Flydende øer i Kildevældssøen
Har du lagt mærke til de flydende øer, som er blevet søsat i søen i Kildevældsparken? Øerne er lavet af seje Østerbroere i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De er et eksempel på, hvordan man ved hjælp af ‘biomimetik’ kan forbedre livet og biodiversiteten i søen. Se billeder fra dagen her.
Workshop om ‘biomimetik’
Hvordan indretter vi vores by på en måde, som ikke kun tilgodeser mennesker, men også insekter, bier, fugle, planter og mikroorganismer? Og hvordan kan vi lade os inspirere af naturens egne intelligente løsninger i denne proces?
Det var temaet for en åben workshop om ‘biomimetik’, der blev afholdt i Kildevældsparken d. 8. maj. Til workshoppen kunne man blive klogere på, hvordan arterne i Kildevældsparken er afhængige af hinanden og påvirker hinandens livsgrundlag. Netop i Kildevældssøen er plante- og dyrelivet meget begrænset, da søen er dyb og solens stråler har svært ved at nå ned til bunden. Derfor blev deltagerne opfordret til at konstruere de flydende øer med beplantning, der kan bidrage til mere liv i søen.
Se billederne fra dagen her:
Samarbejde med Aalborg Universitet
Bag initiativet står en gruppe unge studerende fra Aalborg Universitetet i København, der i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld har udviklet en workshop om lokal biodiversitet og ”biomimetik” for interesserede borgere. Biomimetik er en metode, der går ud på at ”mime” naturens egne modeller og systemer, f.eks. når byen skal indrettes med plads til ikke kun mennesker, men også andre arter som bier, insekter, fugle, planter, mikroorganismer.
Miljøpunktet og Kulturcenter Kildevæld planlægger flere arrangementer med fokus på den lokale biodiversitet i den kommende tid.
Læs også:
Workshop: Fix din sweater
Er din yndlingsstriktrøje slidt? Har du fundet en vintage-skat, der mangler lidt kærlighed? Eller vil du bare gerne prøve noget nyt og kreativt? Så kom med til vores reparations- og upcycling-workshop, hvor vi hjælper dig med at give nyt liv til dit strik!
Sykursus for nybegyndere
Vil du gerne lære at sy eller blive bedre til de grundlæggende teknikker? Så er dette kursus noget for dig!
Kom med og få introduktion til at sy og tips til reparationer lørdag den 11/1 kl. 11:00 - 14:00.
Fællesspisning med fokus på madspild
Ønsker du inspiration til at stoppe madspild, så kom og vær med til fællesspisning og gør 2025 til året, hvor du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene før du køber nyt, gør basislageret godt og mindsker dit madspild. Det er onsdag den 29. januar kl. 17.30-19.00.