Lyskunst i Fælledparken med fokus på biodiversitet

Nyhed

Miljøpunkt Østerbro har med hjælp fra by(del)ens børn været med til at lave et kunstværk – med fokus på biodiversitet og lysforurening. Værket hedder ‘BUGS – Day of the Dead’ og kan opleves i Fælledparken fra d. 27. august – 3.november 2022.

Biodiversitet og lysforurening

Miljøpunkt Østerbro har, i samarbejde med blandt andre kunstner Åsa Frankenberg, Miljøpunkt Amager, Østerbro Lokaludvalg og Områdefornyelsen i Sundby, lavet et lysværk til Copenhagen Light Festival tidligere i år. Og nu er turen kommet til, at værket kan opleves i Fælledparken på Østerbro. Det sker med støtte fra Friluftsrådet og med åbning til NAT I NATUREN d. 27. august. 

Værket hedder ”BUGS – Day of the Dead” og sætter fokus på den påvirkning elektrisk lys og lysforurening har på biodiversiteten og vores mange insekter.

Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu. Gennem de seneste 100 år er mængden af kunstigt lys mangedoblet: Vi har lys i husene, på bilerne, i parkerne og i gadelamperne. Og når mørket bliver en sjælden gæst, har biodiversiteten det svært.

Læs mere om lysforurening og biodiversitet hos Samvirke her: “Mørket er en sjælden gæst og derfor har biodiversiteten det svært”

Foto fra Copenhagen Light Festival: Christoffer Askman

Lanterner i Fælledparken

Værket består af otte store insekt-lanterner, som er konstrueret af genbrugte faldskærme og sejl. Lanternerne er fastgjort på den eksisterende belysning i Fælledparken og tilfører derfor ikke ekstra lys. Værket gør opmærksom på, hvordan mørke er en forudsætning for vores oplevelse af lys. Samtidig fejres insekternes liv og mangfoldighed med et udtryk, der har hentet inspiration i den mexicanske festival The Day of the Dead, der fejrer de døde – i dette tilfælde de døde insekter. Værket er både flot i dagslys og mørke.

Foto: Christoffer Askman

Foto: Christoffer Askman

Fra insekter til tegninger til lanterner

Inspirationen til lanternerne kommer fra insekternes farvestrålende og mangfoldige verden. På både Østerbro og Amager har børn og skoleklasser bidraget til værket ved at lave tegninger af vilde og fantasifulde insekter. Børnenes tegninger er herefter blevet fortolket til brug for det endelige værk.

Se billeder fra produktionen af lanternerne her:

Projektet er støttet af Områdefornyelsen Sundby, Urbanplanen / Partnerskabet og Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram