Flydende øer i Kildevældssøen

18. maj 2021 | Nyhed

Har du lagt mærke til de flydende øer, som er blevet søsat i søen i Kildevældsparken? Øerne er lavet af seje Østerbroere i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De er et eksempel på, hvordan man ved hjælp af ‘biomimetik’ kan forbedre livet og biodiversiteten i søen. Se billeder fra dagen her.

Workshop om ‘biomimetik’

Hvordan indretter vi vores by på en måde, som ikke kun tilgodeser mennesker, men også insekter, bier, fugle, planter og mikroorganismer? Og hvordan kan vi lade os inspirere af naturens egne intelligente løsninger i denne proces?

Det var temaet for en åben workshop om ‘biomimetik’, der blev afholdt i Kildevældsparken d. 8. maj. Til workshoppen kunne man blive klogere på, hvordan arterne i Kildevældsparken er afhængige af hinanden og påvirker hinandens livsgrundlag. Netop i Kildevældssøen er plante- og dyrelivet meget begrænset, da søen er dyb  og solens stråler har svært ved at nå ned til bunden. Derfor blev deltagerne opfordret til at konstruere de flydende øer med beplantning, der kan bidrage til mere liv i søen.

Se billederne fra dagen her:

Samarbejde med Aalborg Universitet

Bag initiativet står en gruppe unge studerende fra Aalborg Universitetet i København, der i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld har udviklet en workshop om lokal biodiversitet og ”biomimetik” for interesserede borgere. Biomimetik er en metode, der går ud på at ”mime” naturens egne modeller og systemer, f.eks. når byen skal indrettes med plads til ikke kun mennesker, men også andre arter som bier, insekter, fugle, planter, mikroorganismer.

Miljøpunktet og Kulturcenter Kildevæld planlægger flere arrangementer med fokus på den lokale biodiversitet i den kommende tid.

Læs også:

Arrangement Nyhed

Åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Kom og hør et spændende oplæg om 'velfærd inden for de planetære grænser' når Miljøpunkt Østerbro inviterer til åbent årsmøde tirsdag d. 19. marts kl. 17.00 i Kildevæld Kulturcenter. Til mødet kan du også høre mere om det lokale miljøarbejde, og hvordan du selv kan engagere dig i bestyrelsen fx.

Luftforurening Nyhed

Virker din emhætte?

I foråret 2024 vil Rådet for Godt Indeklima gennemføre detaljerede målinger af emhætter i 20 danske boliger i Storkøbenhavn. Du kan være med! Erfaringerne fra tidligere indeklimaprojekter viser nemlig desværre, at mange emhætter virker dårligt - eller bruges forkert. Og mados er en væsentlig kilde til skadelig luftforurening.

Seneste nyt

Instagram