Østerbro & Nordhavn tager skraldet

11. marts 2021 | Arrangement

Vær med til den store forårsrengøring, når hele bydelen går sammen om en ’fælles, men hver for sig’ affaldsindsamling d. 20.-27. marts – og deltag i konkurrencen om lækre præmier fra Østerbros og Nordhavns lokale butikker, caféer og virksomheder.

Affaldsindsamling sammen – hver for sig

Da coronaen ramte landet sidste år, blev den planlagte forårsrengøring af Østerbro og Nordhavn erstattet af en fælles affaldsindsamling – hver for sig. I løbet af en hel uge greb seje børn og voksne til handling og befriede bydelen for take-away emballage, cigaretskodder, øldåser, plastikflasker og andet skrald.

Nu gentager Miljøpunkt Østerbro succesen sammen med Østerbro Lokaludvalg og Kulturcenter Kildevæld. Affaldsindsamlingen ledsages af en fotokonkurrence, hvor du kan vinde lækre præmier fra lokale, bæredygtige butikker, caféer og virksomheder.

Lån en grabber

Som noget nyt kan du i år også låne grabbere / gribetænger til din affaldstur. Du skal blot møde op på Trianglen St. (metro) lørdag d. 20. marts mellem kl. 10.00 – 12.00, hvor Miljøpunkt Østerbro står klar med grabbere til alle interesserede – selvfølgelig på behørig afstand og bevæbnet med håndsprit og mundbind. Grabberne kan afleveres igen samme sted lørdag d. 27. marts kl. 10 – 12, eller efter aftale hos Miljøpunkt Østerbro på Masnedøgade 20 (skriv til [email protected]).

Læs mere om vores udlån af grabbere her

Sådan deltager du

Du deltager i affaldsindsamlingen ved at gå en tur alene eller i din ”boble” og samle det skrald du finder på din vej – det kan være på gaden, i parker eller ved vandet. Deltag i fotokonkurrencen ved at dele et billede fra din tur i Facebook-begivenheden for indsamlingen eller på Instagram med hashtagget #østerbrotagerskraldet eller #nordhavntagerskraldet. Husk at din Instagram-profil skal være offentlig.

Tag f.eks. et billede af:

  • Hvor meget skrald du/I har fundet
  • Dagens sjoveste eller mærkeligste fund
  • Dit indsamlingsteam
  • Før og efter billeder af de steder, hvor du har været på jagt
Hver dag udtrækkes en vinder blandt billederne, som vinder en præmie fra eller et gavekort til en af bydelens bæredygtige butikker, caféer eller virksomheder.
Du kan selvfølgelig også samle affald, uden at deltage i fotokonkurrencen. Selv den mindste lille affaldstur tæller!
Affaldsindsamlingen er støttet af Østerbro Lokaludvalg, og indkøb af grabbere til udlån er støttet af Miljøstyrelsen.

Hvad gør jeg med det indsamlede affald?

Det affald, du finder, kan du lægge i en af kommunens skraldespande. Hvis der ikke er plads, så stil affaldet i en lukket pose ved siden af skraldespanden, eller aflever det på en genbrugsstation, f.eks. på Borgervænget genbrugsstation på Østerbro eller nærgenbrugsstationen på Helsinkigade i Nordhavn.

Hvis du har mulighed for det, må du gerne sortere skraldet i egne skraldespande, når du kommer hjem – især de mest værdifulde materialer som metal, elektronik, glas, batterier og plastik. Husk at bruge handsker!

Billeder fra den første fælles, men hver for sig affaldsindsamling i 2020

Læs også:

Arrangement

Biens Dag 2021

Frøbomber, planteworkshop og bi-skattejagt i Kildevældsparken. Vil du hjælpe byens bier? Så kom og vær med, når Østerbro fejrer bierne i anledning af FNs internationale bi-dag torsdag d. 20. maj. Læs mere om alle aktiviteterne her.

Arrangement

Ta’ med ud og fisk!

FULDT BOOKET - Torsdag d. 27. maj kl. 15.30 - 17.30 kan du komme på (gratis) guidet fisketur til Nordhavnstippen med højt til himlen og udsigt over Øresund. Vi medbringer fiskestænger, blink og silkekroge - og endda en røgeovn. 

Arrangement

Workshop om bynatur og ‘biomimetik’

Vil du være med til at forbedre den lokale biodiversitet i Kildevældsparken? Og samtidig blive klogere på, hvordan vi som mennesker kan lære af eller 'mime' naturen? Så kom til workshop om 'biomimetik' lørdag d. 8. maj kl. 10 - 13.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This