Virtuel guide: dyrk din altan

19. april 2020 | Nyhed

Vil du have jord under neglene og en grønnere altan til glæde for dig selv, dine naboer og byens biodiversitet? Følg med i vores virtuelle planteworkshop og bliv klogere på, hvordan du kan indrette din altan – direkte fra internettet og til dig.

Pimp din altan

Foråret pibler frem overalt, og måske er det også begyndt at krible i de grønne fingre? Selvom man bor inde i byen, er der masser af muligheder for at plante i altaner, krukker, vindueskarme eller fortovshaver.

Men hvilke planter egner sig bedst til netop din altan, krukke eller højbed? Hvilke planter kan bedst lige skygge? Hvilke har brug for læ, og hvilke foretrækker direkte sollys? Og hvordan får du netop den grønne, frodige (og måske spiselige?) altan, som du drømmer om?

Workshops og ture er stadig udskudt på grund af Coronavirus, men vores guide i det grønne, Jann Kuusisaari, har fundet sit kamera frem og tilbyder kyndig hjælp fra internettet og direkte hjem til dig.

Årets gang i altanhaven

Som hos mange andre skal også Jann til at friske op på altanen. Følg med på Janns vimeo den næste tid og få tips og inspiration til, hvordan du får mere grønt på altanen eller i fortovshaven. Vi linker også til videoerne på Facebook samt her på siden, efterhånden som de kommer online.

Den første video er her, og er en kort gennemgang af, hvad der allerede bor på de to altaner, og kan give en ide om, hvordan og med hvilke planter man kan indrette sig.

Vi glæder os til at kunne holde planteworkshops og andre arrangementer sammen igen, så snart vi er på den anden side af dette usædvanlige forår.

Kom i gang med altanen allerede nu

Kan du slet ikke vente med at komme i gang med altanen eller fortovshaven, har vi samlet et par links til dig her:

  • Læs f.eks. Grøn Forskel’s gode råd til dyrkning på altanen. Sammen med Lotte Andreasen fra altan-bloggen Altan-Inspiration.dk (den finder du her), har de bl.a. udviklet et altan-kompas, der giver et lynhurtigt overblik over de planter (spiselige eller dekorative), der passer til netop din altan.
  • Du kan også læse Danmarks Naturfredningsforening’s guide til, hvordan du forvandler din altan til et frodigt spisekammer for byens bier og sommerfugle. Du kan nemlig gøre en hel del for at hjælpe byens insekter, alene ved vælge bi- og sommerfuglevenlige planter – eller hvad med at lave et bi-hotel?
  • Ovre hos TagTomat kan du blive klogere på bl.a. sædskifte og blandingskultur, og få ideer til, hvordan du kan bruge naturen som udgangspunkt, når du skal vælge planter til dine altankasser eller fortovsbede.

Læs også:

Affald og ressourcer Nyhed

Storskrald er fortid i København

Hvis du bor i en gård eller andelsforening og har lagt mærke til, at storskraldsrummet er ved at være godt fyldt, kan det være I er gået glip af den ændring i storskraldsordningen, der blev gennemført sent sidste år. Nu er det slut med storskrald, som vi kendte det i Københavns Kommune. Fordi mere skal genbruges.

Luftforurening Nyhed

Lad brændeovnen blive i 2023

Vi er forbi de korteste, koldeste uger af vinteren, og hvis du overvejer at få den sidste vinterkulde ud af væggene ved at fyre op i brændeovnen, eller gerne vil nå den sidste vinterhygge foran flammerne - så foreslår vi, at du skruer op for varmen og hyggen uden at involvere brændeovnen. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram