Grønt strøg på Strandboulevarden
En af forårets store nyheder på Østerbro er beslutningen om et grønt strøg på Strandboulevarden, som Københavns Teknik- og Miljøudvalg lagde sidste hånd på i april. Der skal både laves cykelsti og rekreative områder, samtidig med at pladsen til bilkørsel indskrænkes og parkeringspladserne flyttes.
Østerbro Lokaludvalg og lokale borgere har længe arbejdet for en grøn omlægning af Strandboulevarden, og nu er det endelig lykkes at få projektet vedtaget. En del af Københavns Kommunes strategi for skybrudsprojekter er skabe merværdi til et område, når overfladen ændres ifm. udgravninger. Det kan langt fra lade sig gøre alle steder, men når det er muligt, skal området efterlades grønnere og med bedre plads til godt byliv end før.
Vind i håret til cyklister og grønne åndehuller til solbadere
Kampen for en cykelsti på hele Strandboulevarden har stået på i et årti, og i fremtiden vil gaden i gå fra overvejende tre vognbaner til kun en enkelt i hver retning, og samle trafikken i den ene side. Det giver samtidig plads til grønne åndehuller og ophold, forhåbentlig med en øget biodiversitet til følge.
Grønt byrum med indflydelse
Store dele af projektet ligger fast, men når det kommer til beplantning, bliver det spændende at se, hvordan lokale borgere kan få indflydelse. Flere steder på Østerbro er der små gadehaver, som lokale tager sig af, og det giver ejerskab for byens rum og mange forskellige bud på, hvilke planter og blomster vi kan nyde i byen. Forhåbentlig kan denne tendens til lokalt ejerskab for gadebede fortsætte på Strandboulevarden, og der kan gøres plads til mest mulig biodiversitet.
Træer fældes, træer plantes
Antallet er træer er en af de ting, der allerede er planlagt. Når området står færdig, vil der være flere træer på Strandboulevarden end før. Men allerede da HOFOR begyndte udgravningen til skybrudstunnellen, blev der fældet en række træer på strækningen. Og ifølge den nye plan kommer flere træer til at lade livet, inden det grønne strøg er på plads. Det skal opvejes ved, at der efterfølgende plantes endnu flere træer i forbindelse med anlægningen af cykelsti og grønne områder.
Læs også:
Tips til en mere bæredygtig jul
Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.
Juleworkshop og fællesspisning
Kom i ægte julestemning onsdag den 4. december til kreativ workshop og fællesspisning. Til workshoppen kan du lave dine egne personlige julegaver, flot julegaveindpakning eller skabe smukke juledekorationer til dit hjem. Til fællesspisningen sætter vi fokus på plantebaseret inspiration til din julemad med et par lækre veganske juleretter - og du kan få opskrifterne med hjem.
Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.