Hvad sker der med vores plastaffald?

1. september 2021 | Arrangement

Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Plastic fantastic?

Vi har skiftet sugerørene af plastik ud med papir. Låget på to-go kopperne er nu lavet af pap, og det er slut med at få leveret pizzaen eller durumrullen i gratis plastikposer.

Men plastik er stadig en stor del af vores hverdag. Og selvom vi sorterer plast hjemme i køkkenerne som aldrig før, er der fortsat en del shampooflasker og tomatbakker, der ryger i restaffald. Og det er skidt for klimaet. For når plastikken ikke sorteres til genanvendelse, ender den i stedet sine dage på forbrændingsanlægget, hvor det bliver brændt og udleder CO2.

Men skal hvad der til for, at vores plastaffald kan blive til nye kødbakker og plastikposer, frem for at gå op i røg? Hvad sker der egentlig med københavnernes plastaffald? Og er plastik som materiale overhovedet skurken? Eller er det den måde, vi bruger og designer plastikprodukterne på, som trænger til et opgør, hvis vi skal opnå en mere cirkulær økonomi?

Kom til oplæg med Jonas Åbo Mortensen, specialkonsulent i Affald og Ressourcer, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og bliv klogere på, hvordan vi kan sikre at vores (plastik)ressourcer ikke går op i røg.

Tilmelding

Oplægget er gratis og foregår torsdag d. 23. september kl. 19.00 – 20.00 hos Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø.

Husk tilmelding til louise@miljopunkt-osterbro.dk. Der er begrænsede pladser og tilmelding er først til mølle.

Årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Oplægget foregår i forbindelse med Miljøpunkt Østerbros årsmøde, som du også er meget velkommen til at deltage i.

På årsmødet kan du høre, hvad du kan bruge Miljøpunkt Østerbro til, og hvordan du kan engagere dig i det lokale miljøarbejde. Vi vil også gerne høre dine holdninger og ønsker til miljøpunktets arbejde.

Se dagsorden for årsmødet her

Der vil blive serveret kaffe, te og noget sødt til ganen. 

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram