Guidet fugletur på Nordhavnstippen

7. april 2022 | Arrangement

Nu har du igen chancen for at komme med på en af de populære bynaturvandringer på Nordhavnstippen. Denne gang tager vi kikkerten i hånden og bliver klogere på områdets rige fugleliv sammen med fugleguider fra DOF UNG. Turen er gratis og foregår torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Bemærk at turen er fuldt booket!

Kom med på guidet fugletur

Forår, fugle og frisk havluft. Torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00 kan du komme med på guidet fugletur til Nordhavnstippen sammen med DOF UNG, Nordhavns Naturvenner og Miljøpunkt Østerbro.

Emma Engell Sohnemann og Joshua Emil Haahr fra DOF UNG guider os ud i det grønne og gør os klogere på områdets rige fugleliv. Vi håber bl.a. at se arter som fiskeørn, gul vipstjert, landsvale og fjordterne – for bare at nævne nogle af de mange fugle, der ankommer til området sydfra.

Nordhavnstippen er nemlig en af Københavns bedste fuglelokaliteter. Gennem tiden er der iagttaget mere end 230 forskellige fuglearter på det lille område, herunder sjældne arter som lapværling, blåhals og den sibiriske jernspurv. Arter, som har fået ornitologer og ”birdere” fra hele landet til at flokkes til Nordhavn.

Yngleplads og resteplads

Fuglene bruger Nordhavnstippen som både yngleplads og hvilestation, når de er på træk. Om foråret trækker mange fugle fra de sydlige himmelstrøg op til det nordlige Skandinavien for at yngle. Fra marts til midt april ankommer arter, som har overvintret i Sydeuropa, hvorimod arter fra Afrika ankommer til Danmark fra midten af april og et par måneder frem. Disse arter er bl.a. gærdesanger, løvsanger og skovpiber, som vi håber også på at se på turen.

Læs mere om fuglene på Nordhavnstippen hos Nordhavn Avis her: “Nu kommer fuglene til Nordhavnstippen”

Tid og sted

Turen foregår torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00.

Vi mødes ved rundkørslen for enden af Kattegatvej og går samlet ud på tippen. Godt fodtøj og praktisk tøj anbefales, da stierne kan være mudrede.

Medbring også gerne en kikkert!

Turen er gratis og henvender sig til alle – uanset om du er erfaren fuglekigger eller blot er nysgerrig på, hvilke fugle du kan se og høre på Nordhavnstippen.

Tilmelding

Turen er fuldt booket.

Vil du være blandt de første, der får besked om kommende ture, kan du tilmelde dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev her

Foto: Joshua Haahr

Foto: Joshua Haahr

Foto: Joshua Haahr

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram