Virtuel guide: dyrk din altan

19. april 2020 | Guide

Vil du have jord under neglene og en grønnere altan til glæde for dig selv, dine naboer og byens biodiversitet? Følg med i vores virtuelle planteworkshop og bliv klogere på, hvordan du kan indrette din altan – direkte fra internettet og til dig.

Pimp din altan

Foråret pibler frem overalt, og måske er det også begyndt at krible i de grønne fingre? Selvom man bor inde i byen, er der masser af muligheder for at plante i altaner, krukker, vindueskarme eller fortovshaver.

Men hvilke planter egner sig bedst til netop din altan, krukke eller højbed? Hvilke planter kan bedst lige skygge? Hvilke har brug for læ, og hvilke foretrækker direkte sollys? Og hvordan får du netop den grønne, frodige (og måske spiselige?) altan, som du drømmer om?

Workshops og ture er stadig udskudt på grund af Coronavirus, men vores guide i det grønne, Jann Kuusisaari, har fundet sit kamera frem og tilbyder kyndig hjælp fra internettet og direkte hjem til dig.

Årets gang i altanhaven

Som hos mange andre skal også Jann til at friske op på altanen. Følg med på Janns vimeo den næste tid og få tips og inspiration til, hvordan du får mere grønt på altanen eller i fortovshaven. Vi linker også til videoerne på Facebook samt her på siden, efterhånden som de kommer online.

Den første video er her, og er en kort gennemgang af, hvad der allerede bor på de to altaner, og kan give en ide om, hvordan og med hvilke planter man kan indrette sig.

Vi glæder os til at kunne holde planteworkshops og andre arrangementer sammen igen, så snart vi er på den anden side af dette usædvanlige forår.

Kom i gang med altanen allerede nu

Kan du slet ikke vente med at komme i gang med altanen eller fortovshaven, har vi samlet et par links til dig her:

  • Læs f.eks. Grøn Forskel’s gode råd til dyrkning på altanen. Sammen med Lotte Andreasen fra altan-bloggen Altan-Inspiration.dk (den finder du her), har de bl.a. udviklet et altan-kompas, der giver et lynhurtigt overblik over de planter (spiselige eller dekorative), der passer til netop din altan.
  • Du kan også læse Danmarks Naturfredningsforening’s guide til, hvordan du forvandler din altan til et frodigt spisekammer for byens bier og sommerfugle. Du kan nemlig gøre en hel del for at hjælpe byens insekter, alene ved vælge bi- og sommerfuglevenlige planter – eller hvad med at lave et bi-hotel?
  • Ovre hos TagTomat kan du blive klogere på bl.a. sædskifte og blandingskultur, og få ideer til, hvordan du kan bruge naturen som udgangspunkt, når du skal vælge planter til dine altankasser eller fortovsbede.

Læs også:

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This