Flagermus og lyskunst i Fælledparken

Arrangement

Vi kigger efter flagermus og finder insektlanterner i trækronerne. Den sidste mørkevandring i Fælledparken blev desværre aflyst pga. kraftigt regnvejr. Men I skal ikke snydes! Derfor inviterer vi igen til en forunderlig og sanselig aften under trækronerne, denne gang fredag d. 23. september. Læs mere og tilmeld dig her.

Fredag d. 23. september inviterer Miljøpunkt Østerbro til mørkevandring i Fælledparken med fokus på lysforurening og biodiversitet.

Kom med på opdagelse i tusmørket, hvor vi leder efter nattens flagermus med detektorer og lytter til deres ”samtaler”, som ellers ikke kan høres med det blotte øre. Og vær med til at finde lyskunstværket ”BUGS – Day Of The Dead” bestående af insekt-lanterner fordelt over flere af Fælledparkens lygtepæle.

Vi mødes ved indgangen til Fælledparken ved Trianglen kl. 18.45, hvor formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, byder velkommen og udbringer en skål. Herefter bevæger vi os ind i Fælledparken, guidet af flagermusekspert Inger Kærgaard.

Og så skal vi kigge op. Ikke kun efter flagermus, men også efter de lysende lanterner, der forestiller store lysende insekter. Lys-kunstværket ‘BUGS’ har tidligere været udstillet på Copenhagen Light Festival, og det sætter fokus på de konsekvenser elektrisk lys og lysforurening har for vores insekter og biodiversiteten generelt. Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu.

Læs mere om insekt-lanternerne og lysforurening her

Tilmelding

Mørkevandringen er gratis, og alle er velkomne.

Husk tilmelding til [email protected].

Udstillingen og turen laves i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg og er også støttet med udlodningsmidler fra Friluftsrådet.

Læs også:

Arrangement

Craftivism Festival

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 29. april og glæd dig til Craftivism Festival i Kildevæld Kulturcenter. Festivalen byder på workshops, modeshow, byttemarked, musik og underholdning - alt sammen med fokus på upcycling, kreativitet og bæredygtig mode.

Arrangement

Affaldsindsamling ved Kildevæld

Kom og vær med til at samle skrald i og omkring søen i Kildevældsparken. Det er søndag d. 26. marts kl. 10.00 - 12.00 i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Læs mere her.

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram