Affaldsindsamling i Nordhavn

27. april 2021 | Arrangement

Kom og vær med til at befri Nordhavn fra cigaretskodder, take-away emballage, mundbind og andet skrald, når Miljøpunkt Østerbro inviterer til affaldsindsamling søndag d. 9. maj kl. 10 – 12. 

Nordhavn tager skraldet

Vi fortsætter vores månedlige affaldsindsamlinger ved strand og kyst, og denne gang går turen til området omkring Sandkaj i Nordhavn.

Kom forbi Sandkaj søndag d. 9. maj kl. 10 – 12 og giv en hånd med. Af Miljøpunkt Østerbro kan du låne grabbere (også i børnestørrelse), poser, handsker og poseholdere til alle deltagere.

Vi medbringer også magneter, kroge og reb, så vi kan gå på jagt efter undersøiske skatte i havnen.

Efter indsamlingen er der kaffe og te på termokanden til at hygge sig på. Vi giver også en gratis sandwich som tak for indsatsen (til de første 25 deltagere, efter først til mølle).

Alle er velkomne – store som små affaldshelte. Tilmelding er ikke nødvendig.

Se begivenheden på Facebook her

Vi samler skrald ved strand og kyst

Affaldsindsamlingen er støttet med midler fra Miljøstyrelsen og Østerbro Lokaludvalg.

80 procent af al henkastet affald ender til sidst i havet – til stor gene for natur og dyreliv. Byens strande og havnepromenader er sidste stop før havet, og er derfor et oplagt sted at samle skrald og forhindre at plastik, glas, metal m.m. flyder til havs.

Derfor arrangerer vi i 2020 og 2021 kystnære affaldsindsamlinger hver måned sammen med borgere, ngo’er og andre aktører på Østerbro, med støtte fra Miljøstyrelsens strandrensningspulje og Østerbro Lokaludvalg.

Læs mere om projektet her

Læs også:

Arrangement Nyhed

Stort byttemarked i august

Kom til tøjbyttemarked ved Orientkaj i Nordhavn søndag d. 25. august kl. 10.00 - 15.00 og byt dig til en ny garderobe, gratis og bæredygtigt. Tøjbyttemarkedet afholdes i forbindelse med Kulturhavn Festival, hvor der vil være et hav af forskellige aktiviteter på havnen.

Arrangement

Patchwork workshop

Har du et par gamle t-shirt liggende derhjemme med pletter eller huller og ved ikke hvad du skal gøre med dem?Så tag dem med den 20. juni kl. 17-20 og lav din egen patchwork-top med dine gamle t-shirts, sweatre eller andre stykker tøj du har liggende derhjemme.

Lån grabbere og poseholdere

Husk at du kan låne grabbere, poser og endda waders af Miljøpunkt Østerbro, hvis du selv vil ud på skraldejagt – sammen med naboerne, venner, familien, eller måske bare på din næste søndagstur.

Læs hvordan du låner grejet her

Seneste nyt

Instagram