Vær med til World Clean-up Day

1. september 2021 | Arrangement

Lørdag d. 18. september går hele verden til kamp mod skraldet på World Clean-up Day. Også på Østerbro, hvor Miljøpunkt Østerbro inviterer til affaldsindsamling ved Trianglen St. (metroen) kl. 10.00 – 12.00. Kom og giv en hånd med, og vær med til at befri Østerbro for affald.

World Clean-up Day

World Clean-up Day er en af verdens største civile begivenheder, hvor millioner af mennesker samler skrald over hele verden. Sidste år deltog flere end 11 millioner mennesker fra 166 lande! Også på Østerbro, hvor vi samlede intet mindre end 62 kg skrald, herunder 3,6 kg cigaretskod.

Igen i år inviterer vi derfor til affaldsindsamling lørdag d. 18. september omkring Trianglen, Fælledparken og søerne i København. Vi står ved Trianglen St. (metroen) fra kl. 10.00 – 12.00 og uddeler grabbere, poser, poseholdere og handsker til alle deltagere.

Producent Tjek

Igen i år kombinerer vi affaldsindsamlingen med et Producent Tjek i samarbejde med organisationen Plastic Change. Efter indsamlingen undersøger og optæller vi det indsamlede affald, så vi kan se, hvad det er for noget skrald, der ligger i byens gader og parker – og hvilke producenter, der står som afsender.

Formålet med Producent Tjekket er at sætte fokus på producenternes ansvar for det affald, der lander i naturen eller på gaden. Selvom vi som forbrugere har et ansvar for at smide skraldet i skraldespanden, så har producenterne bag affaldet også et stort og vigtigt ansvar for at der fremstilles bæredygtige produkter og emballager, som er så værdifulde, at de ikke ender som henkastet affald. Uanset om det er pizzabakker, to-go kopper, plastikposer eller ølkapsler.

Vil du være frivillig?

Vil du hjælpe til på selve dagen – enten med Producent Tjekket eller med at uddele grabbere m.m. – kan du sende en mail til [email protected].

Du kan også melde dig som frivillig via Copenhagen Volunteers.

Arrangementet er støttet af Miljøstyrelsen og Østerbro Lokaludvalg

Læs også:

Arrangement

Byttemarked & barselscafé

Ryd op i skabe og skuffer og byt dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj, når vi sammen med apa inviterer til byttemarked og debatsalon for kommende og nybagte fædre og mødre. Det er tirsdag d. 31. januar kl. 10.00 – 12.15. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Webinar: Sådan kan du spare energi i din lejlighed

Energipriserne stiger, og pengepungen bliver lettere. Vil du have gode råd til, hvordan du sparer på el- og varmeregningen? Så kom med til gratis webinar onsdag d. 18. januar kl. 19.00 – 20.30 og hør, hvordan du kan spare på energien og undgå de høje energipriser. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangement

Affaldsindsamling i Søerne – Nytårsudgave

Kom og vær med, når Miljøpunkt Østerbro og lokale ildsjæle traditionen tro trækker i waders og uldent undertøj for at befri Sortedamsøen for affald efter nytårsaften. Affaldsindsamlingen er lørdag d. 7. januar kl. 10.00 – 12.00, og alle er velkomne. Man må også gerne heppe eller samle skrald ind fra vandkanten.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram