Biernes By
Bemærk at undervisningsforløbet allerede er fuldt booket.
Biernes By er et undervisningsforløb, der er udviklet af Det Lille Teater, ByBi, Børn, natur og miljø, og Miljøpunkt Østerbro.
For forespørgsler og mere information om forløbet, kan du kontakte Miljøpunkt Østerbro på tlf. 31 49 70 84 eller e-mail info@miljopunkt-osterbro.dk.
Eller du kan kontakte teaterformidler Barbara på mail barbara@detlilleteater.dk.
Om forløbet
Har du nogensinde overvejet, hvordan det føles at være en bi? De kan ikke tale, som vi gør, men de har deres eget sprog. De snakker med hinanden, med blomsterne og med andre dyr i byens haver og parker. Men hvordan kan vi se, om en bi er glad eller ej? Og hvordan sørger vi for, at bierne få det endnu bedre?
Gennem forløbet Biernes By skal vi sammen lære de bier, blomster og planter, der bor i den samme by som os, bedre at kende. Vi skal blive klogere på, hvilken betydning de har for det liv, vi sammen lever på tværs af arter – og for den verden vi lever i.
I skal være med til at så blomster og planter, så bierne kan sørge for at blomsterne og planterne kan brede sig på jorden og lave honning (som vi måske endda kan smage). I kommer også til at lære mere om, hvilke planter vi selv kan spise, og hvor de gror.
Praktiske informationer
Biernes By appellerer særligt til fagene dansk og natur/teknologi. Vi gør brug af æstetiske læringsmetoder, og temaer som venskab, fællesskab og klima i børnehøjde kan knyttes til forløbet.
Forløbet består af i alt seks aktiviteter gennem året, der foregår fra april-november 2023, og er bygget op om teaterforestillingen ‘Bi Omkring’, der spiller på Det Lille Teater i september-november 2023. En forestilling om bier, blomster og byen i børnehøjde.
Aktiviteterne foregår på hhv. skole, i lokal bynatur og på Det Lille Teater.
Sammenlagt tager forløbet op til 15 timer i løbet af hele perioden inkl. egen forberedelse.
Alle aktiviteter omhandler biodiversitetstematikker såsom klima, insektliv, planter og blomster i byen – også dem vi selv kan spise. Herunder hvordan vi sammen med børnene kan omsætte viden til handling.
Formålet med varigheden er, at børnene følger en årscyklus for bierne – fra de vågner i foråret til de trækker sig for vinteren.
Se billeder fra undervisningen på Den Bemandede Legeplads i Kildevældsparken her:
Andre undervisningsforløb:
Fornemmelse for mad
Et madspildsforløb for mellemtrinet, hvor eleverne lærer at bruge deres sanser og viden om mad til at minimere spild i hverdagen. Vi tager bl.a. på butiksbesøg og laver mad af overskudsvarer.
Spis din by
Et undervisningsforløb med fokus på bynatur, spiselige planter og nyttige insekter. Vi undersøger insekter og andre små nyttedyr i byen, sanker vilde spiselige planter og laver mad på bål.