Søg midler til biodiversitetsprojekter

8. april 2021 | Nyhed

Drømmer du om en by med vilde blomster, plads til insekter og smådyr og mere natur i lokalområdet? Københavns Kommune har netop oprettet en ny pulje, hvor du kan søge penge til lokale projekter, der skaber mere og bedre bynatur og biodiversitet.

Blomsterenge, smådyr og træer

Søg Københavns Kommunes pulje til biodiversitet, hvis du vil være med til at skabe mere og bedre natur i København. Puljen kan søges af borgere, foreninger og lokaludvalg/miljøpunkter. Du kan søge puljen, selvom du ikke bor i København, men dit projekt skal være i København.

Eksempler på projekter, der kan få støtte er:

  • områder, der omdannes fra græsplæne til blomstereng (både private og offentlige)
  • planter og frø til at etablere bede omkring gadetræer
  • befæstede arealer (fortove og asfaltarealer m.v.), der begrønnes med fokus på biodiversitet
  • formidlingsaktiviteter som fx foredrag i boligforeninger og skoler om, hvordan man i det konkrete område kan arbejde med at øge kvaliteten af natur. 

Søg puljen her

Der er to ansøgningsfrister i år. Den første er allerede d. 18. april og næste frist er d. 1. september.

Ofte bygger gode naturprojekter på et samarbejde mellem naturinteresserede, grundejere, organisationer og myndigheder. Du skal derfor i din ansøgning redegøre for dine samarbejdspartnere og for, hvordan dit projekt kommer godt i gang og er levedygtigt. 

Vil du have hjælp til at udvikle din ide eller til selve ansøgningen, er du meget velkommen til at kontakte os i Mijløpunktet. Send en mail til [email protected], og så vender vi tilbage til dig.

Læs mere og søg puljen her

Læs også:

Arrangement

Biens Dag 2021

Frøbomber, planteworkshop og bi-skattejagt i Kildevældsparken. Vil du hjælpe byens bier? Så kom og vær med, når Østerbro fejrer bierne i anledning af FNs internationale bi-dag torsdag d. 20. maj. Læs mere om alle aktiviteterne her.

Arrangement

Workshop om bynatur og ‘biomimetik’

Vil du være med til at forbedre den lokale biodiversitet i Kildevældsparken? Og samtidig blive klogere på, hvordan vi som mennesker kan lære af eller 'mime' naturen? Så kom til workshop om 'biomimetik' lørdag d. 8. maj kl. 10 - 13.

Nyhed

Nye sorteringspunkter på Østerbro

Snart kan du sortere dit affald både i gården og på gaden. Der bliver nemlig sat 750 nye sorteringspunkter op i København, hvor du kan komme af med plastik, pap, papir osv. Vil du have indflydelse på, hvor punkterne skal stå? Så kan du tegne dit forslag ind på et kort og sende til Københavns Kommune. 

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This