden.

Grøn mobilitet

Grøn mobilitet

Miljøpunkt Østerbro arbejder for en by med mindre biltrafik og bedre forhold for cyklister og gående. Vi udlåner bl.a. ladcykler til borgere på Østerbro, samt arbejder for at indføre trafikøer i København.

Spis dit Østerbro

Spis dit Østerbro

En udendørs temadag for indskolingen med fokus på bynatur, spiselige planter og nyttige insekter. Vi undersøger insekter og andre små nyttedyr i byen, sanker vilde spiselige planter og laver mad på bål.

Bæredygtig børnefamilie

Bæredygtig børnefamilie

Hvordan kan miljø- og klimahensyn hænge sammen med en travl hverdag med en lille ny? Kom til barselscafé om bæredygtigt familieliv, eller book Miljøpunkt Østerbro til et oplæg om moderne stofbleer, babyudstyr eller mad til de små.

Østerbro lånehøns

Østerbro lånehøns

Drømmer du om frisklagte æg og klukken i baggården? Østerbro Lånehøns er en deleordning, hvor beboere på Østerbro kan prøve at holde byhøns i tre måneder – helt gratis. Skriv dig på ventelisten her!

Grøn bydel

Grøn bydel

Oplev flagermusene i Fælledparken, få inspiration til en grønnere altan, hjælp til at lave en fortovshave eller kom med på sanketur i lokalområdet.

Lån et æblemosteri

Lån et æblemosteri

Har du et æbletræ i baghaven, eller vil du prøve at lave din egen hjemmelavede æblemost? Så kan du låne et æblemosteri af Miljøpunkt Østerbro og trylle overskudsæbler om til gyldne dråber.

Lån grej til affaldsindsamling

Lån grej til affaldsindsamling

Vil du være med til at holde Østerbro ren for affald? Vi udlåner gribetænger, poser og endda waders til din næste indsamling – uanset om det er til søndagsturen, eller om du vil arrangere en tur sammen med naboer, venner eller arbejdspladsen.

Lån en ladcykel

Lån en ladcykel

Skal du flytte, købe stort ind eller på udflugt med ungerne? Så lån en ladcykel gratis af Miljøpunkt Østerbro. Vi har to ladcykler, som udlånes for en uge af gangen, fra mandag til søndag, med afhentning om mandagen.