Flagermus og lyskunst i Fælledparken

Arrangement

Vi kigger efter flagermus og finder insektlanterner i trækronerne. Den sidste mørkevandring i Fælledparken blev desværre aflyst pga. kraftigt regnvejr. Men I skal ikke snydes! Derfor inviterer vi igen til en forunderlig og sanselig aften under trækronerne, denne gang fredag d. 23. september. Læs mere og tilmeld dig her.

Fredag d. 23. september inviterer Miljøpunkt Østerbro til mørkevandring i Fælledparken med fokus på lysforurening og biodiversitet.

Kom med på opdagelse i tusmørket, hvor vi leder efter nattens flagermus med detektorer og lytter til deres ”samtaler”, som ellers ikke kan høres med det blotte øre. Og vær med til at finde lyskunstværket ”BUGS – Day Of The Dead” bestående af insekt-lanterner fordelt over flere af Fælledparkens lygtepæle.

Vi mødes ved indgangen til Fælledparken ved Trianglen kl. 18.45, hvor formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, byder velkommen og udbringer en skål. Herefter bevæger vi os ind i Fælledparken, guidet af flagermusekspert Inger Kærgaard.

Og så skal vi kigge op. Ikke kun efter flagermus, men også efter de lysende lanterner, der forestiller store lysende insekter. Lys-kunstværket ‘BUGS’ har tidligere været udstillet på Copenhagen Light Festival, og det sætter fokus på de konsekvenser elektrisk lys og lysforurening har for vores insekter og biodiversiteten generelt. Det er nemlig sådan, at to tredjedele af planetens dyr – til forskel fra mennesket – er nattedyr, og lysforurening er en hidtil undervurderet faktor i det massive tab af biodiversitet og arter, som sker lige nu.

Læs mere om insekt-lanternerne og lysforurening her

Tilmelding

Mørkevandringen er gratis, og alle er velkomne.

Husk tilmelding til nina@miljopunkt-osterbro.dk.

Udstillingen og turen laves i samarbejde med Østerbro Lokaludvalg og er også støttet med udlodningsmidler fra Friluftsrådet.

Læs også:

Affald og ressourcerArrangement

Barselscafe om bæredygtighed med byttemarked

Er du kommende eller nybagt forælder, og vil du gerne høre mere om, hvordan du kan give din baby en god, grøn start på livet? Og samtidig få ryddet lidt ud i skabe og skuffer og bytte dig til nyt pre-loved børnetøj, babyudstyr eller legetøj? Så kig forbi til barselscafé i Kildevæld Kulturcenter torsdag d. 22. februar kl. 10.00 – 12.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram