Vær med til Københavns første Skralde-Blitz

11. september 2020 | Arrangement

Lørdag d. 19. september går hele verden til kamp mod affaldet på World Cleanup Day. Kom og vær med på Østerbro, hvor vi samler skrald omkring Trianglen fra kl. 10.00 – 13.00

Vi står klar på Trianglen med sprit og engangshandsker til alle, samt affaldstænger i begrænset antal. Tilmelding er ikke nødvendig, men kom løbende i tidsrummet 10.00 – 13.00. Husk, sammen holder vi afstand og holder af byen.

Hvor kommer skraldet fra?

Som noget nyt i København vil vi ikke bare samle skrald, men også kortlægge hvor skraldet kommer fra. Fra hvilke bryggerier, kaffebarer, slikproducenter osv.?

Efter indsamlingen vil frivillige derfor tælle og registrere et repræsentativt udsnit af det samlede skrald. Vi vil også sende såvel dataen som en del af det samlede affald videre til Plastic Change, der samler det for hele Danmark.

Sidste år blev Coca-Cola, Nestlé og PepsiCo udråbt til globale ”vindere” af bevægelsen #breakfreefromplastic. Men hvordan ser det ud i København, og hvem er afsender på skraldet i netop dit lokalområde? Det skal vi finde ud af!

Hvorfor er det vigtigt?

… og lidt om udvidet producentansvar

Indtil nu har kommunerne stået alene med ansvaret (og regningen) for vores affald. Men fremover bliver det i stedet virksomhederne selv, der skal håndtere det affald, deres produkter skaber.

Ordningen kaldes “udvidet producentansvar” og træder i kraft i hele EU. Det skal bl.a. få virksomhederne til at reducere deres mængde af affald og emballage, og sætte gang i en omstilling væk fra engangsemballage og mod en øget genanvendelse af materialerne.

De grønne organisationer bag skraldeindsamlingen er:

Plastic Change, UngEnergi, Danmarks Naturfredningsforening, DNkøbenhavn, MiljøPunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg, Miljøpunkt Nørrebro, Amager Øst Lokaludvalg, Miljøpunkt Amager, Kulturhuset Indre By, Christianshavns Lokaludvalg, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn Ren kærlighed til Amager 

Læs også:

Arrangement

Byttemarked & barselscafé

Ryd op i skabe og skuffer og byt dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj, når vi sammen med apa inviterer til byttemarked og debatsalon for kommende og nybagte fædre og mødre. Det er tirsdag d. 31. januar kl. 10.00 – 12.15. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Webinar: Sådan kan du spare energi i din lejlighed

Energipriserne stiger, og pengepungen bliver lettere. Vil du have gode råd til, hvordan du sparer på el- og varmeregningen? Så kom med til gratis webinar onsdag d. 18. januar kl. 19.00 – 20.30 og hør, hvordan du kan spare på energien og undgå de høje energipriser. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Affaldsindsamling i Søerne – Nytårsudgave

Kom og vær med, når Miljøpunkt Østerbro og lokale ildsjæle traditionen tro trækker i waders og uldent undertøj for at befri Sortedamsøen for affald efter nytårsaften. Affaldsindsamlingen er lørdag d. 7. januar kl. 10.00 – 12.00, og alle er velkomne. Man må også gerne heppe eller samle skrald ind fra vandkanten.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram