Guidet tur for seniorer

5. september 2022 | Arrangement

Mandag d. 12. september kan du komme med Nabo Østerbro på bynaturvandring for seniorer. Turen går til Nordhavnstippen, hvor vi skal ud i det grønne og blive klogere på områdets lokale flora og fauna. Læs mere og tilmeld dig her. 

Oplev det vilde Nordhavn

Mens Nordhavn er et byområde i rivende udvikling, har det gamle opfyldsområde på Nordhavnstippen i mange år fået lov til at passe sig selv. Det har skabt et helt særligt og uspoleret naturområde, hvor græsset har fået lov til at gro op mellem betonresterne og jordhøjene, og hvor et væld af lokale arter er flyttet ind.

På den guidede tur kommer vi rundt i området og ser de forskellige typer natur. Knud Erik Hansen fra Nordhavns Naturvenner fortæller om områdets fortid, nutid og fremtid, og naturvejleder Thomas Neumann fra Danmarks Naturfredningsforening guider os ud i det grønne og gør os klogere på områdets lokale flora og fauna.

Praktisk info

Turen foregår mandag d. 12. september kl. 12.55 – 15.30. 

Man kan enten cykle eller tage offentlig transport derud. Cyklister kan møde os ca. 13.45 på Nordhavnstippen. Den nærmeste adresse er Kattegatvej 40, 2150 København. Ved rundkørslen følger man stien til højre, til man kommer ned til et lille stykke eng med græs. Med offentlig transport tager vi afsted fra Nabo Østerbro i  Odensegade kl. 12.55, så vi kan nå en god forbindelse. Man betaler selv for sin bustur.

Turen slutter på Nordhavnstippen senest kl. 15.30, hvor man kan blive længere eller tage hjem. 

Det er gratis at deltage, men der er begrænsede pladser. Tilmeld dig ved at sende en mail til [email protected].

Området er desværre ikke velegnet for gangbesværede med rollator, da der ikke er anlagt stier, og der er ingen offentlige toiletter derude. Husk praktisk fodtøj, og tøj der passer til vejret. 

Turen er arrangeret af Nabo Østerbro, Nordhavns Naturvenner, Danmarks Naturfredningsforening og Miljøpunkt Østerbro, og er støttet af Østerbro Lokaludvalg.

Læs også:

Arrangement

Craftivism Festival

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 29. april og glæd dig til Craftivism Festival i Kildevæld Kulturcenter. Festivalen byder på workshops, modeshow, byttemarked, musik og underholdning - alt sammen med fokus på upcycling, kreativitet og bæredygtig mode.

Arrangement

Affaldsindsamling ved Kildevæld

Kom og vær med til at samle skrald i og omkring søen i Kildevældsparken. Det er søndag d. 26. marts kl. 10.00 - 12.00 i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Læs mere her.

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram