BUGS-bingo: Gå på opdagelse i Fælledparken

Nyhed

Hent en bingoplade her og gå på opdagelse efter lysende lanterner i toppen af flere af Fælledparkens gadelygter. De lysende lanterner er værket ‘BUGS – Day of the Dead’ og kan opleves i Fælledparken fra d. 27. august – 3. oktober 2022.

Biodiversitet og lysforurening

Miljøpunkt Østerbro har med hjælp fra by(del)ens børn været med til at lave et kunstværk – med fokus på biodiversitet og lysforurening.

Værker et blevet til i samarbejde med blandt andre kunstner Åsa Frankenberg, Miljøpunkt Amager, Østerbro Lokaludvalg og Områdefornyelsen i Sundby og blev vist på Copenhagen Light Festival tidligere i år. Og nu er turen kommet til, at værket kan opleves i Fælledparken på Østerbro. Det sker med støtte fra Friluftsrådet.

Værket sætter fokus på den påvirkning elektrisk lys og lysforurening har på biodiversiteten og vores mange insekter.

Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu. Gennem de seneste 100 år er mængden af kunstigt lys mangedoblet: Vi har lys i husene, på bilerne, i parkerne og i gadelamperne. Og når mørket bliver en sjælden gæst, har biodiversiteten det svært.

Læs mere om lysforurening og biodiversitet hos Samvirke her: “Mørket er en sjælden gæst og derfor har biodiversiteten det svært”

Lanterner i Fælledparken

Værket består af otte store insekt-lanterner, som er konstrueret af genbrugte faldskærme og sejl. Lanternerne er fastgjort på den eksisterende belysning i Fælledparken og tilfører derfor ikke ekstra lys. Værket gør opmærksom på, hvordan mørke er en forudsætning for vores oplevelse af lys. Samtidig fejres insekternes liv og mangfoldighed med et udtryk, der har hentet inspiration i den mexicanske festival The Day of the Dead, der fejrer de døde – i dette tilfælde de døde insekter. Værket er både flot i dagslys og mørke.

Du kan gå på opdagelse efter de lysende lanterner. Og hvis du vil gøre jagten lidt sjovere, så kan du her downloade vores bingoplade, og se om du kan finde dem allesammen. Og vidste du i øvrigt, at Fælledparken er en hotspot for flagermus? Så måske du også kan spotte en af dem og få fuld plade.

God fornøjelse!

Hent bingopladen her

 

Læs også:

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram