ReFashion Festival 2022

Arrangement

Tøjet længe leve! Kom til minifestival om tøj, mode og bæredygtighed lørdag d. 26. november i Villa Kultur. Dagen byder bl.a. på visible mending-workshop, spændende foredrag, Repair Cafe, byttemarked, grønne drinks og meget mere. Læs mere og tilmeld dig her.

Minifestival om bæredygtig mode

Deltag i praktiske workshops, bliv klogere på tøjindustrien, få inspiration til en mere bæredygtig garderobe, eller forny dit klædeskab med gratis genbrugsfund fra festivalens byttemarked.

ReFashion Days er en årlig minifestival om bæredygtig mode. En friendly reminder om at tænke over vores (alt for store) tøjforbrug i kølvandet på årets store forbrugsfest, Black Friday.

Festivalen foregår i Villa Kultur, Krausesvej 3, 2100 København Ø, og byder i løbet af dagen på spændende foredrag, inspirerende talks og praktiske workshops. Altsammen gratis. Og så slutter vi af med luksus-tøjbyttemarked og grønne drinks i Villa Kulturs smukke vinterhave.

Du bestemmer selv, om du vil deltage i hele festivalen eller blot dele af den. Bemærk blot at nogle af arrangementerne kræver tilmelding (først-til-mølle). Læs mere i beskrivelserne under programmet.

ReFashion er arrangeret af Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro.

Program

(med forbehold for ændringer)

Kl. 11.30 – 12.45: Velkomst ved arrangørerne, og foredrag om ”Greenwashing i modeindustrien” ved Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk

Kl. 12.45 – 13.00: Pause, snacks og forfriskninger

Kl. 13.00 – 16.00: (FULDT BOOKET) Workshop om visible mending ved Anna Kjær Voss @Klimamusen, samt Repair Café med fokus på tøjreparationer

Kl. 16.00 – 17.00: “Genopdag din garderobe” ved stylist og garderobeekspert Laura Lava

Kl. 17.00 – 18.30: Byttemarked og grønne drinks i vinterhaven

Herunder kan du læse om festivallens forskellige workshops og foredrag.

Bemærk at programmet er blevet ændret, da Johanne Stenstrup, der oprindeligt skulle holde oplæg, desværre måtte melde afbud. Istedet tilbydes et foredrag med Laura Lava.


”Greenwashing i modeindustrien” ved Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk

Er det OK, når Zalando markedsfører tøj som ”bæredygtigt”, når det alene handler om, at halvdelen af fibrene er økologiske? Hvad skal vi mene om, at modeindustrien italesætter sig selv som grøn, når hele dens forretningsmodel bygger på at få os til at købe stadig mere tøj, som er produceret under tvivlsomme forhold og sælges billigt for kun at blive brugt enkelte gange? Hvad er ”bæredygtigt tøj” i det hele taget? Vagn Jelsøe, chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, fortæller om begrebet ”greenwashing” og hvordan vi kommer det til livs.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 11.30 – 12.45

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til [email protected]

(FULDT BOOKET) Workshop om visible mending ved Anna Kjær Voss @Klimamusen, og Repair Café med fokus på tøjreparationer

Lær at lappe huller med den populære teknik ’visible mending’. Blogger på @klimamusen, Anna Kjær Voss, underviser i forskellige reparationsteknikker og broderisting, så du ikke blot kan forlænge levetiden, men også højne affektionsværdien, af dit favorittøj. Alle kan deltage, da vi starter helt fra bunden. Anna sørger for materialer og for at man kan låne de nødvendige redskaber, men medbring gerne noget (hullet) tøj, der har brug for lapning eller dekoration. Du kan også få hjælp til tøjreparationer i det hele taget af frivillige fra Repair Café Østerbro, der stiller symaskiner osv. til rådighed og deler ud af deres store viden og ekspertise.

NB: Bemærk at workshoppen er todelt. Frem til ca. 14.30 vil der være fokus på visible mending med broderi. Herefter introducerer frivillige fra Repair Café også andre creative mending teknikker, samt åbner op for tøjreparationer i det hele taget. Dvs. det først er muligt at få hjælp til at reparere tøj med andre teknikker end broderi (og med f.eks. symaskiner) fra ca. kl. 14.30 – 16.00.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 13.00 – 16.00

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til [email protected]

”Genopdag din garderobe” ved stylist og garderobeekspert Laura Lava

Kom og få inspiration og gode redskaber til, hvordan du konkret kan genopdage din garderobe og flytte fokus fra forbrug til brug. Vores tøjskabe bugner af tøj, men løsningen er ikke at rydde ud og forære det hele væk. Verden er allerede ved at drukne i brugt tøj. I stedet skal vi blive bedre til at bruge og passe på det tøj vi allerede har, i stedet for at købe mere tøj.

Foredraget giver dig en konkret forståelse for, hvordan du opbygger en garderobe efter din egen stil og lærer at planlægge nye køb, så du investerer i det, du mangler, ikke det du plejer. Når du går hjem, har du lyst til at rydde op i dit klædeskab, og du ved lige hvordan du kommer i gang!

Og bonus: det er smadderbilligt at bruge tøj, man allerede har. Både for planeten og pengepungen.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 16.00 – 17.00

Tilmelding: Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig. Send en mail til [email protected]

Byttemarked og grønne drinks i vinterhaven

Kom til luksus-byttemarked med fokus på kvalitet over kvantitet. Vi gør som i Sverige, hvor hver deltager kan medbringe op til 5 stykker tøj – det skal være i god stand og med lidt ekstra ’lækkerness’, så lad basisgarderoben blive derhjemme. For hvert stykke indleveret tøj får du en billet/token, som du så kan bruge til at shoppe løs i andres medbragte garderobeguld og glemte vidundere. Byttet foregår altså 1:1. Samtidig serverer vi grønne drinks i Villa Kulturs smukke vinterhave.

Hvornår: Lørdag d. 26. november kl. 17.00 – 18.30

Byttemarkedet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Se billeder fra tidligere års ReFashion Festival her:

Læs også:

Arrangement

Craftivism Festival

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 29. april og glæd dig til Craftivism Festival i Kildevæld Kulturcenter. Festivalen byder på workshops, modeshow, byttemarked, musik og underholdning - alt sammen med fokus på upcycling, kreativitet og bæredygtig mode.

Arrangement

Affaldsindsamling ved Kildevæld

Kom og vær med til at samle skrald i og omkring søen i Kildevældsparken. Det er søndag d. 26. marts kl. 10.00 - 12.00 i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Læs mere her.

Arrangement

Invitation til årsmøde

Kom og hør to spændende oplæg om aktuelle miljøemner, hhv. ’Tiny Forests’ og ’PFAS’, når Miljøpunkt Østerbro inviterer til åbent årsmøde mandag d. 13. marts kl. 17.00 – 19.00 i Kildevæld Kulturcenter. Til mødet kan du også høre mere om det lokale miljøarbejde på Østerbro.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram