Spis dit Østerbro

19. august 2020 | Nyhed

Sammen med Tårnelegepladsen har vi udviklet et nyt udendørs undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord.

Hvordan smager skvalderkål? Hvad er sammenhængen mellem bynatur og FN’s verdensmål? Og hvad er reglerne egentlig for, hvor og hvad man må sanke i byen?

Det bliver en række Østerbro-klasser klogere på i de kommende uger. Sammen med Tårnlegepladsen har vi nemlig udviklet et nyt undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord – og som samtidig rykker undervisningen i madkundskab og naturfag ud under åben himmel.

Fra FN’s verdensmål til lokal sanketur

Børnene kommer bl.a. på sanketur i lokalområdet, hvor de lærer at genkende de vilde, spiselige planter, bær og frugter. Efterfølgende laves der mad over bål af overskudsvarer fra lokale supermarkeder, tilsat de vilde planter fra sanketuren.

Alt sammen under den paraply, der hedder FN’s verdensmål, og som skal ruste eleverne til at koble de nære oplevelser i byens natur med globale udfordringer som klimaforandringer og biodiversitetskrise.

Undervisningen udvikler elevernes forståelse for den nære bynatur, hvad den kan bruges til (spises), hvorfor den er vigtig (biodiversitet) og hvordan vi passer på den (sankemetoder, undgå sprøjtegift).

Pilotprojekt

Undervisningen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Friluftsrådets Akutpulje. Det er et pilotprojekt, og planen er, at forløbet skal tilbydes flere lokale skoler i de kommende sæsoner.

Læs også:

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Arrangement

Planteworkshop med Signe Wenneberg

Kribler det i de grønne fingre? Så kom med til gratis planteworkshop for børn og voksne med Signe Wenneberg & Co. Det er lørdag d. 25. marts kl. 14.00 - 16.30 i Kildevæld Kulturcenter, og alle er velkomne. Læs mere her.

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram