Miyawakiskov i Fælledparken
Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske på et lille, indhegnet areal ved Vibenshus Metrostation. I løbet af årene vil træerne vokse op og blive til en lille byskov – og et hjem for insekter, fugle og andre dyr.
Byskov i lommeformat
I løbet af de seneste par år er små tætbeplantede lommeskove skudt op i byer rundt omkring i verden. Lommeskovene kaldes også for Miyawakiskove eller Tiny Forests – kært barn har mange navne – og de er plantet efter en særlig japansk plantemetode opkaldt efter den japanske botaniker Akira Miyawaki.
Med denne særlige metode planter man mange unge træer på et mindre område, så de vil strække sig efter lyset og skyde hurtigere i vejret. Plantemetoden er attraktiv at benytte i byområder med begrænset plads.
Miyawakiskoven i Fælledparken er 200 kvadratmeter og ligger ved Vibenshus Metrostation. Den består af 620 planter af forskellige hjemmehørende arter, bl.a. Vintereg, Navr, Lind, Avnbøg, Bævreasp, Bøg, Skovfyr, Hyld, Kvalkved, Hvidtjørn, Hassel, Hunderose, Stilkeg, Benved og Hæg. Arealet vil være indhegnet, mens skoven vokser. Hegnet fjernes når træer og buske har vokset sig robuste og modstandsdygtige.
Lokale skoleelever med til at plante
Skoven blev plantet af børn fra 2. klasse på Langelinieskolen i samarbejde med Københavns Kommune, Urban Rewilders, Grønne Nabofællesskaber, Fælledparkens Naturvenner, samt Miljøpunkt Østerbro.
På den måde handler Miyawakiskoven ikke kun om at skabe mere og bedre natur i Fælledparken, men også om at skabe opmærksomhed og læring omkring naturmuligheder i byen.
Se billeder fra plantningen her:
Foto: Magnus Graae, Urban Rewilders
Flere Miyawakiskove på Østerbro
Østerbro fik allerede tidligere på året en ”nordisk lommeskov” i nærheden af Det Vilde Røde Hus, plantet af børn fra Kildevældsskolen sammen med By Rum Skole og Københavns Kommune.
Læs også:
Tips til en mere bæredygtig jul
Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.
Juleworkshop og fællesspisning
Kom i ægte julestemning onsdag den 4. december til kreativ workshop og fællesspisning. Til workshoppen kan du lave dine egne personlige julegaver, flot julegaveindpakning eller skabe smukke juledekorationer til dit hjem. Til fællesspisningen sætter vi fokus på plantebaseret inspiration til din julemad med et par lækre veganske juleretter - og du kan få opskrifterne med hjem.
Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.