Guidet tur i Klimakvarter

19. august 2021 | Arrangement

FULDT BOOKET – Fra asfaltørken til klimaduks. Kom med på gratis byvandring i Klimakvarter og hør om den forvandling, som kvarteret omkring Sankt Kjelds Plads har gennemgået. Turen foregår torsdag d. 9. september kl. 16.30 – 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

// Tak for de mange tilmeldinger. Byvandringen er nu fuldt booket //

Klimatilpasset byrum

Sankt Kjelds Kvarter på det ydre Østerbro er de seneste år blevet forvandlet fra en grå og kedelig asfaltørken til en grøn, rekreativ og klimatilpasset byoase.

Torsdag d. 9. september kan du komme på gratis guidet tur i kvarteret sammen med Mijløpunkt Østerbro og Matias Hede, projektleder fra Klimatilpasning og Byfornyelse i Københavns Kommune.

Hør hvordan de blomstrende gårdhaver, regnvandsbede og høje skulpturer er med til at beskytte bydelen mod både skybryd og tørke. Og bliv klogere på klimatilpasning, skybrudssikring og vandets vej gennem byen.

Inspiration til klimatilpasning

Du får også inspiration til, hvad du som borger eller boligforening selv kan gøre for at være med til at klimatilpasse dit kvarter.

Det kan f.eks. være i form af grønne tage, lokal regnvandsopsamling, vandafledning, plantekasser med bi- og insektvenlige blomster og meget mere.

Tid og sted

Hvornår: Torsdag d 9. september kl. 16.30 – 19.00

Mødested: Vi mødes ved Riccos Kaffebar på Tåsinge Plads, 2100 København Ø

Turen er gratis, men der er begrænsede pladser. Tilmeld dig til [email protected] og skriv “Guidet tur i Klimakvarter” i emnefeltet. Tilmelding er først til mølle.

Læs mere om Klimakvarter og se nogle af de mange flotte klimaløsninger her.

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Arrangement

Byttemarked & barselscafé

Ryd op i skabe og skuffer og byt dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj, når vi sammen med apa inviterer til byttemarked og debatsalon for kommende og nybagte fædre og mødre. Det er tirsdag d. 31. januar kl. 10.00 – 12.15. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Webinar: Sådan kan du spare energi i din lejlighed

Energipriserne stiger, og pengepungen bliver lettere. Vil du have gode råd til, hvordan du sparer på el- og varmeregningen? Så kom med til gratis webinar onsdag d. 18. januar kl. 19.00 – 20.30 og hør, hvordan du kan spare på energien og undgå de høje energipriser. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Affaldsindsamling i Søerne – Nytårsudgave

Kom og vær med, når Miljøpunkt Østerbro og lokale ildsjæle traditionen tro trækker i waders og uldent undertøj for at befri Sortedamsøen for affald efter nytårsaften. Affaldsindsamlingen er lørdag d. 7. januar kl. 10.00 – 12.00, og alle er velkomne. Man må også gerne heppe eller samle skrald ind fra vandkanten.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram