Miyawakiskov i Fælledparken

23. november 2022 | Nyhed

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske på et lille, indhegnet areal ved Vibenshus Metrostation. I løbet af årene vil træerne vokse op og blive til en lille byskov – og et hjem for insekter, fugle og andre dyr. 

Byskov i lommeformat

I løbet af de seneste par år er små tætbeplantede lommeskove skudt op i byer rundt omkring i verden. Lommeskovene kaldes også for Miyawakiskove eller Tiny Forests – kært barn har mange navne – og de er plantet efter en særlig japansk plantemetode opkaldt efter den japanske botaniker Akira Miyawaki.

Med denne særlige metode planter man mange unge træer på et mindre område, så de vil strække sig efter lyset og skyde hurtigere i vejret. Plantemetoden er attraktiv at benytte i byområder med begrænset plads.

Miyawakiskoven i Fælledparken er 200 kvadratmeter og ligger ved Vibenshus Metrostation. Den består af 620 planter af forskellige hjemmehørende arter, bl.a. Vintereg, Navr, Lind, Avnbøg, Bævreasp, Bøg, Skovfyr, Hyld, Kvalkved, Hvidtjørn, Hassel, Hunderose, Stilkeg, Benved og Hæg. Arealet vil være indhegnet, mens skoven vokser. Hegnet fjernes når træer og buske har vokset sig robuste og modstandsdygtige.

Lokale skoleelever med til at plante

Skoven blev plantet af børn fra 2. klasse på Langelinieskolen i samarbejde med Københavns Kommune, Urban Rewilders, Grønne Nabofællesskaber, Fælledparkens Naturvenner, samt Miljøpunkt Østerbro.

På den måde handler Miyawakiskoven ikke kun om at skabe mere og bedre natur i Fælledparken, men også om at skabe opmærksomhed og læring omkring naturmuligheder i byen. 

Se billeder fra plantningen her:

Foto: Magnus Graae, Urban Rewilders

Flere Miyawakiskove på Østerbro

Østerbro fik allerede tidligere på året en ”nordisk lommeskov” i nærheden af Det Vilde Røde Hus, plantet af børn fra Kildevældsskolen sammen med By Rum Skole og Københavns Kommune.

Den kan du læse mere om her

Læs også:

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Arrangement

Planteworkshop med Signe Wenneberg

Kribler det i de grønne fingre? Så kom med til gratis planteworkshop for børn og voksne med Signe Wenneberg & Co. Det er lørdag d. 25. marts kl. 14.00 - 16.30 i Kildevæld Kulturcenter, og alle er velkomne. Læs mere her.

Nyhed

Søg Bylivsgadepuljen og få en grønnere gade

Du kan f.eks. søge støtte til gadetræer og plantebede, mere plads til ophold, cykelstativer og legende børn, og trafikdæmpende foranstaltninger. Kom til online infomøde onsdag d. 16. november kl. 17.00 – 18.30 og hør mere om puljen. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram