Vær med til Københavns første Skralde-Blitz

11. september 2020 | Arrangement

Lørdag d. 19. september går hele verden til kamp mod affaldet på World Cleanup Day. Kom og vær med på Østerbro, hvor vi samler skrald omkring Trianglen fra kl. 10.00 – 13.00

Vi står klar på Trianglen med sprit og engangshandsker til alle, samt affaldstænger i begrænset antal. Tilmelding er ikke nødvendig, men kom løbende i tidsrummet 10.00 – 13.00. Husk, sammen holder vi afstand og holder af byen.

Hvor kommer skraldet fra?

Som noget nyt i København vil vi ikke bare samle skrald, men også kortlægge hvor skraldet kommer fra. Fra hvilke bryggerier, kaffebarer, slikproducenter osv.?

Efter indsamlingen vil frivillige derfor tælle og registrere et repræsentativt udsnit af det samlede skrald. Vi vil også sende såvel dataen som en del af det samlede affald videre til Plastic Change, der samler det for hele Danmark.

Sidste år blev Coca-Cola, Nestlé og PepsiCo udråbt til globale ”vindere” af bevægelsen #breakfreefromplastic. Men hvordan ser det ud i København, og hvem er afsender på skraldet i netop dit lokalområde? Det skal vi finde ud af!

Hvorfor er det vigtigt?

… og lidt om udvidet producentansvar

Indtil nu har kommunerne stået alene med ansvaret (og regningen) for vores affald. Men fremover bliver det i stedet virksomhederne selv, der skal håndtere det affald, deres produkter skaber.

Ordningen kaldes “udvidet producentansvar” og træder i kraft i hele EU. Det skal bl.a. få virksomhederne til at reducere deres mængde af affald og emballage, og sætte gang i en omstilling væk fra engangsemballage og mod en øget genanvendelse af materialerne.

De grønne organisationer bag skraldeindsamlingen er:

Plastic Change, UngEnergi, Danmarks Naturfredningsforening, DNkøbenhavn, MiljøPunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro, Amager Øst Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager, Kulturhuset Indre By, Christianshavns Lokaludvalg, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Ren kærlighed til Amager 

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram