Affald og ressourcer

I Miljøpunkt Østerbro arbejder vi med at formidle og inspirere til, hvad du kan gøre i din hverdag for at mindske dit ressource- og energiforbrug og dermed mindske udledningen af CO2. Vi giver blandt andet konkrete tips til hvad du, din skole eller din virksomhed kan gøre inden for områderne: madspild, tøjforbrug, plastik, genbrug,  reparation, lokale fødevarer, selvforsyning, transport og energiforbrug i hjemmet. Desuden tilbyder vi undervisning med fokus på affald- og ressourceforståelse.

Vi danskere har nemlig et af de højeste ressourceforbrug i verden. Dertil kommer at en gennemsnitlig dansker på et år smider 447 kg affald ud. Det betyder, at vi bruger enorme mængder af råstoffer og energi på at lave nye produkter der hurtigt bliver til affald.

Ved at reducere vores affalds- og ressourceforbrug og sikre at ressourcerne bliver i kredsløb kan vi mindske vores ressource- og klimabelastning.

Projekter og aktiviteter

Her kan du se vores projekter og aktiviteter indenfor affald og ressourcer. Du kan også læse mere i vores årsplan her.

Guide
Guide: Sommer på Østerbro

Guide: Sommer på Østerbro

Turen går til Østerbro! Staycation er bæredygtig ferie så det batter, og så er det en unik mulighed for at komme ned i gear og opleve sin by på nye måder. Læs årets sommerguide til Østerbros og Nordhavns mange skønne og bæredygtige ferieoplevelser her.

Arrangement
Invitation til borgermøde

Invitation til borgermøde

Kom til borgermøde om de kommende sorteringspunkter til affald torsdag d. 28. april kl. 17.30 - 19.30. Københavns Kommune præsenterer forslag til placering af sorteringspunkterne på Østerbro, og der vil også være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer. Læs mere og tilmeld dig her.

Nyhed
50 kg affald på to timer

50 kg affald på to timer

Solskin, skraldejagt og god karma. Tusind tak til alle de børn og voksne, der deltog i affaldsindsamlingen i Kildevældsparken søndag d. 3. april. På to timer blev der samlet over 50 kg skrald - herunder rigtig mange cigaretskod, plastikstumper, øldåser, fodbolde, lightere og mystiske metalgenstande. Se billederne fra dagen her.

Seneste nyt

Instagram