Spis dit Østerbro

19. august 2020 | Nyhed

Sammen med Tårnelegepladsen har vi udviklet et nyt udendørs undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord.

Hvordan smager skvalderkål? Hvad er sammenhængen mellem bynatur og FN’s verdensmål? Og hvad er reglerne egentlig for, hvor og hvad man må sanke i byen?

Det bliver en række Østerbro-klasser klogere på i de kommende uger. Sammen med Tårnlegepladsen har vi nemlig udviklet et nyt undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord – og som samtidig rykker undervisningen i madkundskab og naturfag ud under åben himmel.

Fra FN’s verdensmål til lokal sanketur

Børnene kommer bl.a. på sanketur i lokalområdet, hvor de lærer at genkende de vilde, spiselige planter, bær og frugter. Efterfølgende laves der mad over bål af overskudsvarer fra lokale supermarkeder, tilsat de vilde planter fra sanketuren.

Alt sammen under den paraply, der hedder FN’s verdensmål, og som skal ruste eleverne til at koble de nære oplevelser i byens natur med globale udfordringer som klimaforandringer og biodiversitetskrise.

Undervisningen udvikler elevernes forståelse for den nære bynatur, hvad den kan bruges til (spises), hvorfor den er vigtig (biodiversitet) og hvordan vi passer på den (sankemetoder, undgå sprøjtegift).

Pilotprojekt

Undervisningen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Friluftsrådets Akutpulje. Det er et pilotprojekt, og planen er, at forløbet skal tilbydes flere lokale skoler i de kommende sæsoner.

Læs også:

Affald og ressourcer Nyhed

Storskrald er fortid i København

Hvis du bor i en gård eller andelsforening og har lagt mærke til, at storskraldsrummet er ved at være godt fyldt, kan det være I er gået glip af den ændring i storskraldsordningen, der blev gennemført sent sidste år. Nu er det slut med storskrald, som vi kendte det i Københavns Kommune. Fordi mere skal genbruges.

Luftforurening Nyhed

Lad brændeovnen blive i 2023

Vi er forbi de korteste, koldeste uger af vinteren, og hvis du overvejer at få den sidste vinterkulde ud af væggene ved at fyre op i brændeovnen, eller gerne vil nå den sidste vinterhygge foran flammerne - så foreslår vi, at du skruer op for varmen og hyggen uden at involvere brændeovnen. 

Arrangement Nyhed

Åbning af det vildt grønne Kildevæld

Kom med til en VILDT grøn og hyggelig eftermiddag den 12. januar kl. 16-19, når vi skyder projektet ‘Det VILDT GRØNNE Kildevæld’ i gang. Det bliver en vildt sjov  åbningsdag fyldt med hygge, workshops, grøn viden, byttemarked, udstilling, grønne snacks og vilde bobler!

Seneste nyt

Instagram