Bynatur og klimatilpasning

I Miljøpunkt Østerbro arbejder vi for at øge kendskabet til og skabe fællesskaber omkring klimatilpasning og den lokale bynatur. Det gør vi bl.a. gennem guidede ture, bynaturvandringer og planteworkshops, og ved at understøtte lokale projekter og netværk. Vi guider for eksempel til, hvordan man kan etablere sin egen fortovshave, få en grønnere altan eller sikre sin gård mod skybrud og tørke – og samtidig styrke den lokale biodiversitet.

Vi inviterer også på byvandringer i for eksempel Klimakvarter i Sankt Kjelds Kvarter eller rundt til Østerbros klimatilpassede gårdhaver. 

Læs mere om vores arbejde med klimatilpasning på Østerbro her

Der er nemlig mange fordele ved natur i byen. Mere bynatur styrker biodiversiteten, mindsker luftforureningen, nedsætter vores CO2-udslip, giver plads til grønne, rekreative byrum og gør byen mere robust overfor klimaforandringer og skybrud.

Østerbro er beriget med Fælledparken, Nordhavnstippen, Ryvangens Naturpark, Kildevældsparken og andre større grønne områder. Derudover har vi områder som Skt. Kjelds Plads og Tåsinge plads, der viser hvordan byen kan blive endnu grønnere til gavn for borgere, biodiversitet og lokal afledning af regnvand.

Men store områder af vores dejlige bydel bærer præg af alt for meget asfalt og alt for lidt grønt, så der er stadig opgaver at tage fat på.

Projekter og aktiviteter

Her kan du se vores projekter og aktiviteter indenfor bynatur og klimatilpasning på Østerbro. Du kan også læse mere i vores årsplan her.

Guide

Guide: staycation på Østerbro og i Nordhavn

Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve din by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange lokale (og grønne) ferieoplevelser - hvad enten du er til strand, kultur, natur eller shopping.

Nyhed

Få hjælp til en grønnere gård eller facade

Spirer der grønne drømme i din boligforening? Få besøg af Miljøpunkt Østerbro og få gratis rådgivning og hjælp til at komme i gang med grønne tage, grønne facader, frodige altaner eller bivenlige blomsterenge. Læs mere her.

Arrangement

Oplev det vilde Nordhavn

FULDT BOOKET - Kom med på guidet tur til Nordhavnstippen torsdag d. 24. juni og oplev den vilde og uberørte københavnske (by)natur helt tæt på. Husk tilmelding, da der er begrænsede pladser.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget
Share This