Vær med til Københavns første Skralde-Blitz

11. september 2020 | Arrangement

Lørdag d. 19. september går hele verden til kamp mod affaldet på World Cleanup Day. Kom og vær med på Østerbro, hvor vi samler skrald omkring Trianglen fra kl. 10.00 – 13.00

Vi står klar på Trianglen med sprit og engangshandsker til alle, samt affaldstænger i begrænset antal. Tilmelding er ikke nødvendig, men kom løbende i tidsrummet 10.00 – 13.00. Husk, sammen holder vi afstand og holder af byen.

Hvor kommer skraldet fra?

Som noget nyt i København vil vi ikke bare samle skrald, men også kortlægge hvor skraldet kommer fra. Fra hvilke bryggerier, kaffebarer, slikproducenter osv.?

Efter indsamlingen vil frivillige derfor tælle og registrere et repræsentativt udsnit af det samlede skrald. Vi vil også sende såvel dataen som en del af det samlede affald videre til Plastic Change, der samler det for hele Danmark.

Sidste år blev Coca-Cola, Nestlé og PepsiCo udråbt til globale ”vindere” af bevægelsen #breakfreefromplastic. Men hvordan ser det ud i København, og hvem er afsender på skraldet i netop dit lokalområde? Det skal vi finde ud af!

Hvorfor er det vigtigt?

… og lidt om udvidet producentansvar

Indtil nu har kommunerne stået alene med ansvaret (og regningen) for vores affald. Men fremover bliver det i stedet virksomhederne selv, der skal håndtere det affald, deres produkter skaber.

Ordningen kaldes “udvidet producentansvar” og træder i kraft i hele EU. Det skal bl.a. få virksomhederne til at reducere deres mængde af affald og emballage, og sætte gang i en omstilling væk fra engangsemballage og mod en øget genanvendelse af materialerne.

De grønne organisationer bag skraldeindsamlingen er:

Plastic Change, UngEnergi, Danmarks Naturfredningsforening, DNkøbenhavn, MiljøPunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro, Amager Øst Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager, Kulturhuset Indre By, Christianshavns Lokaludvalg, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Ren kærlighed til Amager 

Læs også:

Arrangement

Patchwork workshop

Har du et par gamle t-shirt liggende derhjemme med pletter eller huller og ved ikke hvad du skal gøre med dem?Så tag dem med den 20. juni kl. 17-20 og lav din egen patchwork-top med dine gamle t-shirts, sweatre eller andre stykker tøj du har liggende derhjemme.

Affald og ressourcerArrangementBynatur og klimasikring

Kom til Østerbro Weekend

Den 1. og 2. juni 2024 er det Østerbro Weekend, en hyggelig bydelsfest med aktiviteter for hele familien. I Miljøpunkt Østerbros telt kan man blandt andet begge dage lave flotte insekthoteller og natur-uroer af genbrugsmaterialer, og ting vi har sanket i den lokale bynatur. Eller bytte sig til en ny garderobe på miljøvenlig vis. Læs mere her på siden. Ses vi?

Seneste nyt

Instagram