Vi planter en miyawakiskov i Fælledparken
Miljøpunkt Østerbro er gået sammen med en lokal skoleklasse og Københavns Kommune om at etablere en lommeskov i Fælledparken. Skoven kommer til at være på 200 kvadratmeter og bestå af 620 forskellige arter, herunder træer som eg, bøg, lind, hassel og hyld. Læs mere om skoven her.
En byskov i lommeformat
Miyawaki-metoden stammer fra Japan og tilskynder hurtig tilvækst
og større biodiversitet. Det gøres ved at plante tæt og med en varieret
plantesammensætning på et mindre område. Det gør plantemetoden
særligt attraktiv for beplantning i urbane områder med begrænset plads
til skovarealer.
På denne måde kan vi skabe små naturområder og økosystemer, som er rige på dyre- og planteliv i byens begrænsede naturområder.
Sammen med lokale skoleelever
Miyawakiskoven i Fælledparken kommer til at være på et indhegnet areal på 200 kvadratmeter i nærheden af metrostationen ved Vibenshus Rundel, og vil fremstå som en tæt beplantet skov.
Skoven bliver plantet i november 2022 af Københavns Kommune og Miljøpunkt Østerbro sammen med en lokal skoleklasse. På den måde vil lommeskoven ikke kun forbedre den lokale biodiversitet, men også skabe opmærksomhed og læring omkring naturmuligheder i byen.
Skoven vil bestå af 620 planter af forskellige arter. Der bliver bl.a. plantet: Vintereg, Stilkeg, Bøg, Lind, Bævreasp, Skovfyr, Avnbøg, Navr, Hassel, Hyld, Hæg, Hvidtjørn, Benved, Kvalkved og Hunderose.
2 år gammel Miyawakiskov i Utrech i Holland, foto: Urban Rewilders
Læs også:
Workshop: Fix din sweater
Er din yndlingsstriktrøje slidt? Har du fundet en vintage-skat, der mangler lidt kærlighed? Eller vil du bare gerne prøve noget nyt og kreativt? Så kom med til vores reparations- og upcycling-workshop, hvor vi hjælper dig med at give nyt liv til dit strik!
Sykursus for nybegyndere
Vil du gerne lære at sy eller blive bedre til de grundlæggende teknikker? Så er dette kursus noget for dig!
Kom med og få introduktion til at sy og tips til reparationer lørdag den 11/1 kl. 11:00 - 14:00.
Fællesspisning med fokus på madspild
Ønsker du inspiration til at stoppe madspild, så kom og vær med til fællesspisning og gør 2025 til året, hvor du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene før du køber nyt, gør basislageret godt og mindsker dit madspild. Det er onsdag den 29. januar kl. 17.30-19.00.