Vi planter en miyawakiskov i Fælledparken

Nyhed

Miljøpunkt Østerbro er gået sammen med en lokal skoleklasse og Københavns Kommune om at etablere en lommeskov i Fælledparken. Skoven kommer til at være på 200 kvadratmeter og bestå af 620 forskellige arter, herunder træer som eg, bøg, lind, hassel og hyld. Læs mere om skoven her.

En byskov i lommeformat

Miyawaki-metoden stammer fra Japan og tilskynder hurtig tilvækst
og større biodiversitet. Det gøres ved at plante tæt og med en varieret
plantesammensætning på et mindre område. Det gør plantemetoden
særligt attraktiv for beplantning i urbane områder med begrænset plads
til skovarealer.

På denne måde kan vi skabe små naturområder og økosystemer, som er rige på dyre- og planteliv i byens begrænsede naturområder.

Sammen med lokale skoleelever

Miyawakiskoven i Fælledparken kommer til at være på et indhegnet areal på 200 kvadratmeter i nærheden af metrostationen ved Vibenshus Rundel, og vil fremstå som en tæt beplantet skov.

Skoven bliver plantet i november 2022 af Københavns Kommune og Miljøpunkt Østerbro sammen med en lokal skoleklasse. På den måde vil lommeskoven ikke kun forbedre den lokale biodiversitet, men også skabe opmærksomhed og læring omkring naturmuligheder i byen. 

Skoven vil bestå af 620 planter af forskellige arter. Der bliver bl.a. plantet: Vintereg, Stilkeg, Bøg, Lind, Bævreasp, Skovfyr, Avnbøg, Navr, Hassel, Hyld, Hæg, Hvidtjørn, Benved, Kvalkved og Hunderose.

2 år gammel Miyawakiskov i Utrech i Holland, foto: Urban Rewilders

Læs også:

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Arrangement

Planteworkshop med Signe Wenneberg

Kribler det i de grønne fingre? Så kom med til gratis planteworkshop for børn og voksne med Signe Wenneberg & Co. Det er lørdag d. 25. marts kl. 14.00 - 16.30 i Kildevæld Kulturcenter, og alle er velkomne. Læs mere her.

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram