BUGS-bingo: Gå på opdagelse i Fælledparken

Nyhed

Hent en bingoplade her og gå på opdagelse efter lysende lanterner i toppen af flere af Fælledparkens gadelygter. De lysende lanterner er værket ‘BUGS – Day of the Dead’ og kan opleves i Fælledparken fra d. 27. august – 3. oktober 2022.

Biodiversitet og lysforurening

Miljøpunkt Østerbro har med hjælp fra by(del)ens børn været med til at lave et kunstværk – med fokus på biodiversitet og lysforurening.

Værker et blevet til i samarbejde med blandt andre kunstner Åsa Frankenberg, Miljøpunkt Amager, Østerbro Lokaludvalg og Områdefornyelsen i Sundby og blev vist på Copenhagen Light Festival tidligere i år. Og nu er turen kommet til, at værket kan opleves i Fælledparken på Østerbro. Det sker med støtte fra Friluftsrådet.

Værket sætter fokus på den påvirkning elektrisk lys og lysforurening har på biodiversiteten og vores mange insekter.

Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu. Gennem de seneste 100 år er mængden af kunstigt lys mangedoblet: Vi har lys i husene, på bilerne, i parkerne og i gadelamperne. Og når mørket bliver en sjælden gæst, har biodiversiteten det svært.

Læs mere om lysforurening og biodiversitet hos Samvirke her: “Mørket er en sjælden gæst og derfor har biodiversiteten det svært”

Lanterner i Fælledparken

Værket består af otte store insekt-lanterner, som er konstrueret af genbrugte faldskærme og sejl. Lanternerne er fastgjort på den eksisterende belysning i Fælledparken og tilfører derfor ikke ekstra lys. Værket gør opmærksom på, hvordan mørke er en forudsætning for vores oplevelse af lys. Samtidig fejres insekternes liv og mangfoldighed med et udtryk, der har hentet inspiration i den mexicanske festival The Day of the Dead, der fejrer de døde – i dette tilfælde de døde insekter. Værket er både flot i dagslys og mørke.

Du kan gå på opdagelse efter de lysende lanterner. Og hvis du vil gøre jagten lidt sjovere, så kan du her downloade vores bingoplade, og se om du kan finde dem allesammen. Og vidste du i øvrigt, at Fælledparken er en hotspot for flagermus? Så måske du også kan spotte en af dem og få fuld plade.

God fornøjelse!

Hent bingopladen her

 

Læs også:

Arrangement Nyhed

Stort byttemarked i august

Kom til tøjbyttemarked ved Orientkaj i Nordhavn søndag d. 25. august kl. 10.00 - 15.00 og byt dig til en ny garderobe, gratis og bæredygtigt. Tøjbyttemarkedet afholdes i forbindelse med Kulturhavn Festival, hvor der vil være et hav af forskellige aktiviteter på havnen.

Affald og ressourcer Guide Nyhed

Guide til et bæredygtigt tøjforbrug

Tøjindustrien er en af de mest forurenende industrier i verden - både når det kommer til forurening, ressourceforbrug og CO2-udledning. Samtidig er vores forbrug af tøj et af de områder, hvor vi som borgere og forbrugere kan ændre vores vaner her og nu, og dermed markant nedsætte vores personlige klima- og miljøaftryk.

Guide Nyhed

Guide: Hold sommerferie lokalt

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Her er en sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne ferieoplevelser, så du kan få inspiration til din lokale og bæredygtige sommerferie.

Seneste nyt

Instagram