Sådan gør du en forskel for klimaet

8. september 2021 | Guide

Affaldssortering, energioptimering, deleordninger og genbrug. Københavns Kommune har lavet en klimapjece med konkrete tips og tricks til, hvordan du sætter et klimavenligt aftryk på byen og kan være med til at sikre, at København når målet om at blive CO2-neutral i 2025. Læs den her.

Verdens første CO2-neutrale hovedstad

København har et ambitiøst mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Samtidig vil byen være førende inden for den cirkulære økonomi og trække mindre på klodens ressourcer – til glæde for såvel københavnerne, som klimaet og jordens ressourcer.

Mange er løsningerne er strukturelle, men vi kan også hver især – ved at justere vores personlige forbrug og adfærd – gøre noget og bidrage aktivt til, at København bliver CO2-neutral i 2025. Derudover vil mange af tiltagene også bidrage til renere luft i byen, mindre støj, energivenlige boliger, grønnere transport m.m. 

Men hvad skal der til? Det kan ud læse om i folderen ‘Sådan gør du en forskel for klimaet’, som Københavns Kommune netop har udgivet.

Læs folderen her:

Læs også:

Affald og ressourcer Guide Nyhed

Tips til en mere bæredygtig jul

Julen står for døren, og der er heldigvis mange små håndtag, du kan skrue på, for at gøre juletiden lidt mere bæredygtig - uden at gå på kompromis med hyggen. Vi har samlet nogle tips til en god, hyggelig og grøn jul. Læs om økologiske juletræer, klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.

Guide

Vores bedste sanketips til november

Efteråret er fuld i gang, bladene falder af træerne, og det hele kan virke lidt dødt og gråt. Men hvis du ved, hvor du skal kigge, og hvad du kigger efter, er der faktisk mange gode, sjove og smagfulde lækkerier at finde i bynaturen og i områderne omkring. Her er vores forslag til fire planter, som du kan tage ud og sanke i november.

Guide

Det kan du sanke i byen om sommeren

I juni og juli måned er den danske natur i fuldt flor. Det er det perfekte tidspunkt at udforske (by)naturens mange spiselige og nyttige planter. I denne guide har vi samlet fire grønne lækkerier, som du kan finde i byen og gå på jagt efter på din næste sanketur.

Seneste nyt

Instagram