Inspiration

Tips til en mere bæredygtig jul

Tips til en mere bæredygtig jul

Julen står for døren, og der er heldigvis mange små håndtag, du kan skrue på, for at gøre juletiden lidt mere bæredygtig – uden at gå på kompromis med hyggen. Vi har samlet nogle tips til en god, hyggelig og grøn jul. Læs om økologiske juletræer, klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.

Vores bedste sanketips til november

Vores bedste sanketips til november

Efteråret er fuld i gang, bladene falder af træerne, og det hele kan virke lidt dødt og gråt. Men hvis du ved, hvor du skal kigge, og hvad du kigger efter, er der faktisk mange gode, sjove og smagfulde lækkerier at finde i bynaturen og i områderne omkring. Her er vores forslag til fire planter, som du kan tage ud og sanke i november.

Landstrøm til krydstogtskibe i København

Landstrøm til krydstogtskibe i København

Hele sommeren ligger store krydstogtskibe til kaj ved bl.a. Langelinie. Men et enkelt krydstogtskib forurener lige så meget som 5.500 biler – hvert eneste sekund! Læs om luftforurening fra krydstogtskibe, og hvordan landstrøm kan være med til at løse problemet.

Det kan du sanke i byen om sommeren

Det kan du sanke i byen om sommeren

I juni og juli måned er den danske natur i fuldt flor. Det er det perfekte tidspunkt at udforske (by)naturens mange spiselige og nyttige planter. I denne guide har vi samlet fire grønne lækkerier, som du kan finde i byen og gå på jagt efter på din næste sanketur.

Guide: Sommer på Østerbro

Guide: Sommer på Østerbro

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne og bæredygtige ferieoplevelser her.

Sådan får du mere biodiversitet på altanen

Sådan får du mere biodiversitet på altanen

Drømmer du om en vild og frodig altan, som myldrer af liv? Og vil du være med til at hjælpe byens sommerfugle, bier og insekter? Vi har samlet 7 gode råd til, hvordan du får mere biodiversitet på altanen. Læs dem i guiden her.

Sådan sparer du på strøm og varme

Sådan sparer du på strøm og varme

Vasker du tøj på de rigtige tidspunkter, og husker du at slukke for fjernsynet på stikkontakten? Har du styr på, hvordan radiatorerne skal indstilles for at varmen udnyttes bedst muligt? Vi har samlet 10 gode råd til, hvordan du bruger varme og strøm med omtanke – til glæde for såvel klima som pengepung.

7 råd til et bæredygtigt tøjforbrug

7 råd til et bæredygtigt tøjforbrug

Vi køber alt for meget nyt tøj – og smider alt for meget tøj ud igen, længe før det er slidt op. Og det har store konsekvenser for både klima og miljø. Læs guiden og få 7 gode råd til, hvordan du går dit tøjforbrug efter i sømmene og får en mere bæredygtig garderobe.

Derfor skal du fyre din brændeovn

Derfor skal du fyre din brændeovn

Det er hyggeligt at tænde op i brændeovnen, men hyggen kommer også med en pris. Røgen fra brændeovne er nemlig den største lokale kilde til luftforurening i København. Har du stadig en brændeovn derhjemme? Så er det måske nu, du skal overveje at give stuens hyggespreder den kolde skulder.

5 gode råd til et bedre indeklima

5 gode råd til et bedre indeklima

Stearinlys, brændeovne, madlavning og nye møbler. Luften i vores hjem er ofte mere forurenet, end vi tror. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at få et bedre indeklima – og løsningerne er ofte nemme, hvis man kender dem. Læs artiklen og få 5 gode råd til et bedre indeklima her.

Spar energi – og penge – i varmekælderen

Spar energi – og penge – i varmekælderen

9 ud af 10 boligforeninger kan spare tusindvis af kroner på varmeregningen ved at optimere driften af deres fjernvarmeanlæg. Ofte kræver det blot en tur ned i varmekælderen og ganske få justeringer. Læs guiden og bliv klogere på, hvordan I sparer både penge og CO2 ved at bruge ejendommens fjernvarme med omtanke.

5 ideer til mere biodiversitet i boligforeningen

5 ideer til mere biodiversitet i boligforeningen

Grønne tage, bivenlige blomsterenge og frodige altaner. I boligforeningen kan I give plads til byens dyr og planter på mange forskellige måder – til glæde for både jer selv og den lokale biodiversitet. Læs guiden og få inspiration til tiltag, der kan gøre jeres gård, facade eller fortov lidt grønnere.

Seks arter, der har brug for mørke

Seks arter, der har brug for mørke

Gennem de sidste 100 år er mængden af kunstigt lys mangedoblet. Vi har lys i husene, på bilerne, i parkerne og i gadelamperne. Men når mørket forsvinder, har biodiversiteten det svært. Mange dyr, planter og insekter er nemlig afhængige af vekselvirkningen mellem dag og nat, lys og mørke. 

Sådan gør du en forskel for klimaet

Sådan gør du en forskel for klimaet

Affaldssortering, energioptimering, deleordninger og genbrug. Københavns Kommune har lavet en klimapjece med konkrete tips og tricks til, hvordan du sætter et klimavenligt aftryk på byen og kan være med til at sikre, at København når målet om at blive CO2-neutral i 2025. Læs den her.

Oplev Nordhavnstippen

Oplev Nordhavnstippen

Hvad sker der, når naturen får lov at overtage et forladt byområde? Det kan du opleve på Nordhavnstippen i Ydre Nordhavn. Her er vild natur, udsigt til Øresund og masser af sankemuligheder – og området ligger ikke mere end en cykeltur fra stenbroen.

7 tips til en grønnere jul

7 tips til en grønnere jul

Julen står for døren, og der er heldigvis mange små håndtag, du kan skrue på, for at gøre juletiden lidt mere bæredygtig – uden at gå på kompromis med hyggen. Her er syv tips til en god, hyggelig og grøn jul. Læs om økologiske juletræer, klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.

Grønne fællesskaber på Østerbro

Grønne fællesskaber på Østerbro

Brænder du for at gøre din bydel grønnere og mere bæredygtig? Vil du engagere dig i det lokale miljøarbejde? Se hvilke grønne fællesskaber, der allerede eksisterer på Østerbro og i Nordhavn, og som du kan blive en del af.