Flagermus og lyskunst i Fælledparken

Arrangement

Vi kigger efter flagermus og finder insektlanterner i trækronerne. Den sidste mørkevandring i Fælledparken blev desværre aflyst pga. kraftigt regnvejr. Men I skal ikke snydes! Derfor inviterer vi igen til en forunderlig og sanselig aften under trækronerne, denne gang fredag d. 23. september. Læs mere og tilmeld dig her.

Fredag d. 23. september inviterer Miljøpunkt Østerbro til mørkevandring i Fælledparken med fokus på lysforurening og biodiversitet.

Kom med på opdagelse i tusmørket, hvor vi leder efter nattens flagermus med detektorer og lytter til deres ”samtaler”, som ellers ikke kan høres med det blotte øre. Og vær med til at finde lyskunstværket ”BUGS – Day Of The Dead” bestående af insekt-lanterner fordelt over flere af Fælledparkens lygtepæle.

Vi mødes ved indgangen til Fælledparken ved Trianglen kl. 18.45, hvor formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, byder velkommen og udbringer en skål. Herefter bevæger vi os ind i Fælledparken, guidet af flagermusekspert Inger Kærgaard.

Og så skal vi kigge op. Ikke kun efter flagermus, men også efter de lysende lanterner, der forestiller store lysende insekter. Lys-kunstværket ‘BUGS’ har tidligere været udstillet på Copenhagen Light Festival, og det sætter fokus på de konsekvenser elektrisk lys og lysforurening har for vores insekter og biodiversiteten generelt. Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu.

Læs mere om insekt-lanternerne og lysforurening her

Tilmelding

Mørkevandringen er gratis, og alle er velkomne.

Husk tilmelding til nina@miljopunkt-osterbro.dk.

Udstillingen og turen laves i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg og er også støttet med udlodningsmidler fra Friluftsrådet.

Læs også:

Arrangement

Patchwork workshop

Har du et par gamle t-shirt liggende derhjemme med pletter eller huller og ved ikke hvad du skal gøre med dem?Så tag dem med den 20. juni kl. 17-20 og lav din egen patchwork-top med dine gamle t-shirts, sweatre eller andre stykker tøj du har liggende derhjemme.

Affald og ressourcerArrangementBynatur og klimasikring

Kom til Østerbro Weekend

Den 1. og 2. juni 2024 er det Østerbro Weekend, en hyggelig bydelsfest med aktiviteter for hele familien. I Miljøpunkt Østerbros telt kan man blandt andet begge dage lave flotte insekthoteller og natur-uroer af genbrugsmaterialer, og ting vi har sanket i den lokale bynatur. Eller bytte sig til en ny garderobe på miljøvenlig vis. Læs mere her på siden. Ses vi?

Seneste nyt

Instagram