Affaldsindsamling i Nordhavn

27. april 2021 | Arrangement

Kom og vær med til at befri Nordhavn fra cigaretskodder, take-away emballage, mundbind og andet skrald, når Miljøpunkt Østerbro inviterer til affaldsindsamling søndag d. 9. maj kl. 10 – 12. 

Nordhavn tager skraldet

Vi fortsætter vores månedlige affaldsindsamlinger ved strand og kyst, og denne gang går turen til området omkring Sandkaj i Nordhavn.

Kom forbi Sandkaj søndag d. 9. maj kl. 10 – 12 og giv en hånd med. Af Miljøpunkt Østerbro kan du låne grabbere (også i børnestørrelse), poser, handsker og poseholdere til alle deltagere.

Vi medbringer også magneter, kroge og reb, så vi kan gå på jagt efter undersøiske skatte i havnen.

Efter indsamlingen er der kaffe og te på termokanden til at hygge sig på. Vi giver også en gratis sandwich som tak for indsatsen (til de første 25 deltagere, efter først til mølle).

Alle er velkomne – store som små affaldshelte. Tilmelding er ikke nødvendig.

Se begivenheden på Facebook her

Vi samler skrald ved strand og kyst

Affaldsindsamlingen er støttet med midler fra Miljøstyrelsen og Østerbro Lokaludvalg.

80 procent af al henkastet affald ender til sidst i havet – til stor gene for natur og dyreliv. Byens strande og havnepromenader er sidste stop før havet, og er derfor et oplagt sted at samle skrald og forhindre at plastik, glas, metal m.m. flyder til havs.

Derfor arrangerer vi i 2020 og 2021 kystnære affaldsindsamlinger hver måned sammen med borgere, ngo’er og andre aktører på Østerbro, med støtte fra Miljøstyrelsens strandrensningspulje og Østerbro Lokaludvalg.

Læs mere om projektet her

Læs også:

Arrangement

Biens Dag 2021

Frøbomber, planteworkshop og bi-skattejagt i Kildevældsparken. Vil du hjælpe byens bier? Så kom og vær med, når Østerbro fejrer bierne i anledning af FNs internationale bi-dag torsdag d. 20. maj. Læs mere om alle aktiviteterne her.

Arrangement

Ta’ med ud og fisk!

FULDT BOOKET - Torsdag d. 27. maj kl. 15.30 - 17.30 kan du komme på (gratis) guidet fisketur til Nordhavnstippen med højt til himlen og udsigt over Øresund. Vi medbringer fiskestænger, blink og silkekroge - og endda en røgeovn. 

Arrangement

Workshop om bynatur og ‘biomimetik’

Vil du være med til at forbedre den lokale biodiversitet i Kildevældsparken? Og samtidig blive klogere på, hvordan vi som mennesker kan lære af eller 'mime' naturen? Så kom til workshop om 'biomimetik' lørdag d. 8. maj kl. 10 - 13.

Lån grabbere og poseholdere

Husk at du kan låne grabbere, poser og endda waders af Miljøpunkt Østerbro, hvis du selv vil ud på skraldejagt – sammen med naboerne, venner, familien, eller måske bare på din næste søndagstur.

Læs hvordan du låner grejet her

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This