Hvad sker der med vores plastaffald?
Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.
Plastic fantastic?
Vi har skiftet sugerørene af plastik ud med papir. Låget på to-go kopperne er nu lavet af pap, og det er slut med at få leveret pizzaen eller durumrullen i gratis plastikposer.
Men plastik er stadig en stor del af vores hverdag. Og selvom vi sorterer plast hjemme i køkkenerne som aldrig før, er der fortsat en del shampooflasker og tomatbakker, der ryger i restaffald. Og det er skidt for klimaet. For når plastikken ikke sorteres til genanvendelse, ender den i stedet sine dage på forbrændingsanlægget, hvor det bliver brændt og udleder CO2.
Men skal hvad der til for, at vores plastaffald kan blive til nye kødbakker og plastikposer, frem for at gå op i røg? Hvad sker der egentlig med københavnernes plastaffald? Og er plastik som materiale overhovedet skurken? Eller er det den måde, vi bruger og designer plastikprodukterne på, som trænger til et opgør, hvis vi skal opnå en mere cirkulær økonomi?
Kom til oplæg med Jonas Åbo Mortensen, specialkonsulent i Affald og Ressourcer, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og bliv klogere på, hvordan vi kan sikre at vores (plastik)ressourcer ikke går op i røg.
Tilmelding
Oplægget er gratis og foregår torsdag d. 23. september kl. 19.00 – 20.00 hos Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø.
Husk tilmelding til louise@miljopunkt-osterbro.dk. Der er begrænsede pladser og tilmelding er først til mølle.
Årsmøde i Miljøpunkt Østerbro
Oplægget foregår i forbindelse med Miljøpunkt Østerbros årsmøde, som du også er meget velkommen til at deltage i.
På årsmødet kan du høre, hvad du kan bruge Miljøpunkt Østerbro til, og hvordan du kan engagere dig i det lokale miljøarbejde. Vi vil også gerne høre dine holdninger og ønsker til miljøpunktets arbejde.
Der vil blive serveret kaffe, te og noget sødt til ganen.
Arrangementet er støttet af

Læs også:
Forårssanketur og fællesspisning
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april kl. 16:30-19:00 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Efter sanketuren laver vi topping og pesto af det sankede og spiser det til fællesspisningen, som byder på vegetarisk suppe og brød.
Gå-hjem-møde om solceller
Mange boligforeninger på Østerbro og i København vil måske have glæde af solceller på taget. Kom til gratis gå-hjem-møde og bliv klogere på, hvordan en rådgiver kan undersøge potentialet for solceller på jeres etageboligejendom, og hvilke tilskud I kan søge hos Københavns Kommune. Det er 1. april kl. 17-18.30 i Østerbrohuset.
Sykursus for begyndere
Vi gentager succesen med et sykursus for begyndere. Vil du gerne lære at sy eller blive bedre til de grundlæggende teknikker? Så er dette kursus noget for dig!
Kom og mærk glæden ved at kunne skabe noget med dine hænder. Det foregår torsdag den 20/3 kl. 17:00 - 20:00. Tilmelding nødvendig.