5 gode råd til et bedre indeklima

21. marts 2022 | Guide

Stearinlys, brændeovne, madlavning og nye møbler. Luften i vores hjem er ofte mere forurenet, end vi tror. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at få et bedre indeklima – og løsningerne er ofte nemme, hvis man kender dem. Læs artiklen og få 5 gode råd til et bedre indeklima her.

 

Vi opholder os op til 90 procent af vores liv indendørs. Derfor er et godt indeklima afgørende for vores sundhed.

Den dårlige nyhed er, at forskning viser, at der er alt for mange helbredsskadelige partikler og kemikalier i vores boliger. Forureningen i boligerne stammer primært fra forureningskilder inde i boligerne så som stearinlys, madlavning, møbler, brændeovne m.v.

Den gode nyhed er, at siden vi selv skaber meget af det dårlige indeklima selv, så kan vi også gøre noget ved det. Og heldigvis er løsningerne ofte nemme, hvis man kender dem.

Derfor har Miljøpunkt Østerbro og Østerbro Lokaludvalg samlet 5 gode råd til et bedre indeklima, som du kan læse i artiklen her.

1. Send brændeovnen på pension

Selvom der kun er ca. 16.000 brændeovne i København, anslås røg fra brændeovne at være den største lokale kilde til luftforurening – stærkt efterfulgt af vejtrafikken.

Hvis du ikke er helt klar til at sige farvel til brændeovnen, så udskift den til en nyere og gerne Svanemærket – model. En gammel brændeovn udleder i gennemsnit tre-fem gange så mange partikler som de nyere modeller.

Læs også: “Derfor skal du fyre din brændeovn”

2. Luft ud med gennemtræk 2-3 gange dagligt

Gennemtræk fjerner tre gange så meget af den indendørs forurening som ét åbent vindue. Så lav gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter – især om vinteren og lige inden sengetid.

3. Brug LED-lys i stedet for stearinlys

De hyggespredende lys afgiver samme type små sodpartikler som bilernes udstødningsgas, eller som vi indånder via passiv rygning. Lys, der er lavet af ren stearin eller soja afgiver også partikler, der forurener luften i hjemmet. Så brug færre stearinlys, og luft ud efter du har brugt dem.

4. Gør rent og tør støv af mindst en gang om ugen

Mange kemiske stoffer og farlige partikler ophobes i støv, der hvirvles op ved almindelig bevægelse og indåndes. Gør også hovedrengøring mindst én gang om året.

5. Køb brugt og lad nye ting dunste af før brug

Hvis du køber brugte møbler og ting, har de allerede afgivet de farlige partikler. Vask nyt legetøj, tøj og ting inden brug. Lad sofaer, madrasser og andre større ting dunste af, inden du bruger dem og husk at lufte ud, når du anskaffer nye ting.

Læs også:

GuideLuftforurening Nyhed

Oplæg om sundt indeklima

Gør luften bedre i dit hjem. Mados, nye møbler, manglende udluftning. Det er nogle af grundene til dårligt indeklima og luftforurening i vores hjem. Og da danskerne opholder sig det meste af livet i deres bolig, så er et godt indeklima vigtigt for vores sundhed og trivsel. Få her luftforureningsekspert Kåre Press Kristensens oplæg med gode råd til et bedre indeklima.

Guide Nyhed

Tips til en mere bæredygtig jul

Den første sne er faldet, og julepynt på gaderne og duften af gløgg på cafeerne minder os om, at julen er på vej. Men julen koster ikke bare mange penge, den sætter også et stort fodaftryk ift. ressourceforbrug, CO2-udledning og madspild. Så gør julen så grøn, som du kan. Her er et par tips til en mere bæredygtig jul, så du undgår den helt store forbrugsfest, uden at gå på kompromis med julehyggen. Vi har gode råd om klimakærlig julemad, genbrugelig gaveindpakning, kreative julegaver og meget mere.

Affald og ressourcer Guide Nyhed

Guide til et bæredygtigt tøjforbrug

Tøjindustrien er en af de mest forurenende industrier i verden - både når det kommer til forurening, ressourceforbrug og CO2-udledning. Samtidig er vores forbrug af tøj et af de områder, hvor vi som borgere og forbrugere kan ændre vores vaner her og nu, og dermed markant nedsætte vores personlige klima- og miljøaftryk.

Seneste nyt

Instagram

Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱

Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. 

I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. 

Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. 

Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. 

Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 

God påske 🐣
Skal du sanke i påsken? 🌱 Det kan vi i hvert fald godt anbefale. For det pibler frem lige nu med lækre spiselige skud og planter i vores (by)natur. I onsdags havde vi for eksempel årets første sanketur med fællesspisning i Kildevæld Kulturcenter med en masse søde mennesker. Vi var knap kommet 100 meter væk fra Kulturcentret før vi havde fundet ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade og blomster. Og på resten af turen rundt om søen, fandt vi også døvenælder, brændenælder og forsythia blomster, der pynter på enhver ret eller kage. Vi tog det med hjem og lavede ramsløgsolie og topping til den lækre suppe, som cafeen i @kildevaeld_kulturcenter havde lavet til os. Vi lavede også the, som vi nød mens vi forberedte ramsløgsolien. Vi laver flere sanketure i løbet af året med støtte fra @nordeafonden. Tilmeld dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev, hvis du vil høre mere om dem. Og ellers kom ud og nyd vores fantastiske spisekammer = naturen 💚 God påske 🐣
2 uger ago
View on Instagram |
1/9
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter 🌱🍛

Vi mødes i Kildevæld Kulturcenter kl. 16:30 og går på opdagelse efter spiselige planter i den lokale bynatur. Her sanker vi spæde, sprøde forårsspirer, som vi bruger til pesto og som frisk topping på den lækre vegetariske suppe med hvidløgsbrød, som caféen i mellemtiden har forberedt til os.

På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid.
Turen varer ca. 45-60 min., og når vi kommer hjem med høsten, drikker vi en kop urtete af planter, som Miljøpunkt Østerbro har sanket på forhånd, og laver sammen en pesto og frisk, sprød topping af det sankede, som vi spiser som tilbehør til retten, som caféen står klar med ca. klokken 18.

Vi nyder maden i fællesskab om det lange bord, og får måske en masse gode snakke om spiselige planter, bynatur, sæsonerne og vores relation til naturen.
Turen er gratis, men retten koster 45 kroner per person (25 kr. for børn). Derfor er tilmelding nødvendig via Billetto (find link via www.miljopunkt-osterbro.dk)
Der er plads til 30 mennesker.

Arrangementet er en del af Det vildt grønne Kildevæld og er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro og Kildevæld Kulturcenter. Projektet er støttet af @nordeafonden 🍀
Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag og aften onsdag den 9. april, hvor vi tager på sanketur og spiser sammen bagefter 🌱🍛 Vi mødes i Kildevæld Kulturcenter kl. 16:30 og går på opdagelse efter spiselige planter i den lokale bynatur. Her sanker vi spæde, sprøde forårsspirer, som vi bruger til pesto og som frisk topping på den lækre vegetariske suppe med hvidløgsbrød, som caféen i mellemtiden har forberedt til os. På turen kan du lære mere om, hvad der er af spiselige planter i (by-)naturen i april måned, bl.a. vil vi både finde ramsløg og brændenældespirer, som smager friskt og skønt og er fulde af næring i denne tid. Turen varer ca. 45-60 min., og når vi kommer hjem med høsten, drikker vi en kop urtete af planter, som Miljøpunkt Østerbro har sanket på forhånd, og laver sammen en pesto og frisk, sprød topping af det sankede, som vi spiser som tilbehør til retten, som caféen står klar med ca. klokken 18. Vi nyder maden i fællesskab om det lange bord, og får måske en masse gode snakke om spiselige planter, bynatur, sæsonerne og vores relation til naturen. Turen er gratis, men retten koster 45 kroner per person (25 kr. for børn). Derfor er tilmelding nødvendig via Billetto (find link via www.miljopunkt-osterbro.dk) Der er plads til 30 mennesker. Arrangementet er en del af Det vildt grønne Kildevæld og er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro og Kildevæld Kulturcenter. Projektet er støttet af @nordeafonden 🍀
3 uger ago
View on Instagram |
2/9
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧

I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner.

Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚

Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål.
I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
En aften med grøn mad, grønne (nabo-)fællesskaber og grønt miljøarbejde i fokus 🍲🌱🥧 I går aftes havde vi en hyggelig aften i bæredygtighedens tegn. Vi havde først fællesspisning, hvor vi fik plantebaseret tærte og tilbehør lavet af overskudsgrøntsager fra den lokale Netto på Nygårdsvej. Retten fik også et friskt pift af foråret gennem en olie lavet med lokalt sankede ramsløg og overskudscitroner. Herefter havde vi et inspirerende foredrag med Bent Mariager fra @groenne_nabofaellesskaber, som fortalte hvordan man kan gøre sit lokalmiljø mere bæredygtigt og hvilke fordele det har at skabe noget sammen med andre. Har du en idé til at skabe noget sammen med andre i din opgang, andelsforening eller over i nabolaget, kan vi stærkt anbefale at blive inspireret og blive en del af Grønne Nabofællesskaber ved selv at skabe et nabofællesskab. Læs mere om Grønne Nabofællesskaber her: https://gnf.green/ 💚 Vi i Miljøpunkt Østerbro afsluttede aftenen med at give et indblik i, hvad vi har lavet af grønne projekter og gode samarbejder i 2024, hvor vi både har lavet byttemarkeder, skabt nye grønne områder, fællesspisninger, events om bæredygtigt tøjforbrug, sanketure samt undervisning om madspild og bynatur og verdensmål. I år bliver endnu et spændende år i Miljøpunkt Østerbro med arrangementer inden for samme emner, så følg med her eller i vores nyhedsbrev for at høre mere 🌱
1 måned ago
View on Instagram |
3/9
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝

Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. 

Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞

For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅

Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
Bingo, biodiversitet og bål i bynaturen 🌳🏡🐝 Vi startede denne uge med et par hyggelige dage i Enghaveparken med 4.a og 4.b fra Oehlenschlægergades Skole med bynatur, biodiversitet og spiselige planter i fokus. Vi lavede bynaturbingo, snakkede om arterne, som vi deler byen med, og stegte pandekager med friskplukkede brændenælder og mælkebøtter over bål på legepladsen (med god hjælp fra nogle søde børnehavebørn) 🔥🥞 For at eleverne kunne få lidt grønt med hjem til vindueskarmen eller altanen, såede vi også tomatfrø i hjemmelavede potter af avispapir 🍅 Vi glæder os til at tage endnu flere med ud i bynaturen for at opdage det spirende forår 🌱
2 måneder ago
View on Instagram |
4/9
Fællesspisning, foredrag og åbent årsmøde 🍛
Onsdag den 19. marts holder vi åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro med fællesspisning af overskudsvarer, et inspirationsoplæg fra Grønne Nabofællesskaber og mere information om det lokale miljøarbejde på Østerbro, hvor du også kan bidrage.
 
Program: 
🥑 Kl. 17.30: Fællesspisning af overskudsvarer 

🧍‍♂️🧍🏽‍♀️Kl. 18.30: Inspirationsoplæg om Grønne Nabofællesskaber /ved Bent Mariager 

🍀 Kl. 19.15: Lidt om det lokale miljøarbejde på Østerbro og Miljøpunkt Østerbros bestyrelse
Ønsker du at deltage i Miljøpunkt Østerbros bestyrelse kan du her melde dit kandidatur. 

🙋🏻‍♀️ Kl. 19.45: Tak for i dag og efterfølgende kort bestyrelsesmøde for Miljøpunkt Østerbros bestyrelse (evt. med nye medlemmer).
 
Arrangementet er gratis men tilmelding til fællesspisning er nødvendig via Billetto (find via vores hjemmesider). Ønsker man ikke at deltage i fællesspisningen kan man komme uden tilmelding kl. 18.30.
Fællesspisning, foredrag og åbent årsmøde 🍛 Onsdag den 19. marts holder vi åbent årsmøde i Miljøpunkt Østerbro med fællesspisning af overskudsvarer, et inspirationsoplæg fra Grønne Nabofællesskaber og mere information om det lokale miljøarbejde på Østerbro, hvor du også kan bidrage. Program: 🥑 Kl. 17.30: Fællesspisning af overskudsvarer 🧍‍♂️🧍🏽‍♀️Kl. 18.30: Inspirationsoplæg om Grønne Nabofællesskaber /ved Bent Mariager 🍀 Kl. 19.15: Lidt om det lokale miljøarbejde på Østerbro og Miljøpunkt Østerbros bestyrelse Ønsker du at deltage i Miljøpunkt Østerbros bestyrelse kan du her melde dit kandidatur. 🙋🏻‍♀️ Kl. 19.45: Tak for i dag og efterfølgende kort bestyrelsesmøde for Miljøpunkt Østerbros bestyrelse (evt. med nye medlemmer). Arrangementet er gratis men tilmelding til fællesspisning er nødvendig via Billetto (find via vores hjemmesider). Ønsker man ikke at deltage i fællesspisningen kan man komme uden tilmelding kl. 18.30.
2 måneder ago
View on Instagram |
5/9
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙
På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier.

Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne.

Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚

Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
Tak for en hyggelig fællesspisning 🍛🍜🥙 På fællesspisningen i @kildevaeld_kulturcenter i sidste uge havde vi fokus på madspild og spiste et lækkert måltid, som var lavet af overskudsvarer fra den lokale Netto på Nygårdsvej og råvarer fra caféens basislager. Der var masser af mad til alle og retten bestod af stegt grønt, kikærter, røde linser, bulgur, tahinsauce og marrokanske krydderier. Der blev også delt gode tips til, hvordan vi laver mindre madspild i hverdagen, bl.a. hvordan vi får brugt resterne. Psst! Vi laver endnu en fællesspisning med overskudsvarer onsdag den 19/3. Hold øje på vores kanaler for at se hvornår du kan sikre dig en billet 🎫💚 Fællesspisningerne afholdes i forbindelse med projektet Det vildt grønne Kildevæld, som er et samarbejde mellem Miljøpunkt Østerbro, @kildevaeld_kulturcenter og @rewairdk. Projektet er støttet af @nordeafonden og @vi_er_oesterbro
3 måneder ago
View on Instagram |
6/9
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
Ønsker du at mindske madspild i hverdagen? 🥗 så se med her for nemme veje til mindre madspild eller kom til fællesspisning på onsdag den 29/1 i Kildevæld Kulturcenter, hvor vi serverer et måltid af overskudsvarer fra den lokale Netto og giver dig flere tips til at stoppe madspild. Køb billet via link i bio (www.miljopunkt-osterbro.dk) 🍲
3 måneder ago
View on Instagram |
7/9
Kom med til fællesspisning med fokus på madspild! 🥗🥙🍜
I samarbejde med @kildevaeld_kulturcenter serverer vi en dejlig middag med donerede overskudsvarer fra et af de lokale supermarkeder og lækre ingredienser fra basislageret såsom linser, couscous, kokosmælk, tomatpuré og krydderier.
Inden vi spiser, giver vi et par tips og nemme hacks til mindre madspild i hverdagen, så du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene, før du køber nyt, gøre basislageret godt, så du kan lave lækre retter, mens du mindsker dit madspild.
Du kan købe din billet via vores hjemmeside (link i bio).
Kom med til fællesspisning med fokus på madspild! 🥗🥙🍜 I samarbejde med @kildevaeld_kulturcenter serverer vi en dejlig middag med donerede overskudsvarer fra et af de lokale supermarkeder og lækre ingredienser fra basislageret såsom linser, couscous, kokosmælk, tomatpuré og krydderier. Inden vi spiser, giver vi et par tips og nemme hacks til mindre madspild i hverdagen, så du bliver bedre til at bruge det, du har, tømme skabene, før du køber nyt, gøre basislageret godt, så du kan lave lækre retter, mens du mindsker dit madspild. Du kan købe din billet via vores hjemmeside (link i bio).
4 måneder ago
View on Instagram |
8/9
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄

#bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
Rigtig glædelig jul 🎄 #bæredygtigjul #jul #østerbro #sustainability #gørenforskel #bæredygtighed
4 måneder ago
View on Instagram |
9/9