Flydende øer i Kildevældssøen

18. maj 2021 | Nyhed

Har du lagt mærke til de flydende øer, som er blevet søsat i søen i Kildevældsparken? Øerne er lavet af seje Østerbroere i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De er et eksempel på, hvordan man ved hjælp af ‘biomimetik’ kan forbedre livet og biodiversiteten i søen. Se billeder fra dagen her.

Workshop om ‘biomimetik’

Hvordan indretter vi vores by på en måde, som ikke kun tilgodeser mennesker, men også insekter, bier, fugle, planter og mikroorganismer? Og hvordan kan vi lade os inspirere af naturens egne intelligente løsninger i denne proces?

Det var temaet for en åben workshop om ‘biomimetik’, der blev afholdt i Kildevældsparken d. 8. maj. Til workshoppen kunne man blive klogere på, hvordan arterne i Kildevældsparken er afhængige af hinanden og påvirker hinandens livsgrundlag. Netop i Kildevældssøen er plante- og dyrelivet meget begrænset, da søen er dyb  og solens stråler har svært ved at nå ned til bunden. Derfor blev deltagerne opfordret til at konstruere de flydende øer med beplantning, der kan bidrage til mere liv i søen.

Se billederne fra dagen her:

Samarbejde med Aalborg Universitet

Bag initiativet står en gruppe unge studerende fra Aalborg Universitetet i København, der i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld har udviklet en workshop om lokal biodiversitet og ”biomimetik” for interesserede borgere. Biomimetik er en metode, der går ud på at ”mime” naturens egne modeller og systemer, f.eks. når byen skal indrettes med plads til ikke kun mennesker, men også andre arter som bier, insekter, fugle, planter, mikroorganismer.

Miljøpunktet og Kulturcenter Kildevæld planlægger flere arrangementer med fokus på den lokale biodiversitet i den kommende tid.

Læs også:

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Nyhed

Vi planter en miyawakiskov i Fælledparken

Miljøpunkt Østerbro er gået sammen med en lokal skoleklasse og Københavns Kommune om at etablere en lommeskov i Fælledparken. Skoven kommer til at være på 200 kvadratmeter og bestå af 620 forskellige arter, herunder træer som eg, bøg, lind, hassel og hyld. Læs mere om skoven her.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram