Østerbro tager skraldet

Kom til affaldsindsamling

Vil du være med til at befri Østerbros gader for skrald? I 2020 og 2021 arrangerer vi månedlige affaldsindsamlinger sammen med borgere, ngo’er og andre aktører på Østerbro. Vi udlåner også gribetænger, poser og endda waders, hvis du selv vil ud på skraldejagt.

80% af alt henkastet affald ender med tiden i havet til gene for natur og dyreliv. Derfor skal vi både forebygge, at der overhovedet ender affald i gader, stræder og på marker, men også være med til at holde rent, da alle desværre ikke har lært at tage affaldet med hjem eller til nærmeste skraldespand.

I 2020 og 2021 holder vi månedlige affaldsindsamlinger nær strand eller sø med støtte Miljøstyrelsens Strandrydningspulje. Det indkøbte grej til projektet stilles også til rådighed for borgere og organisationer, både undervejs og efter projektet udløber. Det indgår nemlig i vores udlånsordning, så du nu udover ladcykel, mosteri og høns, også kan låne snappere, handy hoops til at holde poserne åbne og waders til brug i søerne og ved havet.

Så er du træt af at se på henkastet affald, hvor du bor, ved din arbejdsplads eller skole, så tag sagen i egen hånd med andre lokale. Det giver både frisk luft og motion, når du hjælper med at holde vores by og natur fri for poser, dåser og pizzabakker.

De månedlige affaldsindsamlinger vil finde sted ved en af disse områder nær hav eller sø:

  • Svanemølle Strand / Hellerup Strand
  • Nordhavn Bassin (Sandkaj)
  • Kildevældssøen
  • Fælledsøen
  • Sortedams sø
  • Søen i Ryvangens Naturpark

Vil du med til en af vores affaldsindsamlinger, kan du følge med på Facebook eller modtage vores månedlige nyhedsbrev.

Lån grej til affaldsindsamling

Vil du gerne samle skrald på Østerbro? Så kan du låne grabbere, affaldsposer og poseholdere hos os. Vi har endda et par waders, hvis du vil en tur i vandet!

Læs, hvordan du låner udstyret her

Projektet er støttet af Miljøstyrelsens Strandrensningspulje og Østerbro Lokaludvalg

Læs mere

Arrangement

En fremtid uden affald? Åbent hus i LØS market

Kom til åbent hus i den emballagefri købmand 'LØS market' på Nordre Frihavnsgade og bliv klogere på, hvordan vi får et samfund med mindre affald og færre engangsprodukter. Det er mandag d. 6. december kl. 19.00 - 20.00. Læs mere her.

Arrangement

Affaldsindsamling på Svanemøllen Strand

Vil du være med til at befri Svanemøllen Strand for plastikposer, take-away emballage, mundbind, cigaretskod og andet skrald? Så kom og vær med, når vi sammen med Nordic Ocean Watch Denmark samler skrald på Svanemøllen Strand lørdag d. 27. november kl. 13.00. Alle er velkomne - store som små. 

Arrangement

Hvad sker der med vores plastaffald?

Kom til Miljøpunkt Østerbros årsmøde og hør et spændende oplæg om genanvendelsesindustriens store problembarn, som vi alle elsker at hade, PLASTIK. Det er torsdag d. 23. september kl. 19.00. Læs mere og tilmeld dig her.

Lån grej til affaldsindsamling

Vil du gerne samle skrald på Østerbro? Så kan du låne grabbere, affaldsposer og poseholdere hos os. Vi har endda et par waders, hvis du vil en tur i vandet!

Læs, hvordan du låner udstyret her

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram