Hvad sker der med vores plastaffald?

1. september 2021 | Arrangement

Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Plastic fantastic?

Vi har skiftet sugerørene af plastik ud med papir. Låget på to-go kopperne er nu lavet af pap, og det er slut med at få leveret pizzaen eller durumrullen i gratis plastikposer.

Men plastik er stadig en stor del af vores hverdag. Og selvom vi sorterer plast hjemme i køkkenerne som aldrig før, er der fortsat en del shampooflasker og tomatbakker, der ryger i restaffald. Og det er skidt for klimaet. For når plastikken ikke sorteres til genanvendelse, ender den i stedet sine dage på forbrændingsanlægget, hvor det bliver brændt og udleder CO2.

Men skal hvad der til for, at vores plastaffald kan blive til nye kødbakker og plastikposer, frem for at gå op i røg? Hvad sker der egentlig med københavnernes plastaffald? Og er plastik som materiale overhovedet skurken? Eller er det den måde, vi bruger og designer plastikprodukterne på, som trænger til et opgør, hvis vi skal opnå en mere cirkulær økonomi?

Kom til oplæg med Jonas Åbo Mortensen, specialkonsulent i Affald og Ressourcer, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og bliv klogere på, hvordan vi kan sikre at vores (plastik)ressourcer ikke går op i røg.

Tilmelding

Oplægget er gratis og foregår torsdag d. 23. september kl. 19.00 – 20.00 hos Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø.

Husk tilmelding til louise@miljopunkt-osterbro.dk. Der er begrænsede pladser og tilmelding er først til mølle.

Årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Oplægget foregår i forbindelse med Miljøpunkt Østerbros årsmøde, som du også er meget velkommen til at deltage i.

På årsmødet kan du høre, hvad du kan bruge Miljøpunkt Østerbro til, og hvordan du kan engagere dig i det lokale miljøarbejde. Vi vil også gerne høre dine holdninger og ønsker til miljøpunktets arbejde.

Se dagsorden for årsmødet her

Der vil blive serveret kaffe, te og noget sødt til ganen. 

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Arrangement

Patchwork workshop

Har du et par gamle t-shirt liggende derhjemme med pletter eller huller og ved ikke hvad du skal gøre med dem?Så tag dem med den 20. juni kl. 17-20 og lav din egen patchwork-top med dine gamle t-shirts, sweatre eller andre stykker tøj du har liggende derhjemme.

Affald og ressourcerArrangementBynatur og klimasikring

Kom til Østerbro Weekend

Den 1. og 2. juni 2024 er det Østerbro Weekend, en hyggelig bydelsfest med aktiviteter for hele familien. I Miljøpunkt Østerbros telt kan man blandt andet begge dage lave flotte insekthoteller og natur-uroer af genbrugsmaterialer, og ting vi har sanket i den lokale bynatur. Eller bytte sig til en ny garderobe på miljøvenlig vis. Læs mere her på siden. Ses vi?

Seneste nyt

Instagram