Hvad sker der med vores plastaffald?

1. september 2021 | Arrangement

Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Plastic fantastic?

Vi har skiftet sugerørene af plastik ud med papir. Låget på to-go kopperne er nu lavet af pap, og det er slut med at få leveret pizzaen eller durumrullen i gratis plastikposer.

Men plastik er stadig en stor del af vores hverdag. Og selvom vi sorterer plast hjemme i køkkenerne som aldrig før, er der fortsat en del shampooflasker og tomatbakker, der ryger i restaffald. Og det er skidt for klimaet. For når plastikken ikke sorteres til genanvendelse, ender den i stedet sine dage på forbrændingsanlægget, hvor det bliver brændt og udleder CO2.

Men skal hvad der til for, at vores plastaffald kan blive til nye kødbakker og plastikposer, frem for at gå op i røg? Hvad sker der egentlig med københavnernes plastaffald? Og er plastik som materiale overhovedet skurken? Eller er det den måde, vi bruger og designer plastikprodukterne på, som trænger til et opgør, hvis vi skal opnå en mere cirkulær økonomi?

Kom til oplæg med Jonas Åbo Mortensen, specialkonsulent i Affald og Ressourcer, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og bliv klogere på, hvordan vi kan sikre at vores (plastik)ressourcer ikke går op i røg.

Tilmelding

Oplægget er gratis og foregår torsdag d. 23. september kl. 19.00 – 20.00 hos Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø.

Husk tilmelding til [email protected]. Der er begrænsede pladser og tilmelding er først til mølle.

Årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Oplægget foregår i forbindelse med Miljøpunkt Østerbros årsmøde, som du også er meget velkommen til at deltage i.

På årsmødet kan du høre, hvad du kan bruge Miljøpunkt Østerbro til, og hvordan du kan engagere dig i det lokale miljøarbejde. Vi vil også gerne høre dine holdninger og ønsker til miljøpunktets arbejde.

Se dagsorden for årsmødet her

Der vil blive serveret kaffe, te og noget sødt til ganen. 

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Arrangement

Byttemarked & barselscafé

Ryd op i skabe og skuffer og byt dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj, når vi sammen med apa inviterer til byttemarked og debatsalon for kommende og nybagte fædre og mødre. Det er tirsdag d. 31. januar kl. 10.00 – 12.15. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Webinar: Sådan kan du spare energi i din lejlighed

Energipriserne stiger, og pengepungen bliver lettere. Vil du have gode råd til, hvordan du sparer på el- og varmeregningen? Så kom med til gratis webinar onsdag d. 18. januar kl. 19.00 – 20.30 og hør, hvordan du kan spare på energien og undgå de høje energipriser. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Affaldsindsamling i Søerne – Nytårsudgave

Kom og vær med, når Miljøpunkt Østerbro og lokale ildsjæle traditionen tro trækker i waders og uldent undertøj for at befri Sortedamsøen for affald efter nytårsaften. Affaldsindsamlingen er lørdag d. 7. januar kl. 10.00 – 12.00, og alle er velkomne. Man må også gerne heppe eller samle skrald ind fra vandkanten.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram