Spis dit Østerbro

19. august 2020 | Nyhed

Sammen med Tårnelegepladsen har vi udviklet et nyt udendørs undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord.

Hvordan smager skvalderkål? Hvad er sammenhængen mellem bynatur og FN’s verdensmål? Og hvad er reglerne egentlig for, hvor og hvad man må sanke i byen?

Det bliver en række Østerbro-klasser klogere på i de kommende uger. Sammen med Tårnlegepladsen har vi nemlig udviklet et nyt undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord – og som samtidig rykker undervisningen i madkundskab og naturfag ud under åben himmel.

Fra FN’s verdensmål til lokal sanketur

Børnene kommer bl.a. på sanketur i lokalområdet, hvor de lærer at genkende de vilde, spiselige planter, bær og frugter. Efterfølgende laves der mad over bål af overskudsvarer fra lokale supermarkeder, tilsat de vilde planter fra sanketuren.

Alt sammen under den paraply, der hedder FN’s verdensmål, og som skal ruste eleverne til at koble de nære oplevelser i byens natur med globale udfordringer som klimaforandringer og biodiversitetskrise.

Undervisningen udvikler elevernes forståelse for den nære bynatur, hvad den kan bruges til (spises), hvorfor den er vigtig (biodiversitet) og hvordan vi passer på den (sankemetoder, undgå sprøjtegift).

Pilotprojekt

Undervisningen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Friluftsrådets Akutpulje. Det er et pilotprojekt, og planen er, at forløbet skal tilbydes flere lokale skoler i de kommende sæsoner.

Læs også:

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This