Få hjælp til mindre madspild
Hvert år ryger en tredjedel af verdens mad i skraldespanden fremfor at havne på vores tallerkener. Vær med til at bekæmpe madspild, og tilmeld dig forløbet ‘Mad uden spild’.
Vidste du, at københavnere i gennemsnit smider 42 kilo mad ud pr. person om året? Det er næsten mad til en hel måned, der ryger lige ned i biospanden.
Københavns Kommune har testet, hvordan københavnerne kan mindske deres madspild. Testen viste, at tre simple vaner reducerede madspildet med i gennemsnit 28 procent.
Vil du også gerne mindske madspildet hjemme hos dig?
Så har Københavns Kommune udviklet forløbet ’Mad – uden – spild’, hvor du gennem 8 uger får hjælp til at mindske dit madspild. Du får 3 redskaber med posten, der gør det nemt at opbygge de gode vaner i hverdagen. Og så modtager du mails og sms’er, der guider dig undervejs.
Tilmeld dig på www.mad-uden-spild.kk.dk/tilmeld
Mere CO2 end biler, tog og fly tilsammen
Madspild er et kæmpemæssigt problem. Hvert år ryger 700.000 ton mad i skraldespanden fremfor at havne på danskernes tallerkener. En tredjedel af dette kommer fra de private husholdninger. Og selv om mange fortrinsvis forbinder CO2-udledningen med fossile brændstoffer og ko-prutter, er madspild faktisk en klimaskurk, der svarer til verdens biler, tog og fly tilsammen.
Tips til den slatne kål og det tørre brød
Heldigvis er der en hel masse, du selv kan gøre, for at minimere dit madspild i hverdagen.
Miljøpunkt Østerbro har samlet de gode fif til at undgå madspild i den praktiske guide ‘Red maden – med sund fornuft og fornemmelse for mad‘.
Bliv klogere på holdbarhed, datomærkning og opbevaring. Og få kulinariske tips og opskrifter, der gør det nemt at trylle tilfældige råvarer og rester fra bunden af køleskabet om til nye lækre retter.
Guiden er produceret med støtte fra Østerbro Lokaludvalg
Læs også:
Forårssanketur og fællesspisning
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april kl. 16:30-19:00 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Efter sanketuren laver vi topping og pesto af det sankede og spiser det til fællesspisningen, som byder på vegetarisk suppe og brød.
Gå-hjem-møde om solceller
Mange boligforeninger på Østerbro og i København vil måske have glæde af solceller på taget. Kom til gratis gå-hjem-møde og bliv klogere på, hvordan en rådgiver kan undersøge potentialet for solceller på jeres etageboligejendom, og hvilke tilskud I kan søge hos Københavns Kommune. Det er 1. april kl. 17-18.30 i Østerbrohuset.
Sykursus for begyndere
Vi gentager succesen med et sykursus for begyndere. Vil du gerne lære at sy eller blive bedre til de grundlæggende teknikker? Så er dette kursus noget for dig!
Kom og mærk glæden ved at kunne skabe noget med dine hænder. Det foregår torsdag den 20/3 kl. 17:00 - 20:00. Tilmelding nødvendig.