Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.
Ny grøn plads
Initiativet er et samarbejde mellem os i Miljøpunkt Østerbro og lokale skoler og institutioner, Ældresagen Østerbro, Kultur & Fritidsforvaltningen Østerbro og Catapult Projects, som er gået sammen om at gøre Østerbro lidt grønnere. Løbende i 2024 og 2025 planter vi forskellige hjemmehørende planter, laver kvashegn og insekthoteller m.m. til gavn for mennesker, fugle og insekter.
Projektet er støttet af Biodiversitetspuljen, Sharing Copenhagen og Østerbro Lokaludvalg, og har til formål at skabe en ny grøn oase, hvor både mennesker og natur kan trives.
Et samarbejde på tværs af generationer
I 2024 er der blevet lavet flere jordhøje med planter og stier af sten imellem dem. Catapult Projects har lavet et flot siddemøbel rundt om det store platantræ.
To sjetteklasser fra Vibenshus Skole har været med til at lave kvashegn til pindsvin og insekter, bygget insekthoteller, lavet stendige, samlet skrald, sået og plantet. Den lokale børneinstitution Flora har plantet planter i højbede ved hallen.
Skønne frivillige fra Ældresagen Østerbro har sået, plantet og plejet pladsen løbende, så der nu både er et bed med spiselige planter, flere stauder, løg, der forhåbentligt spirer i foråret og frø med en masse forskellige blomster. Alt sammen hjemmehørende arter til gavn for byens insekter og biodiversitet.
God respons
Det er bemærkelsesværdigt og overvældende at mærke, hvor glade de lokale beboere er for projektet. Unge, ældre, kvinder og mænd, buschauffører og brugere af Svanemøllehallen har stoppet og sagt, at det er blevet så flot, og det har givet området et kæmpe løft.
Vi har sat et skilt op, der fortæller lidt om pladsen og transformationen. Pladsen skulle gerne være flot i forskellige årstider og udvikles løbende. Vi fortsætter i 2025.
Vi håber, I vil tage godt imod pladsen og hjælpe os med at passe på den!
Læs også:
Tips til en mere bæredygtig jul
Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.
Juleworkshop og fællesspisning
Kom i ægte julestemning onsdag den 4. december til kreativ workshop og fællesspisning. Til workshoppen kan du lave dine egne personlige julegaver, flot julegaveindpakning eller skabe smukke juledekorationer til dit hjem. Til fællesspisningen sætter vi fokus på plantebaseret inspiration til din julemad med et par lækre veganske juleretter - og du kan få opskrifterne med hjem.
Gå-hjem-møde: Virker din emhætte? Og bruger du den korrekt?
Gør luften bedre i dit hjem. Kig forbi til et gratis gå-hjem-møde torsdag den 14. november kl. 16.30-18.00 i Kildevæld Kulturcenter og hør om resultaterne af et nyt stort emhætte-projekt. Nyd en lækker suppe og hør Kåre Press-Kristensen, luftforureningsekspert og sekretariatsleder i Rådet for Godt Indeklima fortælle om luftforurening fra mados, emhætter og give en masse gode råd til at bruge dem korrekt, så du mindsker partikelforurening i dit hjem.