Bynatur og klimatilpasning

I Miljøpunkt Østerbro arbejder vi for at øge kendskabet til og skabe fællesskaber omkring klimatilpasning og den lokale bynatur. Det gør vi bl.a. gennem guidede ture, bynaturvandringer og planteworkshops, og ved at understøtte lokale projekter og netværk. Vi guider for eksempel til, hvordan man kan etablere sin egen fortovshave, få en grønnere altan eller sikre sin gård mod skybrud og tørke – og samtidig styrke den lokale biodiversitet.

Vi inviterer også på byvandringer i for eksempel Klimakvarter i Sankt Kjelds Kvarter eller rundt til Østerbros klimatilpassede gårdhaver. 

Læs mere om vores arbejde med klimatilpasning på Østerbro her

Der er nemlig mange fordele ved natur i byen. Mere bynatur styrker biodiversiteten, mindsker luftforureningen, nedsætter vores CO2-udslip, giver plads til grønne, rekreative byrum og gør byen mere robust overfor klimaforandringer og skybrud.

Østerbro er beriget med Fælledparken, Nordhavnstippen, Ryvangens Naturpark, Kildevældsparken og andre større grønne områder. Derudover har vi områder som Skt. Kjelds Plads og Tåsinge plads, der viser hvordan byen kan blive endnu grønnere til gavn for borgere, biodiversitet og lokal afledning af regnvand.

Men store områder af vores dejlige bydel bærer præg af alt for meget asfalt og alt for lidt grønt, så der er stadig opgaver at tage fat på.

Projekter og aktiviteter

Her kan du se vores projekter og aktiviteter indenfor bynatur og klimatilpasning på Østerbro. Du kan også læse mere i vores årsplan her.

Guide

Oplev Nordhavnstippen

Hvad sker der, når naturen får lov at overtage et forladt byområde? Det kan du opleve på Nordhavnstippen i Ydre Nordhavn. Her er vild natur, udsigt til Øresund og masser af sankemuligheder - og området ligger ikke mere end en cykeltur fra stenbroen.

Nyhed

Egernskoven til debat

Egernskoven i Fælledparken har vakt debat, efter at Københavns Kommune er begyndt at pille de opsatte foderhuse ned. Men hvorfor kan det være problematisk at hænge egern- og fuglehuse op? Læs argumenterne her.

Bynatur og klimasikring

Grøn bydel

Oplev flagermusene i Fælledparken, få inspiration til en grønnere altan, hjælp til at lave en fortovshave eller kom med på sanketur i lokalområdet.

Seneste nyt

Følg os på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Følg os på Instagram

Share This