Spis dit Østerbro

19. august 2020 | Nyhed

Sammen med Tårnelegepladsen har vi udviklet et nyt udendørs undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord.

Hvordan smager skvalderkål? Hvad er sammenhængen mellem bynatur og FN’s verdensmål? Og hvad er reglerne egentlig for, hvor og hvad man må sanke i byen?

Det bliver en række Østerbro-klasser klogere på i de kommende uger. Sammen med Tårnlegepladsen har vi nemlig udviklet et nyt undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord – og som samtidig rykker undervisningen i madkundskab og naturfag ud under åben himmel.

Fra FN’s verdensmål til lokal sanketur

Børnene kommer bl.a. på sanketur i lokalområdet, hvor de lærer at genkende de vilde, spiselige planter, bær og frugter. Efterfølgende laves der mad over bål af overskudsvarer fra lokale supermarkeder, tilsat de vilde planter fra sanketuren.

Alt sammen under den paraply, der hedder FN’s verdensmål, og som skal ruste eleverne til at koble de nære oplevelser i byens natur med globale udfordringer som klimaforandringer og biodiversitetskrise.

Undervisningen udvikler elevernes forståelse for den nære bynatur, hvad den kan bruges til (spises), hvorfor den er vigtig (biodiversitet) og hvordan vi passer på den (sankemetoder, undgå sprøjtegift).

Pilotprojekt

Undervisningen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Friluftsrådets Akutpulje. Det er et pilotprojekt, og planen er, at forløbet skal tilbydes flere lokale skoler i de kommende sæsoner.

Læs også:

Arrangement Nyhed

Stort byttemarked i august

Kom til tøjbyttemarked ved Orientkaj i Nordhavn søndag d. 25. august kl. 10.00 - 15.00 og byt dig til en ny garderobe, gratis og bæredygtigt. Tøjbyttemarkedet afholdes i forbindelse med Kulturhavn Festival, hvor der vil være et hav af forskellige aktiviteter på havnen.

Affald og ressourcer Guide Nyhed

Guide til et bæredygtigt tøjforbrug

Tøjindustrien er en af de mest forurenende industrier i verden - både når det kommer til forurening, ressourceforbrug og CO2-udledning. Samtidig er vores forbrug af tøj et af de områder, hvor vi som borgere og forbrugere kan ændre vores vaner her og nu, og dermed markant nedsætte vores personlige klima- og miljøaftryk.

Guide Nyhed

Guide: Hold sommerferie lokalt

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Her er en sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne ferieoplevelser, så du kan få inspiration til din lokale og bæredygtige sommerferie.

Seneste nyt

Instagram