Forsøg: Teknik- og Miljøforvaltningen afprøver to typer beholdere til sortering af affald på Østerbro

7. marts 2024 | Affald og ressourcer, Nyhed

Teknik- og Miljøforvaltningen afprøver fra marts og frem til sommer to typer af mindre affaldsbeholdere til indsamling af husholdningsaffald i byrummet. Her kan man i løbet af forsøget lokalt aflevere plast, mindre stykker pap, madaffald og tekstilaffald. Forsøget løber til og med juli 2024.
I starten af marts opstiller Teknik- og Miljøforvaltningen to typer mindre affaldsbeholdere udvalgte steder på Østerbro.Her kan man i løbet af forsøget lokalt aflevere plast, mindre stykker pap, madaffald og tekstilaffald.

Beholderne er åbne for alle i området, men retter sig særligt mod de lokale beboere, som ikke har mulighed for at sortere affaldet derhjemme. For andre vil beholderne kunne bruges som et supplement, så man både kan sortere ved boligen og i byrummet, når man alligevel er på vej til arbejde eller til supermarkedet.

Der skal være gode muligheder for at sortere affald mange forskellige steder i byen, for at øge mængden af sorteret affald der kan indsamles og genanvendes. Og muligheden for at aflevere husholdningsaffald i byrummet er allerede godt på vej med de større sorteringspunkter på Østerbro. Men der er stadig steder i byen, hvor der ikke er plads til at opstille sorteringspunkter. Andre steder kan man nøjes med mindre plads til affaldssortering.

Derfor afprøver Teknik- og Miljøforvaltningen frem til sommer de to typer af mindre affaldsbeholdere til indsamling af husholdningsaffald i byrummet. Forsøget løber til og med juli 2024.

De to typer beholdere, der testes gennem forsøget: En “traditionel” affaldsbeholder med åbent indkast samt en intelligent beholder med lukket indkast, der bruges med håndtag eller fodpedal. Den intelligente beholder kan måle hvor ofte beholderen bliver brugt og hvor fyldt den er.

Fakta

Kort over sorteringssteder og affaldstyper:

Her kan du sortere

I forsøgsperioden kan du sortere affald ved:

 • Vermundsgade ved nr. 47 a:
  Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner og tekstilaffald
 • Århusgade 105:
  Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner og tekstilaffald
 • Hobrogade ved nr. 17:
  Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad- og drikkekartoner
 • Sankt Jakobs Gade ved Ribegade:
  Mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner
 • Willemoesgade 35:
  Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner
 • Willemoesgade 7 C:
  Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner

 

Drift af minisorteringspunkterne

Beholderne tømmes tre gange om ugen med almindelig komprimatorbil.

Minisorteringspunkterne tilses seks gange om ugen, så de fungerer og fremstår pæne og uden henstillet affald.

Vil du vide mere om forsøget?

Du kan se mere om forsøget her: Affald og genbrug | Minisorteringspunkter

 

Affaldssortering i København

Er du i tvivl om, hvordan en ting sorteres, kan du altid slå den op i Københavns Kommunes sorteringsguide: Affald og genbrug | Affald KBH (kk.dk)

 

 

Læs også:

Arrangement Nyhed

Stort byttemarked i august

Kom til tøjbyttemarked ved Orientkaj i Nordhavn søndag d. 25. august kl. 10.00 - 15.00 og byt dig til en ny garderobe, gratis og bæredygtigt. Tøjbyttemarkedet afholdes i forbindelse med Kulturhavn Festival, hvor der vil være et hav af forskellige aktiviteter på havnen.

Affald og ressourcer Guide Nyhed

Guide til et bæredygtigt tøjforbrug

Tøjindustrien er en af de mest forurenende industrier i verden - både når det kommer til forurening, ressourceforbrug og CO2-udledning. Samtidig er vores forbrug af tøj et af de områder, hvor vi som borgere og forbrugere kan ændre vores vaner her og nu, og dermed markant nedsætte vores personlige klima- og miljøaftryk.

Guide Nyhed

Guide: Hold sommerferie lokalt

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Her er en sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne ferieoplevelser, så du kan få inspiration til din lokale og bæredygtige sommerferie.

Seneste nyt

Instagram

Miljøpunkt Østerbro

Kulturcenter Kildevæld

Bellmansgade 3C

2100 København Ø

CVR: 31 51 62 50

Email: info@miljopunkt-osterbro.dk

Følg os

Nyhedsbrev