Vær med til Københavns første Skralde-Blitz

11. september 2020 | Arrangement

Lørdag d. 19. september går hele verden til kamp mod affaldet på World Cleanup Day. Kom og vær med på Østerbro, hvor vi samler skrald omkring Trianglen fra kl. 10.00 – 13.00

Vi står klar på Trianglen med sprit og engangshandsker til alle, samt affaldstænger i begrænset antal. Tilmelding er ikke nødvendig, men kom løbende i tidsrummet 10.00 – 13.00. Husk, sammen holder vi afstand og holder af byen.

Hvor kommer skraldet fra?

Som noget nyt i København vil vi ikke bare samle skrald, men også kortlægge hvor skraldet kommer fra. Fra hvilke bryggerier, kaffebarer, slikproducenter osv.?

Efter indsamlingen vil frivillige derfor tælle og registrere et repræsentativt udsnit af det samlede skrald. Vi vil også sende såvel dataen som en del af det samlede affald videre til Plastic Change, der samler det for hele Danmark.

Sidste år blev Coca-Cola, Nestlé og PepsiCo udråbt til globale ”vindere” af bevægelsen #breakfreefromplastic. Men hvordan ser det ud i København, og hvem er afsender på skraldet i netop dit lokalområde? Det skal vi finde ud af!

Hvorfor er det vigtigt?

… og lidt om udvidet producentansvar

Indtil nu har kommunerne stået alene med ansvaret (og regningen) for vores affald. Men fremover bliver det i stedet virksomhederne selv, der skal håndtere det affald, deres produkter skaber.

Ordningen kaldes “udvidet producentansvar” og træder i kraft i hele EU. Det skal bl.a. få virksomhederne til at reducere deres mængde af affald og emballage, og sætte gang i en omstilling væk fra engangsemballage og mod en øget genanvendelse af materialerne.

De grønne organisationer bag skraldeindsamlingen er:

Plastic Change, UngEnergi, Danmarks Naturfredningsforening, DNkøbenhavn, MiljøPunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro, Amager Øst Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager, Kulturhuset Indre By, Christianshavns Lokaludvalg, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Ren kærlighed til Amager 

Læs også:

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Arrangement

Workshop: få en grønnere gård, facade eller altan

FULDT BOOKET - Spirer der grønne drømme i din boligforening? Så kom og få gratis vejledning og inspiration til grønne tage, facadebeplantning, bivenlige blomsterenge eller frodige altaner. Det er torsdag d. 17. juni kl. 16.30 - 18.30. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Ses vi til Østerbroweekend 2021?

Østerbro Lokaludvalg inviterer til bydelsfest for hele familien i Fælledparken. Miljøpunkt Østerbro er på pletten begge dage sammen med Nordhavns Naturvenner. Kig forbi og plant et frø til altanen, mød Østerbro Lånehøns, dyst i vores affaldstafet eller doner en pose til Plastikposefrit Østerbro.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This