Botanik og smådyr på Nordhavnstippen

27. august 2020 | Arrangement

Kom med ud til Nordhavnstippen lørdag d. 5. september, hvor vi sammen med lokale eksperter fra Nordhavns Naturvenner dykker ned i områdets flora og (små)fauna.

Vil du opleve den smukke natur på det yderste Nordhavn? Så kom med, når Miljøpunkt Østerbro og Nordhavns Naturvenner inviterer på endnu en af de populære bynaturvandringer til Nordhavnstippen.

Tid og sted

Lørdag d. 5. september kl. 10.00 – 12.30

Vi mødes foran det gamle Havnekulturkontor, Århusgade 126, 2100 Ø, og cykler samlet derud. Så husk at medbringe cykel.

Turen slutter på Nordhavnstippen kl. 12.30.

Bemærk at området desværre ikke er velegnet for gangbesværede. Husk også praktisk fodtøj.

Sommerfugle, insekter og planter i fokus

Denne gang har vi inviteret lokale eksperter i botanik og smådyr til at dele ud af deres viden om områdets flora og (små)fauna. Vi dykker ned i detaljerne og studerer de planter og smådyr, vi finder på vores vej.

Bygartner Jann Kuusisaari vil også fortælle om områdets spiselige planter og lære os at genkende nogle af de mange nytteplanter, der vokser i den københavnske bynatur.

Hvad er den bæredygtige by?

Vi slutter af med en kort samtale om by og natur. Nordhavn er et område i rivende udvikling, og det lægger pres på den lokale biodiversitet – også ude på “Tippen”.

Men hvorfor er det egentlig vigtigt at bevare (og kende) den lokale og bynære natur? Hvor “vild” skal naturen være? Og hvilken betydning har de nære naturoplevelser for vores forståelse af den biodiversitetskrise, verdens står i?

Tilmelding

Husk tilmelding til [email protected] – der er plads til max 20 deltagere, og tilmelding er først til mølle.

Se også begivenheden på Facebook her

Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg

Læs også:

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Arrangement

Workshop: få en grønnere gård, facade eller altan

FULDT BOOKET - Spirer der grønne drømme i din boligforening? Så kom og få gratis vejledning og inspiration til grønne tage, facadebeplantning, bivenlige blomsterenge eller frodige altaner. Det er torsdag d. 17. juni kl. 16.30 - 18.30. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Ses vi til Østerbroweekend 2021?

Østerbro Lokaludvalg inviterer til bydelsfest for hele familien i Fælledparken. Miljøpunkt Østerbro er på pletten begge dage sammen med Nordhavns Naturvenner. Kig forbi og plant et frø til altanen, mød Østerbro Lånehøns, dyst i vores affaldstafet eller doner en pose til Plastikposefrit Østerbro.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This