Ta’ med ud og fisk!
FULDT BOOKET – Torsdag d. 27. maj kl. 15.30 – 17.30 kan du komme på (gratis) guidet fisketur til Nordhavnstippen – med højt til himlen og udsigt over Øresund. Vi medbringer fiskestænger, blink, silkekroge og endda en røgeovn. Tilmeld dig her.
Bemærk at turen er fuldt booket. Vil du have besked om kommende ture? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
”Træk din gamle sweater på, og lad bare skægget stå…”
Kom og vær med, når vi torsdag d. 27. maj tager fiskestængerne over skulderen og stævner mod naturskønne Nordhavnstippen sammen med Nordhavns Naturvenner og naturvejledere fra Københavns Naturskole.
Nordhavnstippen er et lille uspoleret naturområde på det yderste Nordhavn, hvor græsset har fået lov at gro, og hvor lokale arter, som den beskyttede grønbrogede tudse, er flyttet ind. Og så er Nordhavnstippen et af byens bedste fiskesteder!
Lige nu er det sæson for hornfisk, så der er gode chancer for at få en fisk på krogen.
Alle er velkomne, både store og små, og uanset om du er garvet lystfisker eller aldrig har haft en fiskestang i hånden før. Vi medbringer fiskestænger, blink og silkekroge – og en røgeovn, hvis vi er heldige og får fangst. Så du skal bare møde op.
Naturvejledere Giuliano Matessi og Jaris Bigler fra Københavns Naturskole guider os til de gode fiskesteder og giver gode fifs og tricks undervejs.
Praktiske informationer
Vi mødes kl. 15.30 på den lille plads foran det gamle Havnekulturkontor (over for Meny), og cykler sammen ud til Nordhavnstippen. Så husk at medbringe cykel (foruden praktisk tøj og godt fodtøj).
Før vi cykler afsted, vil en repræsentant for Nordhavns Naturvenner fortælle mere om byudviklingen i Nordhavn og om naturvennernes arbejde for at sikre naturen og biodiversiteten de bedst mulige betingelser i bydelen.
Det er gratis at deltage, men der er plads til max 20 deltagere. Husk derfor tilmelding til louise@miljopunkt-osterbro.dk. Det er først til mølle.
Området er desværre ikke velegnet for gangbesværede.

Naturpark i Nordhavn
Hvis man lader et stykke natur – eller en losseplads – stå længe nok, så tager naturen stille og roligt over. Og ligesom Sydhavnstippen de senere år er blevet et yndet udflugtsmål for københavnere i Sydhavn og Valby, så er Nordhavnstippen Østerbros vilde naturperle tæt på havet, som stadig er ukendt for de fleste.
Læs vores guide til Nordhavnstippen her
Miljøpunkt Østerbro arbejder med 9 andre organisationer gennem Nordhavns Naturvenner for at udvide Nordhavnstippen til en endnu større naturpark med plads til både fælled, skov, krat og strandeng.
For at flere mennesker opdager Nordhavnstippen, afholder vi flere gange i løbet af året guidede bynaturvandringer i området. Turene har forskellige temaer, f.eks. spiselige planter, områdets flora og fauna, eller stedets historie og planer for fremtiden. Derudover er turene for mange et lille hverdagseventyr, da de opdager et helt nyt sted i deres bydel.
Vil du have besked om kommende ture, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge Miljøpunkt Østerbro på Facebook.
Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg

Læs også:
Craftivism Festival 3. maj
Kom og vær med til en fed dag med fokus på et mere bæredygtigt tøjforbrug. Der vil være workshops, byttemarked, modeshow og meget mere. Det hele er gratis (men tilmelding nødvendigt til flere workshops), og der kan købes mad & drikke i caféen i Kildevæld Kulturcenter.
Forårsfest med plantebytte, genbrugslykke og t-shirt-workshop
Kom til forårshygge ved Østerbrohuset lørdag den 26. april, kl. 13:00 - 16:00. Der vil være sportsbyttemarked, plantebytte, upcycling og chancen for at vinde lækre genbrugsfund. Vi fra Miljøpunkt Østerbro vil også være der og viser dig, hvordan du kan forvandle en gammel t-shirt om til et net helt uden brug af nål og tråd.
Forårssanketur og fællesspisning
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april kl. 16:30-19:00 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Efter sanketuren laver vi topping og pesto af det sankede og spiser det til fællesspisningen, som byder på vegetarisk suppe og brød.