Hvad sker der med vores plastaffald?

1. september 2021 | Arrangement

Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Plastic fantastic?

Vi har skiftet sugerørene af plastik ud med papir. Låget på to-go kopperne er nu lavet af pap, og det er slut med at få leveret pizzaen eller durumrullen i gratis plastikposer.

Men plastik er stadig en stor del af vores hverdag. Og selvom vi sorterer plast hjemme i køkkenerne som aldrig før, er der fortsat en del shampooflasker og tomatbakker, der ryger i restaffald. Og det er skidt for klimaet. For når plastikken ikke sorteres til genanvendelse, ender den i stedet sine dage på forbrændingsanlægget, hvor det bliver brændt og udleder CO2.

Men skal hvad der til for, at vores plastaffald kan blive til nye kødbakker og plastikposer, frem for at gå op i røg? Hvad sker der egentlig med københavnernes plastaffald? Og er plastik som materiale overhovedet skurken? Eller er det den måde, vi bruger og designer plastikprodukterne på, som trænger til et opgør, hvis vi skal opnå en mere cirkulær økonomi?

Kom til oplæg med Jonas Åbo Mortensen, specialkonsulent i Affald og Ressourcer, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og bliv klogere på, hvordan vi kan sikre at vores (plastik)ressourcer ikke går op i røg.

Tilmelding

Oplægget er gratis og foregår torsdag d. 23. september kl. 19.00 – 20.00 hos Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø.

Husk tilmelding til [email protected]. Der er begrænsede pladser og tilmelding er først til mølle.

Årsmøde i Miljøpunkt Østerbro

Oplægget foregår i forbindelse med Miljøpunkt Østerbros årsmøde, som du også er meget velkommen til at deltage i.

På årsmødet kan du høre, hvad du kan bruge Miljøpunkt Østerbro til, og hvordan du kan engagere dig i det lokale miljøarbejde. Vi vil også gerne høre dine holdninger og ønsker til miljøpunktets arbejde.

Se dagsorden for årsmødet her

Der vil blive serveret kaffe, te og noget sødt til ganen. 

Arrangementet er støttet af

Læs også:

Guide

7 tips til en grønnere jul

Julen står for døren, og der er heldigvis mange små håndtag, du kan skrue på, for at gøre juletiden lidt mere bæredygtig - uden at gå på kompromis med hyggen. Her er syv gode tips til din grønne jul på Østerbro. Læs om økologiske juletræer, klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.

Arrangement

En fremtid uden affald? Åbent hus i LØS market

Kom til åbent hus i den emballagefri købmand 'LØS market' på Nordre Frihavnsgade og bliv klogere på, hvordan vi får et samfund med mindre affald og færre engangsprodukter. Det er mandag d. 6. december kl. 19.00 - 20.00. Læs mere her.

Arrangement

Affaldsindsamling på Svanemøllen Strand

Vil du være med til at befri Svanemøllen Strand for plastikposer, take-away emballage, mundbind, cigaretskod og andet skrald? Så kom og vær med, når vi sammen med Nordic Ocean Watch Denmark samler skrald på Svanemøllen Strand lørdag d. 27. november kl. 13.00. Alle er velkomne - store som små. 

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram