Naturpark i Nordhavn
Vild natur på Nordhavnstippen
Hvis man lader et stykke natur – eller en losseplads – stå længe nok, så tager naturen stille og roligt over. Og ligesom Sydhavnstippen de senere år er blevet et yndet udflugtsmål for københavnere i Sydhavn og Valby, så er Nordhavnstippen Østerbros vilde naturperle tæt på havet, som stadig er ukendt for de fleste.
Miljøpunkt Østerbro arbejder med 9 andre organisationer gennem Nordhavns Naturvenner for at udvide Nordhavnstippen til en endnu større naturpark med plads til både fælled, skov, krat og strandeng.
Vores aktiviteter
For at flere mennesker opdager Nordhavnstippen, afholder vi flere gange i løbet af året guidede bynaturvandringer i området. Turene har forskellige temaer, f.eks. spiselige planter, områdets flora og fauna, eller stedets historie og planer for fremtiden. Derudover er turene for mange et lille hverdagseventyr, da de opdager et helt nyt sted i deres bydel.
Vil du have besked om kommende ture, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge Miljøpunkt Østerbro på Facebook.
Derudover deltager vi i møder og laver kommunikationsarbejde for at visionerne om en stor naturpark kan blive vedtaget politisk.


Vær med i Nordhavns Naturvenner
Drømmer du også om at bevare Nordhavnstippen og få udvidet området med strand og fælled samt en sikker, grøn cykelsti hele vejen gennem havnen til tippen? Så kan du blive aktiv i Nordhavns Naturvenner.
Nordhavns Naturvenner blev oprettet på initiativ af følgende 10 organisationer:
- Danmarks Naturfredningsforening København
- Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
- Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse
- Friluftsrådet København
- NOAH
- Verdens Skove
- Østerbro Havnekomité
- Østerbro Lokalråd
- Østerbro Lokaludvalg
- Miljøpunkt Østerbro
Hvis du allerede er med i en af disse 10 organisationer, kan du være med i naturvennerne derigennem. Ellers kan du kontakte talsperson for Nordhavns Naturvenner, Knud Erik Hansen, for at høre mere om de forskellige muligheder.


Projektet er støttet af

Læs mere
Forårssanketur og fællesspisning
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april kl. 16:30-19:00 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Efter sanketuren laver vi topping og pesto af det sankede og spiser det til fællesspisningen, som byder på vegetarisk suppe og brød.
Fællesspisning med fokus på madspild
Ønsker du inspiration til at stoppe madspild, så kom og vær med til fællesspisning og gør 2025 til året, hvor du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene før du køber nyt, gør basislageret godt og mindsker dit madspild. Det er onsdag den 29. januar kl. 17.30-19.00.
Ny grøn plads foran Svanemøllehallen
Har du lagt vejen forbi Svanemøllehallen for nylig? Så har du måske opdaget, at pladsen foran hallen, mellem Netto og busstopstedet, er blevet et mere frodigt sted. Vi er i gang med at skabe en ny grøn plads foran hallen, hvor der tidligere har været et krat, som mest blev brugt til skrald og hundeluftning.