Bynatur og klimatilpasning

I Miljøpunkt Østerbro arbejder vi for at øge kendskabet til og skabe fællesskaber omkring klimatilpasning og den lokale bynatur. Det gør vi bl.a. gennem guidede ture, bynaturvandringer og planteworkshops, og ved at understøtte lokale projekter og netværk. Vi guider for eksempel til, hvordan man kan etablere sin egen fortovshave, få en grønnere altan eller sikre sin gård mod skybrud og tørke – og samtidig styrke den lokale biodiversitet.

Vi inviterer også på byvandringer i for eksempel Klimakvarter i Sankt Kjelds Kvarter eller rundt til Østerbros klimatilpassede gårdhaver. 

Læs mere om vores arbejde med klimatilpasning på Østerbro her

Der er nemlig mange fordele ved natur i byen. Mere bynatur styrker biodiversiteten, mindsker luftforureningen, nedsætter vores CO2-udslip, giver plads til grønne, rekreative byrum og gør byen mere robust overfor klimaforandringer og skybrud.

Østerbro er beriget med Fælledparken, Nordhavnstippen, Ryvangens Naturpark, Kildevældsparken og andre større grønne områder. Derudover har vi områder som Skt. Kjelds Plads og Tåsinge plads, der viser hvordan byen kan blive endnu grønnere til gavn for borgere, biodiversitet og lokal afledning af regnvand.

Men store områder af vores dejlige bydel bærer præg af alt for meget asfalt og alt for lidt grønt, så der er stadig opgaver at tage fat på.

Projekter og aktiviteter

Her kan du se vores projekter og aktiviteter indenfor bynatur og klimatilpasning på Østerbro. Du kan også læse mere i vores årsplan her.

Nyhed

Hvor står Østerbros ikoniske træer?

Har du et yndlingstræ, som betyder noget særligt for dig eller dit nabolag? Til efteråret skal politikerne forny listen over ikoniske træer i København, og nu kan du komme med dine input og indsende forslag til ikoniske træer. Læs mere her.

Arrangement

Planteworkshop med Signe Wenneberg

Kribler det i de grønne fingre? Så kom med til gratis planteworkshop for børn og voksne med Signe Wenneberg & Co. Det er lørdag d. 25. marts kl. 14.00 - 16.30 i Kildevæld Kulturcenter, og alle er velkomne. Læs mere her.

Nyhed

Miyawakiskov i Fælledparken

Så fik Fælledparken en Miyawakiskov! Sammen med elever fra Langelinieskolen var Miljøpunkt Østerbro med til at plante 620 små træer og buske i et lille hjørne af Fælledparken, som i løbet af årene vil vokse op og blive til en lille skov. Læs mere og se billeder fra plantningen her.

Seneste nyt


Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /var/www/miljopunktosterbro.dk/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 44

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram