Botanik og smådyr på Nordhavnstippen

27. august 2020 | Arrangement

Kom med ud til Nordhavnstippen lørdag d. 5. september, hvor vi sammen med lokale eksperter fra Nordhavns Naturvenner dykker ned i områdets flora og (små)fauna.

Vil du opleve den smukke natur på det yderste Nordhavn? Så kom med, når Miljøpunkt Østerbro og Nordhavns Naturvenner inviterer på endnu en af de populære bynaturvandringer til Nordhavnstippen.

Tid og sted

Lørdag d. 5. september kl. 10.00 – 12.30

Vi mødes foran det gamle Havnekulturkontor, Århusgade 126, 2100 Ø, og cykler samlet derud. Så husk at medbringe cykel.

Turen slutter på Nordhavnstippen kl. 12.30.

Bemærk at området desværre ikke er velegnet for gangbesværede. Husk også praktisk fodtøj.

Sommerfugle, insekter og planter i fokus

Denne gang har vi inviteret lokale eksperter i botanik og smådyr til at dele ud af deres viden om områdets flora og (små)fauna. Vi dykker ned i detaljerne og studerer de planter og smådyr, vi finder på vores vej.

Bygartner Jann Kuusisaari vil også fortælle om områdets spiselige planter og lære os at genkende nogle af de mange nytteplanter, der vokser i den københavnske bynatur.

Hvad er den bæredygtige by?

Vi slutter af med en kort samtale om by og natur. Nordhavn er et område i rivende udvikling, og det lægger pres på den lokale biodiversitet – også ude på “Tippen”.

Men hvorfor er det egentlig vigtigt at bevare (og kende) den lokale og bynære natur? Hvor “vild” skal naturen være? Og hvilken betydning har de nære naturoplevelser for vores forståelse af den biodiversitetskrise, verdens står i?

Tilmelding

Husk tilmelding til [email protected] – der er plads til max 20 deltagere, og tilmelding er først til mølle.

Se også begivenheden på Facebook her

Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg

Læs også:

Arrangement

Byttemarked & barselscafé

Ryd op i skabe og skuffer og byt dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj, når vi sammen med apa inviterer til byttemarked og debatsalon for kommende og nybagte fædre og mødre. Det er tirsdag d. 31. januar kl. 10.00 – 12.15. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Webinar: Sådan kan du spare energi i din lejlighed

Energipriserne stiger, og pengepungen bliver lettere. Vil du have gode råd til, hvordan du sparer på el- og varmeregningen? Så kom med til gratis webinar onsdag d. 18. januar kl. 19.00 – 20.30 og hør, hvordan du kan spare på energien og undgå de høje energipriser. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Affaldsindsamling i Søerne – Nytårsudgave

Kom og vær med, når Miljøpunkt Østerbro og lokale ildsjæle traditionen tro trækker i waders og uldent undertøj for at befri Sortedamsøen for affald efter nytårsaften. Affaldsindsamlingen er lørdag d. 7. januar kl. 10.00 – 12.00, og alle er velkomne. Man må også gerne heppe eller samle skrald ind fra vandkanten.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram