Affaldsindsamling i Nordhavn

27. april 2021 | Arrangement

Kom og vær med til at befri Nordhavn fra cigaretskodder, take-away emballage, mundbind og andet skrald, når Miljøpunkt Østerbro inviterer til affaldsindsamling søndag d. 9. maj kl. 10 – 12. 

Nordhavn tager skraldet

Vi fortsætter vores månedlige affaldsindsamlinger ved strand og kyst, og denne gang går turen til området omkring Sandkaj i Nordhavn.

Kom forbi Sandkaj søndag d. 9. maj kl. 10 – 12 og giv en hånd med. Af Miljøpunkt Østerbro kan du låne grabbere (også i børnestørrelse), poser, handsker og poseholdere til alle deltagere.

Vi medbringer også magneter, kroge og reb, så vi kan gå på jagt efter undersøiske skatte i havnen.

Efter indsamlingen er der kaffe og te på termokanden til at hygge sig på. Vi giver også en gratis sandwich som tak for indsatsen (til de første 25 deltagere, efter først til mølle).

Alle er velkomne – store som små affaldshelte. Tilmelding er ikke nødvendig.

Se begivenheden på Facebook her

Vi samler skrald ved strand og kyst

Affaldsindsamlingen er støttet med midler fra Miljøstyrelsen og Østerbro Lokaludvalg.

80 procent af al henkastet affald ender til sidst i havet – til stor gene for natur og dyreliv. Byens strande og havnepromenader er sidste stop før havet, og er derfor et oplagt sted at samle skrald og forhindre at plastik, glas, metal m.m. flyder til havs.

Derfor arrangerer vi i 2020 og 2021 kystnære affaldsindsamlinger hver måned sammen med borgere, ngo’er og andre aktører på Østerbro, med støtte fra Miljøstyrelsens strandrensningspulje og Østerbro Lokaludvalg.

Læs mere om projektet her

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Lån grabbere og poseholdere

Husk at du kan låne grabbere, poser og endda waders af Miljøpunkt Østerbro, hvis du selv vil ud på skraldejagt – sammen med naboerne, venner, familien, eller måske bare på din næste søndagstur.

Læs hvordan du låner grejet her

Seneste nyt

Instagram