Spis dit Østerbro
Sammen med Tårnelegepladsen har vi udviklet et nyt udendørs undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord.
Hvordan smager skvalderkål? Hvad er sammenhængen mellem bynatur og FN’s verdensmål? Og hvad er reglerne egentlig for, hvor og hvad man må sanke i byen?
Det bliver en række Østerbro-klasser klogere på i de kommende uger. Sammen med Tårnlegepladsen har vi nemlig udviklet et nyt undervisningsforløb, der sætter fokus på (spiselig) bynatur, FN’s verdensmål og madens vej fra jord til bord – og som samtidig rykker undervisningen i madkundskab og naturfag ud under åben himmel.
Fra FN’s verdensmål til lokal sanketur
Børnene kommer bl.a. på sanketur i lokalområdet, hvor de lærer at genkende de vilde, spiselige planter, bær og frugter. Efterfølgende laves der mad over bål af overskudsvarer fra lokale supermarkeder, tilsat de vilde planter fra sanketuren.
Alt sammen under den paraply, der hedder FN’s verdensmål, og som skal ruste eleverne til at koble de nære oplevelser i byens natur med globale udfordringer som klimaforandringer og biodiversitetskrise.
Undervisningen udvikler elevernes forståelse for den nære bynatur, hvad den kan bruges til (spises), hvorfor den er vigtig (biodiversitet) og hvordan vi passer på den (sankemetoder, undgå sprøjtegift).
Pilotprojekt
Undervisningen er støttet af Østerbro Lokaludvalg og Friluftsrådets Akutpulje. Det er et pilotprojekt, og planen er, at forløbet skal tilbydes flere lokale skoler i de kommende sæsoner.
Læs også:
Workshop: Fix din sweater
Er din yndlingsstriktrøje slidt? Har du fundet en vintage-skat, der mangler lidt kærlighed? Eller vil du bare gerne prøve noget nyt og kreativt? Så kom med til vores reparations- og upcycling-workshop, hvor vi hjælper dig med at give nyt liv til dit strik!
Sykursus for nybegyndere
Vil du gerne lære at sy eller blive bedre til de grundlæggende teknikker? Så er dette kursus noget for dig!
Kom med og få introduktion til at sy og tips til reparationer lørdag den 11/1 kl. 11:00 - 14:00.
Fællesspisning med fokus på madspild
Ønsker du inspiration til at stoppe madspild, så kom og vær med til fællesspisning og gør 2025 til året, hvor du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene før du køber nyt, gør basislageret godt og mindsker dit madspild. Det er onsdag den 29. januar kl. 17.30-19.00.