Generation verdensborger
Verdensmål i hverdagen
Generation Verdensborger er et skoleforløb målrettet udskolingen, som tager udgangspunkt i arbejdet med FN’s verdensmål. Da fokus er på vores handlinger, der kan forbedre klima og miljø, er der særlig fokus på mål nr. 7: Bæredygtig energi, nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund, nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion samt nr. 13: Klimaindsats.
Om undervisningen
Undervisningen er bygget op af teori, virksomhedsbesøg og en praktisk opgave, og afholdes som halve eller hele temadage. Vi oversætter verdensmålene til hverdagshandlinger, for selvom Danmark er et lille land, så har vores valg og forbrug direkte indflydelse på andre i en globaliseret verden. Eleverne inviteres til at se sig selv som en ny generation af verdensborgere, der kan bruge denne hverdagsmagt til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning.
Vi stiller skarpt på danskernes forbrug af tøj, elektronik, møbler, dimser og mad, der kommer fra hele verden, og som giver anledning til en stor del af den miljø- og klimabelastning, som vi danskere står for. De løftede pegefingre er udskiftet med viden og nuancer, så eleverne selv kan vælge hvordan – og om – de vil forbruge anderledes.
Virksomhedsbesøg og praksis
Virksomhedsbesøg og en praktisk opgave er med til at omsætte den viden til inspiration, netværk og aktiviteter, der viser, at vi alle er en del af en større samfundsmæssig omstilling, og at vi kan være med til at skabe og støtte løsninger i mange forskellige sammenhænge. Eksempler på virksomhedsbesøg kan være hos Donkey Republic, Res-Res, Be Awear og Buddha Bikes, og den praktiske opgave kan være et holde et byttemarked, en reparationsdag, affaldsindsamling, lave en inspirationsvideo eller en projektopgave med en ide til en bæredygtig app eller virksomhed.
Book et forløb
Alle forløb tilrettelægges individuelt med lærerne på hver skole, så det passer til netop de fag og projektopgaver, der er relevante for klassen.
For forespørgsler og mere information om “Generation Verdensborger” kan du kontakte Miljøpunkt Østerbro på tlf. 31 49 70 84 eller e-mail info@miljopunkt-osterbro.dk
Generation Verdensborger er udviklet med midler fra Danida og testet i samarbejde med Randersgades Skole. Undervisningen desuden finansieret med midler fra Københavns Kommune, via partnerskaber med københavnske folkeskoler gennem Åben Skole.
Projektet er støttet af Østerbro Lokaludvalg
Læs mere
Halloween Kostume: Byt dig til et eller lav dit eget!
Har du brug for et nyt Halloween-kostume? Så kom til vores hyggelige workshop i Kildevæld Kulturcenter den 13. oktober! Her kan du bytte dig til et "nyt" kostume eller lave dit eget fra bunden. Vi stiller materialer, gode idéer og kreative rammer til rådighed – du skal blot medbringe dine gamle kostumer til bytning og evt. tøj eller accessories, du vil bruge til at designe dit unikke outfit!
Barselscafe og byttemarked
Hvordan giver jeg min baby en god, grøn start på livet? Kom til oplæg om den bæredygtige børnefamilie og hør om forbrug, genbrugskultur, kemi i hverdagen, moderne stofbleer m.m., og få samtidig mulighed for at dele dine egne erfaringer, holdninger, tvivl, tips eller aha-oplevelser med andre nybagte forældre. Bagefter kan du bytte dig til nyt til baby. Det foregår i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 21. november kl. 10.00 – 12.00.
Kom til Re:Fashion 7. september
En hel dag med fokus på bæredygtig mode! Lørdag den 7. september inviterer vi sammen med Østerbro Lokaludvalg og Re:Wair til ReFashion Days i Villa Kultur. Glæd dig til workshops, talks, byttemarked, modeshow og meget mere.
Stem med pengepungen
Tøj, elektronik, nips, møbler mv. udleder store mængder CO2 i produktionen, og udgør derved ca. 1/4 af danskernes individuelle CO2-udledning.
Derfor gør det en forskel, når vi ændrer vores forbrug og skaber efter efterspørgsel på bæredygtige services og produkter. Gå efter mere genbrug, miljømærkede varer og services fra ansvarlige virksomheder.