Guidet fugletur på Nordhavnstippen

7. april 2022 | Arrangement

Nu har du igen chancen for at komme med på en af de populære bynaturvandringer på Nordhavnstippen. Denne gang tager vi kikkerten i hånden og bliver klogere på områdets rige fugleliv sammen med fugleguider fra DOF UNG. Turen er gratis og foregår torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Bemærk at turen er fuldt booket!

Kom med på guidet fugletur

Forår, fugle og frisk havluft. Torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00 kan du komme med på guidet fugletur til Nordhavnstippen sammen med DOF UNG, Nordhavns Naturvenner og Miljøpunkt Østerbro.

Emma Engell Sohnemann og Joshua Emil Haahr fra DOF UNG guider os ud i det grønne og gør os klogere på områdets rige fugleliv. Vi håber bl.a. at se arter som fiskeørn, gul vipstjert, landsvale og fjordterne – for bare at nævne nogle af de mange fugle, der ankommer til området sydfra.

Nordhavnstippen er nemlig en af Københavns bedste fuglelokaliteter. Gennem tiden er der iagttaget mere end 230 forskellige fuglearter på det lille område, herunder sjældne arter som lapværling, blåhals og den sibiriske jernspurv. Arter, som har fået ornitologer og ”birdere” fra hele landet til at flokkes til Nordhavn.

Yngleplads og resteplads

Fuglene bruger Nordhavnstippen som både yngleplads og hvilestation, når de er på træk. Om foråret trækker mange fugle fra de sydlige himmelstrøg op til det nordlige Skandinavien for at yngle. Fra marts til midt april ankommer arter, som har overvintret i Sydeuropa, hvorimod arter fra Afrika ankommer til Danmark fra midten af april og et par måneder frem. Disse arter er bl.a. gærdesanger, løvsanger og skovpiber, som vi håber også på at se på turen.

Læs mere om fuglene på Nordhavnstippen hos Nordhavn Avis her: “Nu kommer fuglene til Nordhavnstippen”

Tid og sted

Turen foregår torsdag d. 21. april kl. 16.30 – 18.00.

Vi mødes ved rundkørslen for enden af Kattegatvej og går samlet ud på tippen. Godt fodtøj og praktisk tøj anbefales, da stierne kan være mudrede.

Medbring også gerne en kikkert!

Turen er gratis og henvender sig til alle – uanset om du er erfaren fuglekigger eller blot er nysgerrig på, hvilke fugle du kan se og høre på Nordhavnstippen.

Tilmelding

Turen er fuldt booket.

Vil du være blandt de første, der får besked om kommende ture, kan du tilmelde dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev her

Foto: Joshua Haahr

Foto: Joshua Haahr

Foto: Joshua Haahr

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Arrangement

Patchwork workshop

Har du et par gamle t-shirt liggende derhjemme med pletter eller huller og ved ikke hvad du skal gøre med dem?Så tag dem med den 20. juni kl. 17-20 og lav din egen patchwork-top med dine gamle t-shirts, sweatre eller andre stykker tøj du har liggende derhjemme.

Affald og ressourcerArrangementBynatur og klimasikring

Kom til Østerbro Weekend

Den 1. og 2. juni 2024 er det Østerbro Weekend, en hyggelig bydelsfest med aktiviteter for hele familien. I Miljøpunkt Østerbros telt kan man blandt andet begge dage lave flotte insekthoteller og natur-uroer af genbrugsmaterialer, og ting vi har sanket i den lokale bynatur. Eller bytte sig til en ny garderobe på miljøvenlig vis. Læs mere her på siden. Ses vi?

Seneste nyt

Instagram