Brug Det Lille BiTeater
I forbindelse med formidlingsprojektet Biernes By er der på fem udvalgte bemandede legepladser blevet placeret Det Lille BiTeater. Blandt andet på den bemandede legeplads i Kildevældsparken på Østerbro. Her kan skoler og institutioner lave deres eget udendørs dukketeater om bier, blomster og bynatur.
Lav jeres eget bi-teater
Det Lille BiTeater er et udendørs dukketeater, hvor skoler, institutioner og børnegrupper (eller bare familier) kan skabe, lege, spille og fortælle historier om bier, blomster, og den lokale bynatur.
Der findes i alt fem små BiTeatre, som står på fem udvalgte bemandede legepladser, herunder den bemandede legeplads i Kildevældsparken. Herunder finder du en gratis håndbog med en række idéer til anvendelse af Det Lille BiTeater. Håndbogen er målrettet de 4-10-årige. Lad jer også inspirere til jeres egne idéer og frie leg omkring teatrene.
Håndbog til Det Lille BiTeater
Forestillingen BI OMKRING
Hver tirsdag-fredag kl. 10 og 11.30 og lørdag-søndag kl. 13.30 og 15 frem til slutningen af november 2023 spiller Det Lille Teater forestillingen BI OMKRING.
Det er et musikalsk og særdeles aktuelt klimaeventyr om at dele vores fælles natur med vores små summende venner. Forestillingen spilles i Marionet Teatret.
Biernes By
Det Lille BiTeater er opsat som en del af formidlingsprojektet Biernes By, der er udviklet af Det Lille Teater i samarbejde med Bybi, Miljøpunkt Østerbro.
Biernes By har til formål at formidle viden om bierne og blomsterne i vores by: Hvad vi giver til hinanden og hvordan vi kan passe på hinanden — på kreativ og sanselig vis.
Dette gøres ved at forene teaterleg og naturformidling i æstetiske lege- og læringsprocesser til børn i alderen 4-10 år.
Som en del af projektet, er en række skoleklasser i løbet af 2023 bl.a. blevet tilbudt et undervisningsforløb om bier og bynatur.
Læs også:
Tips til en mere bæredygtig jul
Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.
Juleworkshop og fællesspisning
Kom i ægte julestemning onsdag den 4. december til kreativ workshop og fællesspisning. Til workshoppen kan du lave dine egne personlige julegaver, flot julegaveindpakning eller skabe smukke juledekorationer til dit hjem. Til fællesspisningen sætter vi fokus på plantebaseret inspiration til din julemad med et par lækre veganske juleretter - og du kan få opskrifterne med hjem.
Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.