Hvordan løser vi plastproblemet?

18. januar 2019 | Artikel

I Danmark er vi gode til at sortere vores plastaffald. Alligevel ender størstedelen af den plast, vi smider i plast-containeren på forbrændingsanlægget. Hvorfor er det så svært at genanvende plast, og hvad skal der til for at vi kan blive bedre til at passe på vores ressourcer?

Plast er genanvendelsesindustriens store ”problembarn”. Ifølge Plastics Europe er vi danskere faktisk blandt de dårligste i EU til at genanvende den plast, vi smider i vores private skraldespande. Plastikemballagen fylder ellers godt i vores sorteringsspande, for vi er gode til at smide flasken til opvaskemiddel og bakken fra tomaterne i plastikcontaineren.

Men kun 17% af de 60 kilo plast, som vi hver især sorterer om året bliver genanvendt som plast. Resten bliver brændt.

Miljøpunkt Østerbro har sammen med en gruppe interesserede borgere besøgt Københavns Kommunes nye testanlæg for plastiksortering. Her blev vi en del klogere på, hvad der sker med vores plastaffald, og hvordan det skal sorteres, for at det kan blive genanvendt.

Det går stærkt, når lys og luft leder de forskellige plastikstykker i hver sin retning på testanlægget for sortering af plastaffald. Anlægget er placeret på Amager Ressource Center (ARC) og ligger lige ved siden af Københavns nye, store forbrændingsanlæg, Amager Bakke.

For mange forskellige typer plast resulterer i down-cycling og forbrænding

På testanlægget ankommer hver dag den plastik, som sorteres hjemme i køkkenerne. Intelligente scannere, robotter og infrarødt lys sørger for, at plastaffaldet sorteres korrekt i de forskellige plasttyper. Det er nemlig forudsætningen for, at plasten kan blive genanvendt. Hver type plastik har sin egen kemiske sammensætning eller ”fingeraftryk”. Supermarkedernes frugtbakker består f.eks. af polystyren, plastikposer af polyethylen og flaskelåg af polypropylen. Når man vil genanvende plasten til nye produkter, skal man derfor være sikker på, at den er af samme type, og at man ikke blander forskellige slags.

Men det er langt fra ligetil at sortere plastaffaldet. En stor del af den plastemballage, som i dag bruges i husholdningerne, er f.eks. designet på en måde, så det ikke kan rengøres, skilles ad eller sorteres med en scanner. De scannere, der bruger infrarød belysning til at identificere de forskellige plasttyper, kan f.eks. ikke genkende plastikken, hvis den er sort eller meget beskidt. Og scannerne har svært ved at genkende og sortere plastemballage, som blander forskellige plasttyper.

Det kan derfor ikke genanvendes som ny emballage, men bliver i stedet brændt eller ”down-cyclet”, dvs. det bliver genanvendt i en meget ringere kvalitet. Så bliver det smeltet om og brugt til at lave f.eks. bænke eller vejskilte.

Og det er spild af ressourcer. For plast er lavet af råolie, og når det brændes af, bidrager det negativt til klimaforandringerne og tærer på olieressourcerne.

Det nye testanlæg på ARC kommer nogle af disse udfordringer i møde, sådan at flere fraktioner kan sorteres og genanvendes. Men sorteringsanlægget alene kan ikke løse udfordringen med de alt for mange fraktioner af plast, der mister kvalitet eller bliver brændt.

Pant er en del af løsningen

Vi kender allesammen Dansk Retursystem, hvor vi er vant til at aflevere vores flasker og dåser til genanvendelse. Og nu bliver det danske pantsystem udvidet. Fra 1. januar 2020 kan du tage saft- og juiceflaskerne med, når du afleverer dine pantflasker i din lokale flaskeautomat. Pant kan sikre, at f.eks. fødevareemballage bliver kan bruges til fødevareemballage på ny, og altså ikke mister kvalitet i omsmeltningen. Det er et godt eksempel på cirkulær økonomi, hvor man sikrer genanvendelse af råmaterialerne i sin rene form. 

Flere aktører, som f.eks. Dansk Affaldsforening og Danmarks Naturfredningsforening mener, at pant på endnu flere emballager er vejen frem. Det vil dog kræve, at der gøres plads til den udvidede pant i supermarkederne, eller at kunderne er villige til at transportere sin pant til genbrugsstationerne. Det vil også kræve, at producenterne er villige til at tage sin emballage retur.

Ny type emballage måske på vej

Plastikindustrien arbejder på at udvikle en fødevareemballage, som kan sorteres fra husholdningsaffaldet med en scanner og genanvendes til ny fødevareemballage.

Plastikindustriens innovationsprojekt ”Forum for cirkulær plastemballage”, er en ambitiøs vision om at Danmark skal være international rollemodel for fremtidens plastemballage i en cirkulær økonomi. Plastindustrien har taget initiativ til forummet, hvor både emballagevirksomheder, råvareproducenter, designere, supermarkeder, NGO’er, vidensinstitutioner, recyclere, politikere og flere andre har medvirket. Det har resulteret i en række anbefalinger, der kan læses her.

Kilder: Miljø- og Fødevareministeriet, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Erhverv, Plastikindustrien, Dansk Retursystem, Innovationsfonden

Læs også:

ArtikelBynatur og klimasikring Nyhed

Ny grøn plads foran Svanemøllehallen

Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.

Guide Nyhed

Guide: Sommer på Østerbro

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne og bæredygtige ferieoplevelser her.

Artikel

Landstrøm til krydstogtskibe i København

Hele sommeren ligger store krydstogtskibe til kaj ved bl.a. Langelinie. Men et enkelt krydstogtskib forurener lige så meget som 5.500 biler – hvert eneste sekund! Læs om luftforurening fra krydstogtskibe, og hvordan landstrøm kan være med til at løse problemet.

Seneste nyt

Instagram

Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱 Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 God påske 🐣
2 uger ago
View on Instagram |
1/9
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter 🌱🍛

Vi mødes i Kildevæld Kulturcenter kl. 16:30 og går på opdagelse efter spiselige planter i den lokale bynatur. Her sanker vi spæde, sprøde forårsspirer, som vi bruger til pesto og som frisk topping på den lækre vegetariske suppe med hvidløgsbrød, som caféen i mellemtiden har forberedt til os.

På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid.
Turen varer ca. 45-60 min., og når vi kommer hjem med høsten, drikker vi en kop urtete af planter, som Miljøpunkt Østerbro har sanket på forhånd, og laver sammen en pesto og frisk, sprød topping af det sankede, som vi spiser som tilbehør til retten, som caféen står klar med ca. klokken 18.

Vi nyder maden i fællesskab om det lange bord, og får måske en masse gode snakke om spiselige planter, bynatur, sæsonerne og vores relation til naturen.
Turen er gratis, men retten koster 45 kroner per person (25 kr. for børn). Derfor er tilmelding nødvendig via Billetto (find link via www.miljopunkt-osterbro.dk)
Der er plads til 30 mennesker.

Arrangementet er en del af Det vildt grønne Kildevæld og er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro og Kildevæld Kulturcenter. Projektet er støttet af @nordeafonden 🍀
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter 🌱🍛 Vi mødes i Kildevæld Kulturcenter kl. 16:30 og går på opdagelse efter spiselige planter i den lokale bynatur. Her sanker vi spæde, sprøde forårsspirer, som vi bruger til pesto og som frisk topping på den lækre vegetariske suppe med hvidløgsbrød, som caféen i mellemtiden har forberedt til os. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Turen varer ca. 45-60 min., og når vi kommer hjem med høsten, drikker vi en kop urtete af planter, som Miljøpunkt Østerbro har sanket på forhånd, og laver sammen en pesto og frisk, sprød topping af det sankede, som vi spiser som tilbehør til retten, som caféen står klar med ca. klokken 18. Vi nyder maden i fællesskab om det lange bord, og får måske en masse gode snakke om spiselige planter, bynatur, sæsonerne og vores relation til naturen. Turen er gratis, men retten koster 45 kroner per person (25 kr. for børn). Derfor er tilmelding nødvendig via Billetto (find link via www.miljopunkt-osterbro.dk) Der er plads til 30 mennesker. Arrangementet er en del af Det vildt grønne Kildevæld og er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro og Kildevæld Kulturcenter. Projektet er støttet af @nordeafonden 🍀
3 uger ago
View on Instagram |
2/9
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧 I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner. Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚 Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål. I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
1 måned ago
View on Instagram |
3/9
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝 Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞 For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅 Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
2 måneder ago
View on Instagram |
4/9
Fællesspisning, foredrag og åbent årsmøde 🍛
Onsdag den 19. marts holder vi åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro med fællesspisning af overskudsvarer, et inspirationsoplæg fra Grønne Nabofællesskaber og mere information om det lokale miljøarbejde på Østerbro, hvor du også kan bidrage.
 
Program: 
🥑 Kl. 17.30: Fællesspisning af overskudsvarer 

🧍‍♂️🧍🏽‍♀️Kl. 18.30: Inspirationsoplæg om Grønne Nabofællesskaber /ved Bent Mariager 

🍀 Kl. 19.15: Lidt om det lokale miljøarbejde på Østerbro og Miljøpunkt Østerbros bestyrelse
Ønsker du at deltage i Miljøpunkt Østerbros bestyrelse kan du her melde dit kandidatur. 

🙋🏻‍♀️ Kl. 19.45: Tak for i dag og efterfølgende kort bestyrelsesmøde for Miljøpunkt Østerbros bestyrelse (evt. med nye medlemmer).
 
Arrangementet er gratis men tilmelding til fællesspisning er nødvendig via Billetto (find via vores hjemmesider). Ønsker man ikke at deltage i fællesspisningen kan man komme uden tilmelding kl. 18.30.
Fællesspisning, foredrag og åbent årsmøde 🍛 Onsdag den 19. marts holder vi åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro med fællesspisning af overskudsvarer, et inspirationsoplæg fra Grønne Nabofællesskaber og mere information om det lokale miljøarbejde på Østerbro, hvor du også kan bidrage. Program: 🥑 Kl. 17.30: Fællesspisning af overskudsvarer 🧍‍♂️🧍🏽‍♀️Kl. 18.30: Inspirationsoplæg om Grønne Nabofællesskaber /ved Bent Mariager 🍀 Kl. 19.15: Lidt om det lokale miljøarbejde på Østerbro og Miljøpunkt Østerbros bestyrelse Ønsker du at deltage i Miljøpunkt Østerbros bestyrelse kan du her melde dit kandidatur. 🙋🏻‍♀️ Kl. 19.45: Tak for i dag og efterfølgende kort bestyrelsesmøde for Miljøpunkt Østerbros bestyrelse (evt. med nye medlemmer). Arrangementet er gratis men tilmelding til fællesspisning er nødvendig via Billetto (find via vores hjemmesider). Ønsker man ikke at deltage i fællesspisningen kan man komme uden tilmelding kl. 18.30.
2 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙 På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier. Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne. Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚 Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
3 måneder ago
View on Instagram |
6/9
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
3 måneder ago
View on Instagram |
7/9
Kom med til fællesspisning med fokus på madspild! 🥗🥙🍜
I samarbejde med @kildevaeld_kulturcenter serverer vi en dejlig middag med donerede overskudsvarer fra et af de lokale supermarkeder og lækre ingredienser fra basislageret såsom linser, couscous, kokosmælk, tomatpuré og krydderier.
Inden vi spiser, giver vi et par tips og nemme hacks til mindre madspild i hverdagen, så du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene, før du køber nyt, gøre basislageret godt, så du kan lave lækre retter, mens du mindsker dit madspild.
Du kan købe din billet via vores hjemmeside (link i bio).
Kom med til fællesspisning med fokus på madspild! 🥗🥙🍜 I samarbejde med @kildevaeld_kulturcenter serverer vi en dejlig middag med donerede overskudsvarer fra et af de lokale supermarkeder og lækre ingredienser fra basislageret såsom linser, couscous, kokosmælk, tomatpuré og krydderier. Inden vi spiser, giver vi et par tips og nemme hacks til mindre madspild i hverdagen, så du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene, før du køber nyt, gøre basislageret godt, så du kan lave lækre retter, mens du mindsker dit madspild. Du kan købe din billet via vores hjemmeside (link i bio).
4 måneder ago
View on Instagram |
8/9
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄 #bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
4 måneder ago
View on Instagram |
9/9