Forsøg: Teknik- og Miljøforvaltningen afprøver to typer beholdere til sortering af affald på Østerbro
Beholderne er åbne for alle i området, men retter sig særligt mod de lokale beboere, som ikke har mulighed for at sortere affaldet derhjemme. For andre vil beholderne kunne bruges som et supplement, så man både kan sortere ved boligen og i byrummet, når man alligevel er på vej til arbejde eller til supermarkedet.
Der skal være gode muligheder for at sortere affald mange forskellige steder i byen, for at øge mængden af sorteret affald der kan indsamles og genanvendes. Og muligheden for at aflevere husholdningsaffald i byrummet er allerede godt på vej med de større sorteringspunkter på Østerbro. Men der er stadig steder i byen, hvor der ikke er plads til at opstille sorteringspunkter. Andre steder kan man nøjes med mindre plads til affaldssortering.
Derfor afprøver Teknik- og Miljøforvaltningen frem til sommer de to typer af mindre affaldsbeholdere til indsamling af husholdningsaffald i byrummet. Forsøget løber til og med juli 2024.
De to typer beholdere, der testes gennem forsøget: En “traditionel” affaldsbeholder med åbent indkast samt en intelligent beholder med lukket indkast, der bruges med håndtag eller fodpedal. Den intelligente beholder kan måle hvor ofte beholderen bliver brugt og hvor fyldt den er.
Fakta
Kort over sorteringssteder og affaldstyper:
Her kan du sortere
I forsøgsperioden kan du sortere affald ved:
- Vermundsgade ved nr. 47 a:
Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner og tekstilaffald - Århusgade 105:
Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner og tekstilaffald - Hobrogade ved nr. 17:
Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad- og drikkekartoner - Sankt Jakobs Gade ved Ribegade:
Mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner - Willemoesgade 35:
Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner - Willemoesgade 7 C:
Madaffald, mindre stykker pap, plast/mad-og drikkekartoner
Drift af minisorteringspunkterne
Beholderne tømmes tre gange om ugen med almindelig komprimatorbil.
Minisorteringspunkterne tilses seks gange om ugen, så de fungerer og fremstår pæne og uden henstillet affald.
Vil du vide mere om forsøget?
Du kan se mere om forsøget her: Affald og genbrug | Minisorteringspunkter
Affaldssortering i København
Er du i tvivl om, hvordan en ting sorteres, kan du altid slå den op i Københavns Kommunes sorteringsguide: Affald og genbrug | Affald KBH (kk.dk)
Læs også:
Tips til en mere bæredygtig jul
Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.
Juleworkshop og fællesspisning
Kom i ægte julestemning onsdag den 4. december til kreativ workshop og fællesspisning. Til workshoppen kan du lave dine egne personlige julegaver, flot julegaveindpakning eller skabe smukke juledekorationer til dit hjem. Til fællesspisningen sætter vi fokus på plantebaseret inspiration til din julemad med et par lækre veganske juleretter - og du kan få opskrifterne med hjem.
Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.
Miljøpunkt Østerbro
Kulturcenter Kildevæld
Bellmansgade 3C
2100 København Ø
CVR: 31 51 62 50
Email: info@miljopunkt-osterbro.dk
Følg os
Nyhedsbrev