Flydende øer i Kildevældssøen

18. maj 2021 | Nyhed

Har du lagt mærke til de flydende øer, som er blevet søsat i søen i Kildevældsparken? Øerne er lavet af seje Østerbroere i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet. De er et eksempel på, hvordan man ved hjælp af ‘biomimetik’ kan forbedre livet og biodiversiteten i søen. Se billeder fra dagen her.

Workshop om ‘biomimetik’

Hvordan indretter vi vores by på en måde, som ikke kun tilgodeser mennesker, men også insekter, bier, fugle, planter og mikroorganismer? Og hvordan kan vi lade os inspirere af naturens egne intelligente løsninger i denne proces?

Det var temaet for en åben workshop om ‘biomimetik’, der blev afholdt i Kildevældsparken d. 8. maj. Til workshoppen kunne man blive klogere på, hvordan arterne i Kildevældsparken er afhængige af hinanden og påvirker hinandens livsgrundlag. Netop i Kildevældssøen er plante- og dyrelivet meget begrænset, da søen er dyb  og solens stråler har svært ved at nå ned til bunden. Derfor blev deltagerne opfordret til at konstruere de flydende øer med beplantning, der kan bidrage til mere liv i søen.

Se billederne fra dagen her:

Samarbejde med Aalborg Universitet

Bag initiativet står en gruppe unge studerende fra Aalborg Universitetet i København, der i samarbejde med Miljøpunkt Østerbro og Kulturcenter Kildevæld har udviklet en workshop om lokal biodiversitet og ”biomimetik” for interesserede borgere. Biomimetik er en metode, der går ud på at ”mime” naturens egne modeller og systemer, f.eks. når byen skal indrettes med plads til ikke kun mennesker, men også andre arter som bier, insekter, fugle, planter, mikroorganismer.

Miljøpunktet og Kulturcenter Kildevæld planlægger flere arrangementer med fokus på den lokale biodiversitet i den kommende tid.

Læs også:

Affald og ressourcer Nyhed

Storskrald er fortid i København

Hvis du bor i en gård eller andelsforening og har lagt mærke til, at storskraldsrummet er ved at være godt fyldt, kan det være I er gået glip af den ændring i storskraldsordningen, der blev gennemført sent sidste år. Nu er det slut med storskrald, som vi kendte det i Københavns Kommune. Fordi mere skal genbruges.

Luftforurening Nyhed

Lad brændeovnen blive i 2023

Vi er forbi de korteste, koldeste uger af vinteren, og hvis du overvejer at få den sidste vinterkulde ud af væggene ved at fyre op i brændeovnen, eller gerne vil nå den sidste vinterhygge foran flammerne - så foreslår vi, at du skruer op for varmen og hyggen uden at involvere brændeovnen. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram