Flydende øer i Kildevældssøen

18. maj 2021 | Artikel

Har du lagt mærke til de flydende øer, som er blevet søsat i søen i Kildevældsparken? Øerne er lavet af seje Østerbroere i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De er et eksempel på, hvordan man ved hjælp af ‘biomimetik’ kan forbedre livet og biodiversiteten i søen. Se billeder fra dagen her.

Workshop om ‘biomimetik’

Hvordan indretter vi vores by på en måde, som ikke kun tilgodeser mennesker, men også insekter, bier, fugle, planter og mikroorganismer? Og hvordan kan vi lade os inspirere af naturens egne intelligente løsninger i denne proces?

Det var temaet for en åben workshop om ‘biomimetik’, der blev afholdt i Kildevældsparken d. 8. maj. Til workshoppen kunne man blive klogere på, hvordan arterne i Kildevældsparken er afhængige af hinanden og påvirker hinandens livsgrundlag. Netop i Kildevældssøen er plante- og dyrelivet meget begrænset, da søen er dyb  og solens stråler har svært ved at nå ned til bunden. Derfor blev deltagerne opfordret til at konstruere de flydende øer med beplantning, der kan bidrage til mere liv i søen.

Se billederne fra dagen her:

Samarbejde med Aalborg Universitet

Bag initiativet står en gruppe unge studerende fra Aalborg Universitetet i København, der i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld har udviklet en workshop om lokal biodiversitet og ”biomimetik” for interesserede borgere. Biomimetik er en metode, der går ud på at ”mime” naturens egne modeller og systemer, f.eks. når byen skal indrettes med plads til ikke kun mennesker, men også andre arter som bier, insekter, fugle, planter, mikroorganismer.

Miljøpunktet og Kulturcenter Kildevæld planlægger flere arrangementer med fokus på den lokale biodiversitet i den kommende tid.

Læs også:

Artikel

Sommer, sol og skraldefest

Tusind tak til de mange seje Østerbroere, der var med til årets skraldefest i Kildevældsparken. Der blev samlet intet mindre end 107 kg skrald, heriblandt en buddha-statue, en krykke, en cykel og flere gamle vaser. Se billeder fra dagen her.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Arrangement

Workshop: få en grønnere gård, facade eller altan

FULDT BOOKET - Spirer der grønne drømme i din boligforening? Så kom og få gratis vejledning og inspiration til grønne tage, facadebeplantning, bivenlige blomsterenge eller frodige altaner. Det er torsdag d. 17. juni kl. 16.30 - 18.30. Læs mere og tilmeld dig her.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This