Ta’ med ud og fisk!

25. april 2022 | Arrangement

Træk en gammel sweater på og tag med på guidet fisketur til Nordhavnstippen onsdag d. 11. maj kl. 15.30 – 18.00. Der er garanti for højt til himlen, frisk havluft og udsigt over Øresund – og gode chancer for at få en hornfisk på krogen. Læs mere og tilmeld dig her.

”Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå…”

Kom og vær med, når vi onsdag d. 11. maj tager fiskestængerne over skulderen og stævner mod naturskønne Nordhavnstippen sammen med Nordhavns Naturvenner og naturvejledere fra Københavns Naturskole.

Nordhavnstippen er et lille uspoleret naturområde på det yderste Nordhavn, hvor græsset har fået lov at gro, og hvor lokale arter, som den beskyttede grønbrogede tudse, er flyttet ind. Og så er Nordhavnstippen et af byens bedste fiskesteder!

I maj er det sæson for hornfisk, så der er gode chancer for at få en fisk på krogen.

Alle er velkomne, både store og små, og uanset om du er garvet lystfisker eller aldrig har haft en fiskestang i hånden før. Vi medbringer fiskestænger, blink og silkekroge – og en røgeovn, hvis vi er heldige og får fangst. Så du skal bare møde op.

Naturvejledere Giuliano Matessi og Jaris Bigler fra Københavns Naturskole guider os til de gode fiskesteder og giver gode fifs og tricks undervejs.

HVORNÅR

Onsdag d. 11. maj kl. 15.30 – 18.00

HVOR

Vi mødes kl. 15.30 ved rundkørslen for enden af Kattegatvej (lige i nærheden af Nordhavnstippen).

Turen slutter samme sted kl. 18.00.

Husk også praktisk fodtøj og tøj efter vejret.

TILMELDING

Send en mail til [email protected], hvis du vil med. Tilmelding er først til mølle.

Naturpark i Nordhavn

Hvis man lader et stykke natur – eller en losseplads – stå længe nok, så tager naturen stille og roligt over. Og ligesom Sydhavnstippen de senere år er blevet et yndet udflugtsmål for københavnere i Sydhavn og Valby, så er Nordhavnstippen Østerbros vilde naturperle tæt på havet, som stadig er ukendt for de fleste.

Læs vores guide til Nordhavnstippen her

Miljøpunkt Østerbro arbejder med 9 andre organisationer gennem Nordhavns Naturvenner for at udvide Nordhavnstippen til en endnu større naturpark med plads til både fælled, skov, krat og strandeng.

For at flere mennesker opdager Nordhavnstippen, afholder vi flere gange i løbet af året guidede bynaturvandringer i området. Turene har forskellige temaer, f.eks. spiselige planter, områdets flora og fauna, eller stedets historie og planer for fremtiden. Derudover er turene for mange et lille hverdagseventyr, da de opdager et helt nyt sted i deres bydel.

Vil du have besked om kommende ture, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge Miljøpunkt Østerbro på Facebook.

Læs også:

Arrangement

Craftivism Festival

Sæt kryds i kalenderen lørdag d. 29. april og glæd dig til Craftivism Festival i Kildevæld Kulturcenter. Festivalen byder på workshops, modeshow, byttemarked, musik og underholdning - alt sammen med fokus på upcycling, kreativitet og bæredygtig mode.

Arrangement

Affaldsindsamling ved Kildevæld

Kom og vær med til at samle skrald i og omkring søen i Kildevældsparken. Det er søndag d. 26. marts kl. 10.00 - 12.00 i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Læs mere her.

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram